ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.7.2019 | 09:45

Χαστούκι

Η μητέρα μου πειράζει συνέχεια τον πατέρα μου(ενώ αυτόν δεν τον έχω δει να την πειράζει).Φιλικά και αστεία πειράγματα αλλά μερικές φορές τον ενοχλεί.Του έχει πιάσει κάμποσες φορές το πρόσωπο με δύναμη και αυτόν τον ενοχλεί γιατί τον πονάει.Τις προάλλες που το ξαναέκανε εκείνος την χαστουκισε(όχι δυνατά).Και έλεγε σου έχω πει τόσες φορές να μην το ξανακάνεις αυτό γιατί ποναω.Εγω η αλήθεια είναι ότι την είπα και στους δύο,στη μητέρα μου είπα ότι αν τον ενοχλούν τα πειράγματα να σταματήσει και στον πατέρα μου να ελέγχει το χέρι του περισσότερο και να ζητήσει συγγνώμη.Σε ποια περίπτωση θεωρείτε ότι κάποιος μπορεί να χαστούκισει κάποιον.Την έχει ξαναχαστουκισει τη μητέρα μου αλλά και εκείνη τον έχει χαστούκισει όταν έχει προσβληθεί με κάτι.Εμενα δε μ'αρεσει να το βλέπω αυτο και έχω χαστούκισει ανθρωπο(μόνο τον αδερφό μου) όταν ήμασταν πιο μικροί και το έχω μετανιώσει.Ειχα χαστούκισει και μια φίλη μου όταν ήμουν 12 όχι δυνατά το φιλικό ας το πω έτσι χαστούκι για να την ξυπνήσω γιατί είχε πάθει κρίση και έλεγε ασυναρτησίες (δεν προσβληθηκε αν θυμάμαι καλά) αλλά και αυτό το περιστατικό το έχω μετανιώσει πολύ.
6
 
 
 
 
σχόλια
Η επανειλημμένη χειροδικία, όσο "απαλή" και "στα αστεία" και αν συμβαίνει, δεν είναι σωστή συμπεριφορά απέναντι σε κανέναν άνθρωπο. Πόσο μάλλον ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που έχει και παιδιά...Σε καμία περίπτωση το χαστούκι δεν θεωρείται αποδεκτή συμπεριφορά. Για παράδειγμα: Ακόμα και στην περίπτωση που ένα νήπιο πάει να πιάσει κάτι καυτό και ο γονέας, θέλοντας να το "προστατέψει", του δώσει χαστούκι, αυτό μεταφράζεται σε τραύμα για την παιδική ψυχή που βρίσκεται σε ανάπτυξη. Θα μπορούσε κάλλιστα απλώς να τραβήξει το παιδί από τον κίνδυνο, και με ήρεμη φωνή, κοιτώντας το στα μάτια, να του πει: "Μη! Δεν πιάνουμε καυτά πράγματα στην κουζίνα." Χαστούκι ούτε για αστείο... Οι άνθρωποι που χειροδικούν συνήθως έχουν "μάθει" από τα παιδικά τους χρόνια ότι αυτό είναι φυσιολογικό.Please break the cycle!
Το χέρι σου δεν δικαιούσαι να το σηκώσεις ποτέ σε κανέναν, εκτός κι αν είναι για να προστατέψεις τη σωματική σου ακεραιότητα. Οι γονείς σου βρίσκονται σε μία αμοιβαία κακοποιητική σχέση. Δεν μπορείς να τους σώσεις γιατί είναι ενήλικες. Μπορείς όμως να τους εκφράσεις πόσο δύσκολο αυτό κάνει τη δική σου ζωή. Και να συνειδητοποιήσεις ότι το πρότυπο που σου δίνουν οι γονείς σου είναι μακριά από το φυσιολογικό και οφείλεις να τους έχεις ως παράδειγμα προς αποφυγή.Καλή δύναμη.
Scroll to top icon