ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2019 | 11:43

Μητέρα

Ειμαι 24 χρονων και ακόμα μόνο στην ιδέα όταν σκέφτομαι ότι οι γυναίκες έχουν στην κοιλια τους 9 μήνες ένα μωρο μου φαίνεται πολυ τρομακτικό και νοιώθω ότι δεν θα το ήθελα καθόλου κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι δεν μ αρέσουν τα παιδιά ισα-ισα τα συμπαθώ. Αλλά σαν ιδέα το να έχεις στην κοιλια μωρο αλλά και η διαδικασία της γέννας νιώθω ότι τα απεχθάνομαι. Αυτή τη σκέψη την είχα από μικρότερη αλλά νόμιζα ότι όταν μεγαλωσω θ αλλάξει όμως ακόμα το ίδιο σκέφτομαι. Γιατί συμβαίνει αυτό?
7
 
 
 
 
σχόλια
Κάτι τέτοια τα σκεφτόμουν και γω παλιά και είχα την εγκυμοσύνη ως κάτι πολύ περίεργο για το σώμα του ανθρώπου. Μέχρι που συνέβη. Είναι πάρα πολύ φυσικό όλο αυτό, το αισθάνεσαι σαν να είναι ένα με το σώμα σου και επειδή έχει και αργή εξέλιξη (9 μηνες) προετοιμάζεσαι ψυχολογικά και σωματικά. Γέννησα με καισαρική οπότε ο πόνος αφορούσε μόνο την ανάρρωση. Μην αγχώνεσαι, σκέψου ότι είναι κάτι που συμβαίνει για χιλιάδες χρόνια.
Εγώ σκεφτόμουν έτσι στα 16, στα 20, στα 24, τώρα στα 28. Πιστεύω ότι δεν εχω εξοικειωθεί με την βιολογία του σώματος. Θα ήθελα κάποια στιγμή να το ζήσω, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να αντιπαλέψω αυτή μου τη φοβία με το σώμα και την όλη διαδικασία. Πάντως πιστεύω οτι ο χρόνος δεν είναι γιατρός...χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα (γιατρός ψυχολόγος, σεμινάρια..δεν ξέρω!)
Πρέπει να πάμε νομιζω σε πολύ αρχικά στάδια..Βιολογικά υποθέτω θα έπρεπε να ωθουμαστε όρος τη διαιώνιση του είδους..Από την άλλη βέβαια είναι ελαφρώς οξύμωρο να αναφερόμαστε στη βιολογία όταν έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από τη πρωτόγονη φύση μας..Η ιδέα της οικογένειας (πυρηνικής) ήταν μια ιδέα από τα κράτη και εκκλησια. ( Τι είναι πρέπον και τι όχι) πχ γνωρίζει κανείς πολιτικούς ή πρωθυπουργούς single?Οπότε με όλο αυτό το σκεπτικό, βάλε και μέσα οικονομία, μέλλον, σχέσεις ανθρώπων, δε βρίσκω ουτοπικό ότι δε νοιώθεις και μπορεί ποτέ να μην νοιώσεις, την ανάγκη για οικογένεια..
Scroll to top icon