ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.8.2019 | 10:49

Μόνη

Δεν με νοιάζει τόσο που χωρίσαμε και δεν θα τον ξαναδώ, αλλά έχει περάσει περίπου ένας χρόνος και είμαι ακόμα μόνη. Μου λείπει μία σχέση, για αυτό και κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που χώρισα.
9
 
 
 
 
σχόλια
Δεν συμφωνώ σε αυτό που λες. Δηλαδή είναι καλύτερο να είμαστε μια ζωή μόνοι και μόνες μας; Όταν νιώθουμε έτοιμοι για μια σχέση και δημιουργήσουμε, σαφώς κανείς δεν μας εγγυάται ότι θα μείνει ή θα τερματίσει. Αν όντως αξίζει θα μείνει και θα δοκιμαστεί. Όλοι μας έχουμε πληγωθεί και θέλουμε κάποιο χρονικό διάστημα για να γίνουμε καλά. Προσωπικά έχω να σου πω πως δεν μου αρέσει να είμαι μόνη μου και άλλο. Είναι όμορφο να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον αλλά να είναι αμοιβαίο. Και φυσικά αυτοί και αυτές που δεν έχουν παρέα και αναζητούν ένα σύντροφο, δεν σημαίνει πως θέλουν επειδή έχουν ανασφάλεια όλοι και όλες. Είναι λάθος να κρέμεσαι από μία σχέση και να είσαι με κάποιον/κάποια από ανασφάλεια. Δηλαδή ό,τι και ό,τι. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω ανασφάλεια αλλά επιθυμία για κάτι καινούργιο. Αυτό είναι υγιές.
Για εμένα είναι τόσες λίγες οι πιθανότητες να δουλέψει μια σχέση όσο πιθανό είναι να τα φτιάξουνε δύο άνθρωποι με ομάδες αίματος ΑΒ-.Αρκετά δύσκολο.Και επειδή είμαι άνθρωπος με αυτογνωσία που δε συμβιβάζομαι,κρίνω από πριν την κατάληξη μιας σχέσης και πως θα λειτουργήσω μέσα σε αυτή.Οπότε τις περισσότερες δεν τις αρχίζω καν.Μπορεί και να πέφτω έξω,αλλά ποτέ δε θα το μάθω και ποτέ έτσι δε θα γίνω χειρότερα από τώρα.Δε θέλω να ξοδεύω τον πολύτιμο χρόνο μου σε ημιτελή πράγματα που θα μου γίνουν βάρος και θα ξεμπλέξω με δράματα.Θα μου πεις να βασιστώ και να ρισκάρω την ψυχική μου υγεία σε συναισθήματα τρίτων;Είμαι πολύ καλά και μόνος μου.Ό,τι είναι να έρθει θα έρθει.
Ξέρεις κάτι; Δεν έχεις και άδικο, αλλά δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμε όλα. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πληγώνεσαι απάνθρωπα κιόλας μέσα σε μία σχέση που έχεις επενδύσει και τα έδωσες όλα και εισέπραξες πόνο κτλ. Φυσικά θέλω να είμαι πιο προσεκτική τώρα και γω από εδώ και στο εξής όπως και συ. Απλά θεωρώ πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Όταν είναι όντως κάτι καλό για εμάς καλοδεχούμενο. Αν προσέξεις τα σχόλιά μου θα δεις πως αναφέρω πολύ συχνά ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ δύσκολες και ότι είναι σπάνιο να ταιριάζουν δυο άνθρωποι και να είναι όντως πιστοί και αφοσιωμένοι. Αλλά αν δεν πιστέψω πως υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι θα χάσω και την ελπίδα μου για κάτι όμορφο για μένα. Ο φόβος το να πληγωθούμε ξανά υπάρχει και σε μένα αλλά κανείς δεν μου εγγυάται το τι θα μου συμβεί αν δεν το ζήσω. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους μας!
Δηλαδή θεωρείς ότι όταν κάποιος/κάποια θέλει να ξανακάνει μία σχέση είναι εγωιστικό και είναι μια βλακεία και μισή;; Με ποια λογική το λες;; Και το κουτάβι που κολλάει; Σχέση κάνουμε για να μοιραστούμε τη ζωή μας, τη καρδιά μας και τα όνειρά μας με τον άνθρωπο που επιλέγουμε. Το αν ο άλλος γίνει ένα άβουλο κουτάβι που θα μας ακολουθεί είναι γιατί ο ίδιος θα το επιτρέπει στον εαυτό του. Δεν θέλω προσωπικά κανένα κουτάβι με την έννοια του ανθρώπου που θα είναι χωρίς δική του γνώμη, αλλά έναν άνθρωπο δυναμικό με γνώμη και άποψη. Να επισημάνω πως δεν έγραψα την εξομολόγηση εγώ, απλά το σχόλιό σου μου έδωσε τροφή να κάνω κάποιες σκέψεις.Προς την εξομολογουμένη έχω να πω πως αν δεν ένιωθες καλά μέσα σε αυτή τη σχέση, καλά έπραξες που χώρισες. Αλλά να αναζητάς κάτι που σε κατάστρεψε επειδή είσαι μόνη και έχεις ανασφάλεια είναι τελείως λάθος. Την ανασφάλεια και την ανάγκη για κάποιο καινούργιο δεσμό την καταλαβαίνω. Είμαστε άνθρωποι και θέλουμε μια σχέση όμορφη, μια ζεστή αγκαλιά, ενάν τρυφερό λόγο, αλλά όχι με αυτόν/αυτήν που χωρίσαμε. Μην ανοίγεις πόρτες που έχουν κλείσει.
Γιατί απλά οι σχέσεις είναι τόσο κουραστικές και με μαθηματική ακρίβεια ένας από τους δύο θα τραυματιστεί όταν κάποτε θα τελειώσει.Το μόνο όμορφο είναι τα αστεράκια που βλέπεις στην αρχή αλλά κι αυτά γρήγορα τελειώνουν.Και το σεξ.Κατά τα άλλα πολύ χαμένη ενέργεια για κάτι χωρίς ιδιαίτερη ουσία στις περισσότερες περιπτώσεις.Απλά το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά και επειδή έτσι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος.Ξεχνούν όμως ότι η πλειοψηφία των σχέσεων καταλήγει σε βάρος ή πόνο.Όλοι περνάνε πολύ καλύτερα χωρίς σχέση,εκτός από τους ανασφαλείς και τους ανθρώπους χωρίς φίλους.
Συμφωνώ με pain again.Δώσε χρόνο. Ναι ένας χρόνος φαντάζει πολύς, αλλά θα έρθει όταν θα έρθει.Το να αναθεωρεις τις πράξεις σου γιατί τώρα είσαι μόνη είναι λάθος και ίσως ακουστεί σκληρό είναι αποτέλεσμα του ότι νιώθεις απελπισία.Αφοσίωση στον εαυτό σου και όταν έρθει θα έρθει
Scroll to top icon