ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.7.2019 | 19:30

Σεισμός και κακό

Έζησα και εγώ την δραματική σεισμική δόνηση των 5.1 Ρίχτερ. Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν, να τρέχουν έξω και να σπρώχνονται. Δείτε στην Ιαπωνία με 7 Ρίχτερ τι κάνουν. Είδα κάτι Ιάπωνες τουρίστες και γελούσαν με τα χάλια μας. Ντρέπομαι.
7
 
 
 
 
σχόλια
Ο πανικός είναι ό,τι χειρότερο και η αλήθεια είναι ότι μαρτυρά το επίπεδο συνείδησης ενός λαού. Οι φυσικές καταστροφές είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζουν, όμως η ψυχραιμία και η σωστή τεχνολογία πιστεύω μπορούν να λειτουργήσουν μόνο θετικά στην αντιμετώπισή τους.
Ντρέπεσαι για ποιό λόγο; για τις αυθόρμητες αντιδράσεις των Ελλήνων; Μάλλον με ένα 5.9R δεν θρηνούν 143 θύματα εκεί. Κρίμα που λειτουργούμε τόσο με το φαίνεσθαι, κρίμα που δεν ερχόμαστε ποτέ στη θέση του άλλου! Διάβασε εδω εξομολογήσεις ανθρώπων που εχουν ζήσει σεισμούς και μετά κρίνε. Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ στη ζωή σου να μη μάθεις τι θα πει σεισμός,και οποιαδήποτε άλλη καταστροφή (φωτιά, πλημμύρα) για να νιώσεις όσους έχουν νιώσει κάτι τέτοιο. Λυπάμαι πολύ για σένα.
Αυτό είναι το πρόβλημα ακριβώς, γιατί δεν έχει κατάλληλες αντισεισμικές δομές η Ελλάδα ώστε να μη θρηνεί θύματα ούτε στα 7R. Αυτός είναι ο καημός, ότι ο απλός λαός ζει σε κατάσταση μόνιμου στρες είτε οικονομικού είτε των φυσικών καταστροφών και νιώθει ανήμπορος γιατί γνωρίζει πως κανείς δεν νοιάζεται. Το ενοχλητικό της ιστορίας δεν είναι οι τουρίστες που γελούν ούτε ο/η εξομολογούμενος/-η που μοιράζεται την εμπειρία εδώ ως αυτόπτης μάρτυρας. Είναι η τραγική και χρόνια αμέλεια των Αρχών στην πρόληψη που θα είχε ως προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη.
Scroll to top icon