ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.6.2019 | 15:53

"Αγαπώ την Ελλάδα". Την χώρα ναι, τους ανθρώπους όχι.

Τώρα τελευταία βλέπω πολύ κόσμο να γράφει για την Ελλάδα, να φανατίζεται και εκφράζει την αγάπη του γενικότερα.Συμφωνώ πως σαν χώρα η Ελλάδα είναι πανέμορφη, ειδικά αν μιλάμε για τα νησιά και την ιστορία μας, αλλά πέρα από αυτό τι έχουμε; Τι είναι τόσο όμορφο ώστε να φανατίζει μερικούς και να λένε πως αγαπάνε την Ελλάδα του σήμερα;Η οικογενειοκρατεία που κυβερνάει τα τελευταία 50 χρόνια;Οι χαμηλότεροι μισθοί στην Ευρώπη με τις μεγαλύτερες τιμές σε προιόντα και υπηρεσίες;Τα σχολεία που γεμίζουν νεανικά μυαλά με άπειρες σελίδες ύλης και παπαγαλίας; Τους γονείς που το θεωρούν αυτό φυσιολογικό;Το "αδιάβλητο" εκπαιδευτικό σύστημα που πάει χέρι χέρι με τα φροντιστήρια;Την καλή συμπεριφορά των Ελλήνων που γελάνε και φωτογραφίζουν κάθε τι "διαφορετικό" (έχω πέσει θύμα) διαπομπεύοντας το στο ίντερνετ;Τα "αφεντικά" που ψάχνουν σκλάβους;Τον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε;Το δημόσιο τομέα που υπάρχει για να βρίσκουν δουλειά τα κομματόσκυλα;Οι δημόσιες υπηρεσίες που υπάρχουν για φιγούρα;Το γεγονός πως είσαι νοικάρης του δημοσίου σε αγορασμένο σπίτι;Το γεγονός πως η ίδια μας η χώρα μας απαγορεύει να γινόμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες ώστε να δεχόμαστε να γινόμαστε δούλοι των εργολάβων;Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο αλλά δεν έχει νόημα.Αγαπώ την Ελλάδα, την λατρεύω σαν χώρα και σαν ομορφιά, αλλά καλός ή κακός οι άνθρωποι που την κατοικούν είναι άσχημοι. Όχι μόνο δεν τους "αγαπώ" αλλά συχαίνομαι κάθε τι επάνω τους.Εξαιρέσεις υπάρχουν, πολλές μάλιστα, όμως η κοινωνία είναι έτσι φτιαγμένη ώστε ακόμα και αυτοί να γίνονται ένα με τα σκατά αργά ή γρήγορα.Ελπίζω να έρθει η μέρα που θα ξεράσουμε το σανό που μας ταίζουν και θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το μεγαλύτερο μας όπλο, το μυαλό μας!
5
 
 
 
 
σχόλια
Είναι γνωστές αυτές οι παθογένειες εδώ και χρόνια. Όμως είσαι και εσύ ένας από τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή τη χώρα. Αν λοιπόν ισχύουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί και μιλώντας για την προσωπική ευθύνη του καθενός, τότε δεν εξαιρείται κανείς.
Scroll to top icon