ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.7.2019 | 13:42

Με απάτησε η γυναίκα μου.

Σήμερα έμαθα ότι η γυναίκα μου έχει παει με άλλους όλα αυτά τα χρόνια και δεν είχα καταλάβει τίποτα. Πάντα της έκανα όλα τα χατίρια , ότι ήθελε , αυτή έκανε κουμάντο σε όλα , ήμουν ο καλύτερος άνθρωπος για αυτήν. Και τι πήρα, τίποτα , με απάτησε και μάλιστα όχι μια φορά . Το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιδιά μου. Εννοείται και θα διεκδικήσω την επιμέλεια τους και δεν πρόκειται να τα αφήσω σε αυτήν. Καιρός να δει και το άλλο μου πρόσωπο. Αρκετά καλός ήμουν. Και προτού κανείς μου πει, τι φταίνε τα παιδιά, θα σας πω ότι δεν την θεωρώ άξια για μάνα, απο την στιγμή που δεν σεβάστηκε ούτε εμένα τον άντρα της , αλλά ούτε και εκείνα και πήγαινε όταν μου έλεγε ότι έβγαινε με τις φίλες της , κάθε φορά και με άλλον. Θα το πληρώσεις αγάπη μου . Δεν θα σε αφήσω να μου πάρεις και τα παιδιά μου.
42
 
 
 
 
σχόλια
Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούμε να απομονώσουμε το ένα από το άλλο. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που απατά και λέει ψέματα μπορεί να είναι άψογος σε κάποιον άλλο ρόλο. Επίσης δεν πιστεύω ότι μια τάδε συμπεριφορά μπορεί να μας "σπρώξει" στην απιστία, είτε καλή είτε κακή. Υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν και άλλοι όχι. Ζούμε στον αιώνα που ζούμε, χωρίζουμε αν δεν είμαστε καλά στην σχέση ή τον γάμο μας και πάμε παρακάτω.Εξομολογούμενε μαζί σου φυσικά. Μόνο πρόσεξε μην φτάσεις στα άκρα και μπεις εμπόδιο στην σχέση των παιδιών με την μητέρα τους για λόγους εκδίκησης. Τα θέλεις μαζί σου επειδή τα αγαπάς και έχετε καλή επικοινωνία, ή είναι άλλο το κίνητρο; Επίσης μην κάνεις το λάθος και αρχίσεις να μιλάς άσχημα στα παιδιά για την μαμά τους. Ίσως θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείς ειδικό για να μην υποπέσεις κι εσύ σε ασυγχώρητα λάθη.Καλή δύναμη σου εύχομαι.
Άντε κσλέ, τα πιστεύεις κι εσύ! Πού ακούστηκε έλληνας πατέρας να ζητάει πλήρη επιμέλεια των τέκνων, εκτός κι αν εόναι εφοπλιστής και του τα μεγαλώσουν άλλοι;Απλά εξετάζει τα φαλλοκρατικά αντανακλαστικά μας αν είναι σε μάχιμο επίπεδο.
Συμβαίνει Καραβάν', γνωρίζω δυο Έλληνες που έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει την επιμέλεια. Θα πρέπει όμως να προσθέσω ότι τα παιδιά δεν ήταν σε μικρή ηλικία. Νομίζω από δέκα και πάνω.
"Πάνω από 10 (ετών)" Ναι, έτσι σου μεγαλώνω δεκαπέντε. Άμα είναι κορίτσια, είκοσι. Άμα τους παράτησαν τα παιδιά κι έφυγαν, τον ήπιαν, δεν είχαν επιλογή. Τι θα έκαναν, θα τα έβαζαν στο ίδρυμα; Βολεύει η επιμέλεια στη μάνα, την μεγάλη πλειοψηφία. Ο μπαμπάς συνεχίζει κανονικά τη ζωή του κι η μαμά χάνει την δική της (εκτός αν πεχεο πολλά ατομα να την βοηθούν).
Ναι, δεν ανέφερα τυχαία την ηλικία, ίσως αν ήταν μικρότερα να μην ζητούσαν την επιμέλεια δεν θα το μάθουμε ποτέ. Από την άλλη σε αυτή την χρονική στιγμή έγινε ό,τι έγινε, τι να έκαναν να γύριζαν τον χρόνο πίσω; Καταλαβαίνεις πως το λέω. Πάντως ο ένας έχει τέσσερα, δεν το λες και εύκολο γιατί αυτός εργάζεται πολλές ώρες. Πόσα αγόρια πόσα κορίτσια δεν θυμάμαι. Ναι, φυσικά στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μένουν τα παιδιά στην μαμά. Είναι και αυτός ένας λόγος γιατί μια γυναίκα θα πρέπει να το σκεφτεί δέκα φορές περισσότερο από έναν άντρα αν θα κάνει παιδιά και πόσα.
Η κάθε ηλικία έχει τα δικά της Ανία. Βέβαια μεγαλώνοντας γίνονται πιο αυτόνομα και δεν χρειάζεται να τα ντύνεις/ταίζεις/πλένεις, αλλά έρχονται άλλες ιστορίες. Εξαρτάται βέβαια και από το παιδί. Εγώ πάντως τρελαίνομαι και να το σκεφτώ να είχα τρία ή τέσσερα παιδιά και ας ήταν λίγο μεγαλύτερα. Χαμός, μαγειρέματα σχολεία φίλοι πάρτι ρούχα άπλυτα, παιχνίδια κλπ.. Βλέπω άλλους γονείς που παιδεύονται και κάνω τον Σταυρό μου που μεγάλωσα "έστω" κι ένα και είναι πλέον γαιδουράκι.(:
Λυπάμαι για την προδοσία που βιώνεις.Αλλά δυστυχώς η μοιχεία έγινε εναντίον σου κι όχι εναντίον των παιδιών σας. Την επιμέλεια την απονέμουν τα δικαστήρια με κριτήριο τη μετέπειτα ζωή των παιδιών.Το ότι με ευθύνη της γυναίκας σου διαλύθηκε η οικογένεια σου θα μετρήσει υπέρ σου - έχεις πολύ δίκιο με το μέρος σου. Το να προσπαθήσεις όμως να χρησιμοποιήσεις τα παιδιά σου ως μέσο εκδίκησης εναντίον της δεν θα είναι υπέρ σου στην προσπάθεια να αποδείξεις ότι είσαι καλός πατέρας. Και μην ακούω ότι θα φέρνει στο σπίτι τον ένα και τον άλλον. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά - παρά μόνο από την ενοχοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας, που καθιστά αυτόματα τη γυναίκα σου μοιχαλίδα-πορνη. Ούτε καμία μάνα μετά το διαζύγιο είναι υποχρεωμένη σε αγαμία. Η μοιχεία δεν αρκεί πάντα και εξορισμού ως απόδειξη ότι η γυναίκα σου δεν μπορεί να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά σας - εκτός κι αν έχεις κάτι άλλο να της προσαψεις.
Ποιος ακριβώς έχει πει στους άνδρες ότι για να κρατήσουν τη γυναίκα τους πρέπει να της κάνουν όλα τα χατήρια; Αγάπη, ενδιαφέρον, σεβασμό, κατανόηση, τρυφερότητα, αυτά χρειάζεται μια γυναίκα, όχι κάποιον που συμπεριφερεται σαν υπακουο σκυλάκι. Αλλιώς δεν θα ψάχναμε σύντροφο, θα αγοράζαμε ένα Λαμπραντόρ και θα ησυχαζαμε.
ΧΑΧΑΧΑ. Ο άνθρωπος την πρόσεχε την φρόντιζε , την νοιαζόταν, αυτό εννοούσε και αντί να του πούμε μπράβο τον βρίζουμε και όλας;;; ΧΧΑ. Δεν υπάρχετε μερκές... Ακου εκεί , συγκρίνει τον άνθρωπο με έναν σκύλο. Δεν πάμε καλά, σας έχει πειράξει η ζέστη φαίνεται μερικούς.ΥΓ.΄Όταν κάποιος κάνει όλα τα χατήρια στον άλλον δεν είναι σκυλάκι του, αλλά δείχνει ότι τον νοιάζεται , τον αγαπάει, τον βάζει πάνω απο όλους και θέλει να είναι ευτυχισμένος. Ναι το κάνει ίσως με λάθος τρόπο αλλά όχι και τον συγκρίνουμε με έναν σκύλο. Αν είναι δυνατόν πραγματικα
Εδω άλλοι στιβουν το μυαλό τους μέρες να βρούν ένα εύηχο και ευφάνταστο nickname και έχετε ο φίλος και τα ισοπεδώνει όλα βάζοντας το ονοματεπώνυμο του, τι nickname και μλκιες.. Παπαδόπουλος Κώστας. Πάρτα!Δασκαλοοοος!Άσχετο, απλά είπα να κάνω ένα κακό αστείο μπας και ελαφρύνει λίγο το κλίμα.. έχει και 42 °C έξω..
Εγώ αυτό που διαβάζω στην εξομολόγηση είναι ότι της κάνει τα χατήρια και την αφήνει να κάνει κουμάντο σε όλα. Όλα τα άλλα ότι την πρόσεχε, την φρόντιζε και τη νοιάζονταν είναι δικά σου συμπεράσματα. Δεν λέω ότι δεν τα έκανε, μπορεί και να τα έκανε φυσικά. Δεν τα αναφέρει. Καμία διάθεση δεν έχω να κάνω επίθεση στον άνθρωπο, ο οποίος αυτή τη στιγμή περνάει πολύ δύσκολα. Μου έκανε εντύπωση που ένας άνθρωπος αυτό που βρίσκει να πει για να περιγράψει τον εαυτό του ως καλό σύζυγο είναι ότι κάνει τα χατήρια στη γυναίκα του. Γιατί να πει αυτό και όχι κάτι άλλο, πχ ότι την φρόντιζε; Προφανώς αυτό θεώρησε ως τη σημαντικότερη, την πιο ισχυρή απόδειξη ότι είναι καλός σύζυγος. Γιατί έχει αυτό το πράγμα στο μυαλό του. Αυτό σχολιάζω και φυσικά όχι τον ίδιο ως σύζυγο. Δεν τον ξέρω κιόλας τον άνθρωπο. Όχι, κάνω τα χατήρια σε κάποιον δεν συνεπάγεται απαραίτητα ούτε προσοχή, ούτε φροντίδα, ούτε ενδιαφέρον, ούτε κάλυψη των συναισθηματική αναγκών του άλλου. Ξέρω άνδρες που αφήνουν τις γυναίκες τους να κάνουν κουμάντο σετ όλα καθ δεν λένε ποτέ όχι, μόνο και μόνο για να μην ακούν τη γκρίνια τους και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ενώ απέναντι τους είναι ψυχροί και αδιάφοροι.
Διαβάζετε αποσμασματικά κάποια πράγματα παρατηρώ . Δεν λέει μόνο ότι της έκανε όλα τα χατίρια αλλά και ότι ήταν ο καλύτερος άνθρωπος για αυτη, κάτι που σημαίνει ότι προφανώς και ήταν κύριος σε όλα του και δεν της έκανε μόνο τα χατήρια της , αλλά ήταν καλός και στα άλλα που έπρεπε. Μην τον αδικούμε τον άνθρωπο , και έφαγε κέρατο και να του την πούμε , κρίμα είναι ρε παιδιά.
Το τι εννοεί ο καθένας "καλός σύζυγος" πίστεψέ με διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί ο συγκεκριμένος να μην ήταν απλά καλός αλλά τέλειος, μπορεί και να μην ήταν καν καλός. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε, δεν γνωρίζουμε καν το ζευγάρι και δεν είναι και δουλειά μου να το κρίνω. Την αξία και τη σημασία που έχει το να κάνεις τα χατήρια σε κάποιον σχολιάζω.
Το ότι της έκανες όλα τα χατίρια κι ότι την άφηνες να κάνει το κουμάντο δεν είναι δείγμα αγάπης και αφοσίωσης, είναι δείγμα ότι δεν υπήρχες ίσως δυναμικά σε αυτή τη σχέση. Δεν σε υπολόγιζε ίσως;Επίσης άλλο το πώς φέρθηκε σαν σύζυγος και άλλο σαν μάνα. Είναι λάθος να την εκδικηθείς σαν μάνα για το πώς σου φέρθηκε ως σύζυγος. Διαχωρισε τα. Η μόνη "εκδίκηση" είναι ο χωρισμός. Εάν θέλεις να διεκδικήσεις την επιμέλεια των παιδιών σου , καλώς, αλλά όχι από εκδίκηση.
Σε ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες άμεσα , και για την απιστία της γυναίκας σου και για τις μετέπειτα κινήσεις σου....Καλό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να διασταυρωνουμε αυτά που μαθαίνουμε από τους διάφορους...... Καλοθελητες.... Και να μην παίρνουμε αποφάσεις εν βρασμώ.... Εύχομαι η έκβαση να είναι όσο το δυνατόν καλή για όλους... Μικρούς και μεγαλους...
Με παίρνει τωρα εμενα να σχολιασω σαυτην την εξομολόγηση;;; (φωνη λαου : "ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ")Νιώθω τον πονο σου.Καταλαβαίνω τον θυμό και την απογοήτευση σου.Ειμαστε άνθρωποι ομως.Αδύναμα πλασματα.Αντρες γυναικες.Πολυπλοκες μηχανες που δυσκολευόταν να ξεχωρισουν το σωστο απο το λαθος.Βεβαιως εχεις δικαιωμα να χωρισεις.Βεβαιως να βρεις μια γυναίκα που δεν εχει αδυναμίες και δε σε πληγωνει.Φανταζομαι εισαι καλος πατερας.Μη μπλεκεις τα παιδια όμως σαυτο.Τωρα,εισαι θολωμενος ,πονεμενος(ε το δικιο σου).Το οτι σε απατουσε δε σημαινει ότι δεν είναι καλη μανα.Και για να στο γραψω οπως το εγραψα σε ενα forum σε μια που ελεγε οτι δεν θα ξανα αφησει ο άντρας της να δει τα παιδια τους γτ την κερατωνε :Ματια μου όμορφα ,θα φανει πολυ σκληρο αυτο που θα γραψω αλλα take a big breath and stat with me on this: ΕΣΕΝΑ κερατωσε.ΌΧΙ τα παιδια.ΕΣΕΝΑ σκυλοβαρεθηκε .ΟΧΙ τα παιδια.ΕΣΕΝΑ κοροιδεψε . ΟΧΙ τα παιδιά.Χωνεψε τον εγωισμο σου λοιπόν,απομακρύνε την απο την ζωη σου,βρες καινούρια αγαπη και ασε τα παιδιά εξω απο αυτο!Κακη γκόμενά/συντροφος μπορει να είναι.Το κακη μανα ομως δε κρίνεται απο αυτο.Την απεριόριστη συμπαράσταση μου.
Πολύ απλά τα βλέπεις εσύ. Η ''Κυρία'' δεν σεβάστηκε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τα παιδιά της, δεν τον απάτησε μια φορά ,αλλά πολλές φορές. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα το ξανακάνει αυτό αφού έτσι έχει μάθει και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τώρα που χωρίζει δεν θα φέρνει τον καθένα στο σπίτι της ;; Είναι σωστό ένα παιδί να μεγαλώνει με μια μάνα που κοιμάται κάθε μέρα και με άλλον;;; Σοβαρά τώρα, έχουμε τρελαθεί εντελώς;;;
Δεν θα την δικαιολογήσω για αυτό που έκανε. Άθλιο ήταν. Ας σταματήσουν όμως οι γονείς που απιστησε ο σύζυγος τους να χρησιμοποιούν τα παιδιά ως μέσο εκδίκησης. Άνδρες γυναίκες, όλοι. Η ψυχική υγεία των παιδιών θα πρέπει να μπαίνει πάνω από τον πληγωμένο εγωισμό του απατημένου. Και όχι, ένας / μια σύζυγος που απιστει δεν είναι απαραίτητα κακός γονιός. Επίσης να ξέρει ο εξ ότι θα δυσκολευτει πάρα πολύ να πάρει ο ίδιος την επιμέλεια.
TheSaintSir, είχαμε εξελίξεις και μάλιστα χθες βράδυ. Δεν μπορώ όμως να τα πω εδώ. Θα μπει ο καημένος ο εξ να διαβάσει σχόλια για το πρόβλημα του και θα πέσει πάνω σε μια τρελή που λέει τα προσωπικά της.
Φυσικα και τα παιδιά πρέπει να είναι πάνω απο όλους και απο όλα. Σε αυτό συμφωνώ και όχι μόνο. Αλλά επίσης μια σύζυγος που δεν σεβάστηκε τον γάμο της και τα παιδιά της δεν νομίζω ότι είναι και το καλύτερο άτομο για γονιός. Επίσης ποιος άντρας θα θελε να είναι με μια γυναίκα όταν μάθαινε ότι αυτή πρόδωσε τον γάμο και τα παιδιά της για ένα ή μάλλον για πολλά κρεβάτια. Κανείς.ΥΓ Αν η ''κυρία'' δεν ήταν ευχαριστημένη, ας τον χώριζε. Δεν είναι λύση το κέρατο ποτέ.
Μπράβο . Επιτέλους ένας πραγματικός άντρας. Διεκδίκησε τα , πες ότι σου τα φορούσε συνέχεια , επικαλέσου και άλλους λόγους και να είσαι σίγουρος ότι θα τα πάρεις τα παιδιά μαζί σου. Μην διανοηθείς να της αφήσεις τα παιδιά, γιατί κάθε βράδυ θα βάζει και άλλον στο σπίτι και μόνο κακό θα κάνει στα παιδιά σου αυτό. ΥΓ. Επιτέλους ξύπνησες. Καμία φορά οι πολλές καλοσύνες αυτά φέρνουν. Για αυτό πάντα με μέτρο και ποτέ μην τους κάνετε όλα τα χατίρια. Πρέπει να λέτε και κανένα όχι γιατί αλλιώς θα σας καβαλήσουν αγόρια. Οι γυναίκες θέλουν έξυπνο χειρισμό, να νομίζουν ότι κάνουν κουμάντο αυτές, ενώ στην πραγματικότητα εμείς να τα χειριζόμαστε όλα. Καλή επιτυχία.
Καλησπερα. Αρχικά να πω οτι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αυτό πρέπει να της κάνει γιατί τώρα που θα φύγει θα βρει ευκαιρία και θα βάζει μέσα τον καθένα και αυτό κάνει κακό στα παιδιά όπως είπες και εσύ. Διαφωνώ μόνο στο να τα χειρίζεται όλα μόνο ο ένας από οποιαδήποτε μεριά. Ούτε φεμινιστρια είμαι ούτε ψάχνω και δίκαιο στη "δική μου μεριά". Απλά θεωρώ 2 άνθρωποι που υπάρχει Υγιείς αγάπη μεταξύ τους δεν χρειάζονται αρχηγό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η κοπέλα η άπιστη δεν είναι απόλυτο αυτό πάντα όμως καθώς είναι στον άνρθωπο και όχι στο φύλο του. Άλλωστε και οι άντρες θέλουν χατίρια είτε μικρά είτε μεγάλα και δεν είναι καθόλου κακό αυτό. Συζήτηση και κατανοηση και αλληλοσεβασμός, όρια όπου πρέπει με τα προαναφερθέν και όλα γίνονται :)
Μεταφορική ήταν η έννοια της τελευταίας μου πρότασης , για να δείξω ακριβώς αυτό , ότι πρέπει και οι δύο να αποφασίζουν για κάτι και όχι μόνο ο ένας. Θα το συμπλήρωνα αλλά δεν αφήνει το site να συμπληρώσεις ή να διορθώσεις κάτι.
"Οι γυναίκες θέλουν έξυπνο χειρισμό, να νομίζουν ότι κάνουν κουμάντο αυτές, ενώ στην πραγματικότητα εμείς να τα χειριζόμαστε όλα. "Ότι και να γράφεις ως επεξήγηση, η φράση σου είναι εμετική και δεν σώζεται. Αυτό που σοκαρει κυρίως είναι η ευκολια με την οποία ακούγονται τέτοιες μισογυνιστικές θέσεις και μέρα επιχειρείται η δικαιολόγηση τους.
Νιώθω πολύ τυχερός που δεν ζω σε ένα νοητικό σύμπαν όπου οι ερωτικές σχέσεις είναι μια μάχη ελέγχου μεταξυ των συντρόφων.Άλλο κάτι δεν έχω να πω, όποιος μας διαβάζει βγάζει τα συμπεράσματά του.
Αν έχεις τέτοιες απόψεις, καλό θα ηπταν να ασχοληθείς με σχέσεις ανταλλαγής ισχύος (αν σε παίρνει βέβαια) και να αφήσεις τις μη πρόθυμες συμπαίκτριες στην ησυχία τους. Αυτά γίνονται συναινετικά, όχι ύπουλα, από πίσω.
Scroll to top icon