ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2019 | 19:16

Κάθε φορά

Που διαβάζω εξομολόγηση με πολλά ορθογραφικά λάθη σταματάω την αναγνωση και σκέφτομαι πως γράφονται σωστά οι λέξεις, γιατί φοβάμαι μην ξεχάσω και αυτά που ξέρω.
5
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικά, κι εγώ θεωρώ την ορθογραφία σημαντική για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς, ότι μερικές φορές αν δεν τα γράψεις σωστά, δε βγαίνει το ίδιο νόημα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την ορθογραφία των λέξεων, αλλά και τα σημεία στίξης, μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιούνται και δη σωστά για να καταλαβαίνει κι ο άλλος τι θες να πεις -υποθέτω ότι όλοι όσοι μπαίνουμε σε ένα site και δημοσιεύουμε το κατιτίς μας, ξέρουμε και ότι θα το δουν κι άλλοι και θέλουμε να μας "ακούσουν". Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα πώς/πως και ότι/ό,τι. [π.χ. Μη μου λες πως και ότι θες, αλλά πως και ότι θες -> Μη μου λες πώς και ό,τι θες, αλλά πως και ότι θες] Και για εκείνους που λένε "αφήστε να γράφουν όπως θέλουν", δεν έχει σημασία καθόλου ένα ωραίο λέγειν να αντιστοιχεί και σε μια ωραία γραφή;!
Επίσης κάποιοι άνθρωποι έχουν δυσλεξία, δεν γράφουν λάθος επειδή είναι αμελείς και δεν έμαθαν ορθογραφία, απλά πολλές φορές χωρίς να το θες απλά το γράφεις λάθος και το καταλαβαίνει πολύ αργότερα.
Μην την διαβάζεις. Εδώ μέσα κάποιοι γράφουν τον πονο τους, άλλοι τους προβληματισμούς τους, άλλοι τρολαρουν και άλλοι καλή ώρα σαν και Εσενα γράφουν για τους άλλους με τα ορθογραφικά. Όταν κάποιος είναι συναιθηματικα φορτισμένος ή τον απασχολεί ένα θέμα, το τελευταίο πραγμα που θα τον νοιάξει είναι να ελέγξει μήπως ξέχασε κάποιο τόνο ή αν το ι είναι με ει. Και στην τελικη είναι και εκείνοι που δεν γνωριζουν καλή ορθογραφία τι να κάνουμε δηλαδή.
Scroll to top icon