ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.6.2019 | 13:09

Gay pride

Εκεί που νόμιζα ότι η αδερφή μου δεν έχει θέμα με τους gay, όταν της είπα ότι πήγα μία βόλτα στο pride ξεκίνησε το κυρήγμα. Γιατί πήγες; με παρέα ήσουν; κι αν ναι ποιοι ήταν; το pride είναι καρναβάλι, άντρες ντύνονται γυναίκες, γυναίκες ντύνονται άντρες, υπήρχε τίποτα ενδιαφέρον να δεις; και για ποιο λόγο είναι υπερήφανοι, αν είναι έτσι να κάνω και εγώ ένα straight pride και άλλα τέτοια ωραία. Είχα πάθει σοκ με όλα αυτά που άκουσα γιατί ποτέ δεν είχε εκφραστεί με τέτοιο τρόπο, ποτέ δεν είχε δείξει έστω κι απέξω ότι είναι αρνητική προς τους gay. Ισα ισα, αυτό που καταλαβαινα ήταν ότι τους αποδεχόταν. Μάλιστα, πριν κάποιους μήνες μέσα σε συζήτηση με παρέα με ρώτησαν αν είμαι gay, εγώ φυσικά δεν το παραδέχτηκα αλλά η αδερφή μου φάνηκε πως ακόμα κι αν έλεγα ναι δεν θα ενοχλούνταν. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η όλη στάση της. Τελικά δεν ξέρω αν αποδεχόταν ποτέ τους gay και απλά υποκρινόταν όλα αυτά τα χρόνια για να φαίνεται "καλός" άνθρωπος. Από την άλλη το τελευταίο διάστημα επειδή έκανε πολεμικές τέχνες το οποίο εκπαίδευε αστυνομικός και όλοι εκεί οι περισσότεροι ήταν αστυνομικοί σκέφτομαι μήπως επηρεάστηκε από αυτούς. Άσε που έφυγε από εκεί με την φίλη της γιατί αυτός νευρίαζε και ξεσπούσε πάνω της και το χειρότερο υπήρχαν και γυναίκες αστυνομικίνες εκεί και τα έβλεπαν και προφανώς δεν έκαναν τίποτα. Δεν ξέρω αλλά ίσως όλο αυτό να την άλλαξε.
12
 
 
 
 
σχόλια
Κάποιοι είδαν ότι υπάρχει δυνατότητα για οικονομικο κέρδος και το εκμεταλλεύονται. Τόσοι και τόσοι έβγαλαν χρήματα εκμεταλλευόμενοι κάθε ομάδα συνανθρώπων μας.Επίσης είναι στοιχείο απόκτησης επιρροής και στην συνέχεια εξαργύρωσης της για ιδιωτικό όφελος. Καμία σχέση δεν έχει με την σεξουαλική προτίμηση του καθενός μας.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι κατά φαντασίαν ανοιχτόμυαλοι και υποκρίνονται ότι αποδέχονται τους άλλους.Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, εκεί βλέπεις αν όντως ο άλλος είναι αυτό που λέει ή όχι.Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι της λογικής ''δεν έχω πρόβλημα με την τάδε κατηγορία ανθρώπων αλλά...'' ή ''μακριά από εμάς κι όπου θέλει ας είναι''.Το θέμα είναι γιατί να της πεις πού πήγες και τι έκανες;Δε χρειάζεται να λες στους άλλους πού πας και τι κάνεις.Μόνο με όσους είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος μοιραζόμαστε εμπειρίες και λέμε πού πάμε και τι κάνουμε.Εντάξει, θα πεις ότι νόμιζες πως δεν έχει θέμα με το pride. Έλα όμως που έχει.Γι' αυτό πρώτα τσεκάρουμε τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που έχουμε απέναντί μας και μετά του ανοιγόμαστε.# καιτουχρόνουpride
Abby Abernathy: Φυσικά. Μη σου πω ότι στα αδέρφια και γενικά στους συγγενείς πρέπει να κοιτάζουμε περισσότερο αν θα ανοιχτούμε ή όχι. Το ότι είμαστε συγγενείς με κάποιους ανθρώπους δε σημαίνει πως έχουμε και τον ίδιο τρόπο σκέψης ή την ίδια νοοτροπία. Η καταπίεση και η μη αποδοχή του άλλου έχουν τη φωλιά τους στις ''αγίες ελληνικές οικογένειες''.
Ρε παιδιά, γιατί μπερδεύετε τα πράγματα στο κεφάλι σας; Το ότι κάποιος δεν είναι υπερ του pride, δε σημαίνει ότι ταυτόχρονα "είναι αρνητική με τους γκει", bi, κοκ. Η αδερφή σου, την οποία καταλαβαίνω απολύτως, υποστήριξε ουσιαστικά την άποψη ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να πας εκεί είτε είσαι γκέι είτε όχι. Μπορεί αυτή η παρέλαση να δημιουργήθηκε για καλό σκοπό αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε δεν αξίζει να πας κι ας είσαι υπέρ της σεξουαλικής επιλογής σου-απελευθέρωσης. Και δεν αξίζει επειδή εχει φτασει στο σημειο να πηγαινει ο καθε ακυρος και να ξεφτειλιζει το ολο θεμα -που θελετε να προβαλλετε και να κανετε τον κοσμο να δεχθει ως φυσιολογικο-, την προσπαθεια να περασετε ενα μηνυμα! Γιατι, συγγνωμη κιολας, ναι ειμαστε 2019 αλλα δεν μπορεις να γυρνας ολογυμνος μεσ'τη μεση του δρομου, ουτε να κανεις κινησεις σεξουαλικου περιεχομενου μεσ'τη του δρομου! αυτη ειναι καποια λογικη που δεν κατανοω; Δηλαδη ετσι περνας το μηνυμα; Κανοντας την αθωοτητα και την ακρως απολυτα φυσιολογικη επιλογη σου να αγαπησεις και να αγαπηθεις, χυδαιοτητα; Εκτος αυτου, οσοι ειναι κατα των γκει, πατανε πανω σε αυτες τις μ@λακιες που κανουν καποιοι ωστε να σας στοχοποιουν! Καντε λιγο ξεκαθαρα τα πραγματα στο κεφαλι σας. Ειπαμε να μην ειμαστε κολλημενοι, να δεχομαστε καποια ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ οπως ειναι Η ΑΓΑΠΗ και Ο ΕΡΩΤΑΣ που καθε ανθρωπος πρεπει να νιωσει αλλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα! Δεν εχει να κανει με το αν εισαι γκει ή οχι, εχει να κανει με τον σεβασμο και την δημοσια αιδω! Χανετε το νοημα, η φωνη σας, τα παντα! Μην αλλοιωνετε καποιες αξιες, ειναι πολυ ασχημο. Φταιει ο τροπος λοιπον για την αδερφη σου και οχι ο λογος της παρελασης γλυκε μου!
Μήπως η αδερφή σου τάχθηκε απλά ενάντια στο gay pride ως πολιτιστικό δρώμενο και εσύ κατάλαβες λάθος; Απλά λέω...Γιατί είναι άλλο να κατακρίνεις τους ομοφυλόφιλους-αμφιφυλόφιλους κτλ. και άλλο να κατακρίνεις την συγκεκριμένη εκδήλωση.Γιατί ξέρω ακόμα και ομοφυλόφιλα άτομα που δεν γουστάρουν καθόλου αυτό το καρναβάλι και δεν βρίσκουν κανένα νόημα στο να γίνεται.
Ειναι ξενοφερτα ολα αυτα, αμερικανικη μοδα θεωρω ολο αυτο με τους γκει, bi, λεσβιες κ κατ επεκταση vegan. Ουτε καν ελληνικη λεξεις δεν ειναι και πχ αν καποιος το ακουγε την διεκατια του 80,90 δεν ξερουν καν τι σημαινουν ολα αυτα..γτ; γτ δεν ηταν μοδα!
Οι σεξουαλικες προτιμήσεις του καθενός προφανώς και δεν είναι απλώς μόδα. Τη δεκαετία του 80 αν έλεγες ότι είσαι γκει θα ε έδειχναν με το δάχτυλο καθ γενικά θα έτρωγες απίστευτο bullying. Για αυτό και όσοι ήταν ντρεποταν να το αποκαλύψουν, ενώ υπήρχαν και πολλοί που δεν το παραδεχοταν ούτε καν στον εαυτό τους. Δεν είναι λοιπόν ότι έγινε μόδα. Απλώς πλέον δεν ντρέπονται να το πουν όσο παλιά.
Αριάδνη, φυσικά και δεν είναι μόδα οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός και πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι/ες αλλά δεν αποκαλύπτονταν. Όμως να πούμε στο σημείο αυτό ότι το bi-curious (κυρίως straight κορίτσια που θέλουν να δοκιμάσουν με άλλα κορίτσια) είναι μόδα (χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό). Και αυτό αποδεικνύεται κιόλας από το ότι οι περισσότερες το κάνουν λίγες φορές και δεν το συνεχίζουν.
Την επόμενη φορά που η αδερφή σου θα σου πει να κάνει ένα straight pride, ρώτησε την αν έχει δεχτεί ποτέ bullying για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις δηλαδή για το γεγονός ότι είναι straight. Είναι δύσκολο να πει κάποιος ότι αποδέχεται τους γκει και να το εννοεί απόλυτα. Συνήθως λένε ότι τους αποδέχονται απλά για να μην ακουστούν οι "κακοί" οι "οπισθοδρομικοί". Υπάρχουν τύποι ανθρώπων που είναι οκ με τους γκει αρκεί να μην είναι αδέρφια τους ή παιδιά τους πχ. Για να μην μακρυγορώ, υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί και από αυτό που λες αλλά δεν γίνεται να άλλαξαν οι απόψεις της από τη μια μέρα στην άλλη. Εσένα αυτό δεν σε επηρεάζει σε κάτι, είναι δική σου η ζωή και θα τη ζήσεις όπως θέλεις. Πες της την αλήθεια, η αδερφή σου και οι γονείς σου σε αγαπάνε και πρέπει να σε αγαπάνε χωρίς όρους και προϋποθέσεις. :)
Scroll to top icon