ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.8.2019 | 13:48

Είμαι εκτός πραγματικότητας ;

Ποσό ακόμα ; Είμαι 17 αγόρι και κάνω παρέα μόνο με την μάνα μου και μια φίλη μου . Όπου πάω είμαι με την μάνα μου λόγω του ότι δεν έχω φίλους . Δεν βγαινω τα βραδιά για ποτό όπως κάνουν οι άλλοι και δεν οδηγάω μηχανάκι . Βλέπω την θεία μου επικριτική απέναντι μου πάντα να με σχολιάζει και στο γιο της του πήρε μηχανή 17 χρόνων και αυτός . Βγαίνουν πίνουν όλα τα παιδιά . Εμένα η μάνα μου δε μ αφήνει να πίνω αλκοόλ ούτε ένα ποτό δεν έχω πιει ποτέ . Και το πιο αστείο ούτε καφέ . Δεν κάνει καλό η καφεΐνη και είναι εθιστική όπως λέει . Όποτε την συμφέρει και της λέω θα πάω εκεί με λεωφορείο να κουρευτω μου κάνει όχι γιατί είσαι ανήλικος και κάτι μπορεί να συμβεί στον δρόμο και την ευθύνη την έχω εγώ . Επίσης όταν θα σπουδάσεις και θα φύγεις θα έρθω και εγώ μαζί σου ( εννοείται πως δεν θα επιτρέψω κάτι τέτοιο ) Με την φίλη μου που πηγαίνω στη θάλασσα εννοείται πως πάμε μαζί της και μας πάει αυτή . Δε λέω μου αρέσει η παρέα της είναι ενδιαφέρων άνθρωπος αλλά μήπως και εγώ πρέπει να κάνω πράγματα για εμένα ; Μου κάνει η θεία μου την προηγούμενη φορά δεν το έχεις κάνει ; Και της κάνω όχι. Και μου κάνει τι περιμένεις να πας 18 ; Και σκέφτομαι τώρα οι εμπειρίες τόσο σεξουαλικές τόσο της ζωής είναι στα 16 και στα 17 η όταν γίνεσαι ενήλικος ; Το μόνο σίγουρο είναι ότι βλέπω τα παιδιά γύρω μου με μηχανάκια να βγαίνουν να πίνουν . Δεν θέλω μηχανάκια ούτε να πίνω αλλά θέλω να ανεξαρτητοποιήθω λίγο . Και σκέφτομαι μήπως χάνω τις εμπειρίες μου .
5
 
 
 
 
σχόλια
Όσον αφορά την έλλειψη εμπειριών σου σε σχέση με το αλκοόλ, τους καφέδες ,τα μηχανάκια κλπ δεν χάνεις τίποτα, κυρίως κερδίζεις! Μην αγχώνεσαι που δεν κάνεις αυτά που κάνουν οι άλλοι. Ωστόσο ναι, πρέπει να κρατήσεις μία απόσταση από την μητέρα σου και να βάλεις κάποια όρια για το πόσο μπορεί να επεμβαίνει στην ζωή σου. Πες της πως την ευχαριστείς για την προστασία της, σου έχει μάθει τι είναι σωστό και τι όχι για κάποια πράγματα και μπράβο της αλλά εάν συνεχίσει έτσι μέσα στα χρόνια δεν θα καταφέρεις να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ένας ενήλικας ότι μπορεί να πατήσει στα πόδια του και να τα καταφέρει μόνος του στην ζωή. Το να γνωρίσεις διάφορα είδη ανθρώπων ακόμα και αν δεν σου ταιριάζουν, είναι απαραίτητες εμπειρίες για να ξέρεις καλύτερα τι είναι αυτό που θες και αν όχι τώρα ελπίζω να το κάνεις στην σχολή σου! Πείσε την μητέρα σου πως μπορεί να σου έχει εμπιστοσύνη. Την καταλαβαίνεις ΑΛΛΑ πρέπει να ζήσεις την δική σου ζωή. Το συναίσθημα πως υπολείπεσαι σε σχέση με τους άλλους θα μεγαλώνει και θα σου προκαλέσει κόμπλεξ. Δεν το θέλει ούτε αυτή αυτό για τον γιο της πιστεύω. Τέλος, ποτέ μα ποτέ μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει πως το σεξ είναι κάτι που πρέπει να γίνει μία συγκεκριμένη ηλικία ή ότι είναι κάτι που επιδιώκεις με το μυαλό να κάνεις και το ''βάζεις στο πρόγραμμα''!! Αυτό θα έρθει με τον καιρό, με το βάθος των συναισθημάτων που θα έχεις για το πρόσωπο που θα είσαι μαζί , με βάση τις ατομικές σου σωματικές ανάγκες που μόνο εσύ ξέρεις. Ό,τι κουβέντα κάνεις μαζί της, να μην είσαι επιθετικός αλλά ώριμος και ήρεμος ώστε να μην χάσεις το δίκιο σου. Καλή τύχη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon