ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.7.2019 | 17:29

Απεγκλωβισμός από τα στερεότυπα

Είναι πολύ άδικο να τσουβαλιάζονται όλοι οι άνθρωποι ή ένα συγκεκριμένο φύλο εξαιτίας της συμπεριφοράς ορισμένων.Ας πούμε όταν κάποιος ρωτάει μια κοπέλα γιατί είναι ακόμα ανύπαντρη ή εσύ πότε θα κάνεις παιδιά; αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς έτσι είναι η κοινωνία μας αφόρητα στερεοτυπική.Το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες που τους αποκαλούν μπακούρηδες, γεροντοκόρους, σιτεμένους ή που λένε ότι αυτός με καμιά δεν στεριώνει και διάφορα τέτοια.Δεν σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την προσωπική ζωή των άλλων ούτε θα έθιγαν ποτέ τους άλλους.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποτέ να μάθω, ακόμα και για φίλους μου, αν σκοπεύουν να παντρευτούν ή όχι.Αν θέλουν να μου πουν οι ίδιοι κάτι καλό που συμβαίνει στη ζωή τους, έχει καλώς, αλλιώς ούτε που ανακατεύομαι.Αλλά δυστυχώς αν δεν ανακατεύεσαι τότε σε κατακρίνουν οι περισσότεροι ως αδιάφορο ή αν πιστεύεις στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση του ατόμου και γενικά αν έχεις απόψεις που παρεκκλίνουν από την επικρατούσα ''λογική''.Και θέλω να αναφέρω ένα παράδειγμα.Είμαι άνθρωπος που πιστεύω ότι οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να μοιράζονται. Ή ότι δεν βλάπτει να τις κάνουν και αποκλειστικά οι άνδρες αν το επιθυμούν.Και φυσικά κι ένας άντρας μπορεί να μαγειρέψει για την αγαπημένη του, γιατί να υπάρχει το στερεότυπο ότι μόνο η γυναίκα πρέπει να καλέσει σπίτι της τον άλλο για να του παραθέσει γεύμα; Το ίδιο μπορεί να κάνει κι ένας άντρας.Επίσης εγώ όταν συζούσα με την πρώην μου, έκανα οικειοθελώς τις δουλειές του σπιτιού γιατί ήθελα η λατρεμένη μου να είναι ευτυχισμένη και να χαίρεται.Ε, λοιπόν όπου το έχω πει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μου έχουν πει ότι χαλάω την πιάτσα, ότι είμαι φλώρος, ότι γι' αυτό χωρίσαμε -που δεν χωρίσαμε γι' αυτό, συναινετικά χωρίσαμε και γι' άλλους λόγους αλλά πού να το καταλάβουν οι στερεοτυπικοί συνάνθρωποι- και μάλιστα είχα δεχτεί κι ένα σχόλιο που έλεγε ότι άντρες σαν και μένα θέλουν οι γυναίκες να βλέπουν στις παρέες τους και να τους έχουν οι φίλες τους, αλλά στο δικό τους σπίτι θέλουν να έχουν αρσενικά δυναμικά.καταλάβατε τώρα γιατί βουλιάζουμε στα στερεότυπα;Κι όσοι δεν τα αποδεχόμαστε τα στερεότυπα, δεχόμαστε και κοροϊδία από πάνω.Δυστυχώς έτσι είναι ο κόσμος.
2
 
 
 
 
σχόλια
Αυτό το σχόλιο με τους άντρες που θέλουν να έχουν οι φίλες και τα δυναμικά αρσενικά νταξει δεν στέκει. Από πότε ο άντρας που μοιράζεται τις δουλειές με την γυναίκα του ή την βοηθάει είναι φλώρος και λιγότερο άντρας; Πολύ βλακεία δηλαδή να επιβραβεύουμε την τεμπελιά μη τυχόν και χαθεί η αντιλα; Όσες τα λένε αυτά είναι απλά βαρεμενες και γουστάρουν τους νταηδες. Δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι. Όταν ο άντρας βοηθάει είναι δυναμικός γιατί είναι δραστήριος. Οι δραστήριοι άντρες είναι ωραίοι τύποι, οι τεμπέληδες είναι μίζερες υπάρξεις που αφήνουν απλά ένα βαθούλωμα στον καναπέ. Να βουλιάζει ο καναπές δεν είναι καθόλου γοητευτικό θέαμα.
Μας αποτελείωσε το "άντρες σαν και μένα θέλουν οι γυναίκες να βλέπουν στις παρέες τους και να τους έχουν οι φίλες τους, αλλά στο δικό τους σπίτι θέλουν να έχουν αρσενικά δυναμικά."Ανταπαντώ: Άτομα σαν κι εκείνα που σου το έχουν πει αυτό θέλουν οι στερεοτυπικοί να χαίρονται στις παρέες τους και να τους έχουν φερέφωνα, αλλά στη δική μας κοινωνία χρειαζόμαστε άτομα με υγιή τρόπο σκέψης σαν εσένα.
Scroll to top icon