ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2019 | 14:47

Δεν έχουν λεφτά

Με εκνευρίζουν απίστευτα όσοι άνθρωποι κλαψουρίζουν ότι δεν έχουν λεφτά ενώ έχουν. Έχω γνωστό που λέει ότι τα βγάζει δύσκολα πέρα και πήρε καινουργιο αυτοκίνητο που κοστίζει 13000 € γιατί δεν μπορει να πηγαίνει στη δουλειά του με τα ποδια ( απεχει ενα τεταρτο με τα πόδια απ σπιτι του). Αν δεν εχεις λεφτα πας με τα ποδια , πας με ενα ποδηλατο, παιρνεις ΜΜΜ. Δεν πας να αγορασεις καινουργιο αμάξι.Άλλο παράδειγμα. Μια γνωστή μου έδωσε πανελλήνιες φέτος. Ενω υπάρχει η σχολή που θελει στη πολη που μενει και την περναει δεν την δηλωσε γτ θελει να ζησει την φοιτητική ζωή στην Αθήνα. Για να τελειώνουμε όταν κάποιος δεν εχει λεφτά δεν θα κοιτάξει την άνεση του ούτε την καλοπέραση του. Θα κοιταξει πρωτίστως πως θα επιβιώσει και πως θα βγαλει τον μήνα.
9
 
 
 
 
σχόλια
ο καθενας εχει δικη του αντιληψη στο θεμα αυτο.αλλος μπορει να σου πει ζοριζεται επειδη απλα δε μπορει να βγαινει οσο θελει, και ο αλλος επειδη τρωει μακαρονια και φακες καθε μερα για να μπορει να ανταπεξελθει.δικαιωμα τους να κανουντις επιλογες τους και να επενδυουν οπως θελουν τα λεφτα τους στη τελικη.αμα σου τη σπανε απλα αγνοησε τους
ο καθενας εχει δικη του αντιληψη στο θεμα αυτο.αλλος μπορει να σου πει ζοριζεται επειδη απλα δε μπορει να βγαινει οσο θελει, και ο αλλος επειδη τρωει μακαρονια και φακες καθε μερα για να μπορει να ανταπεξελθει.δικαιωμα τους να κανουντις επιλογες τους και να επενδυουν οπως θελουν τα λεφτα τους στη τελικη.αμα σου τη σπανε απλα αγνοησε τους
Θα διαφωνήσω ως προς το τελευταίο συμπέρασμα της εξομολόγησης. Βάσει των εμπειριών μου, συνήθως κλαίγονται όσοι δεν έχουν ουσιαστικό πρόβλημα. Αντιθέτως, είναι πιο σπάταλοι και πιο καλοπερασάκηδες όσοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα και χρωστάνε σε όποιον κινείται.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις. Και εμένα μου φαίνεται παράξενο να κλαίγεσαι ότι δεν έχεις λεφτά και από την άλλη να θες να κάνεις ζωή και κότα. Κάνεις λοιπόν ζωή και κότα, όταν φροντίσεις να αλλάξεις τα οποία δεδομένα επικρατούν στην ζωή σου, που σε εμποδίζουν να την κάνεις. Δεν κλαψουρίζεις από εδώ και από εκεί, λέγοντας χαζά, που δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να πάρεις προσοχή. (Συγνώμη, αλλά έτσι το βλέπω) Όταν κάποιος τα βγάζει πέρα δύσκολα, δεν κοιτάζει να κάνει και άλλα έξοδα χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη. (15 λεπτά απόσταση δεν είναι και πολύς χρόνος, αντίστοιχα όταν κάποιος δεν έχει λεφτά, δεν πηγαίνει κάπου μόνο και μόνο επειδή θέλει να ζήσει τη ζωή στην Αθήνα, παραμερίζοντας τις επιθυμίες του) Φτιάχνει τα οικονομικά του με κάποιον τρόπο και μετά κάνει και όλα αυτά. Ή κάνει ότι θέλει στην ζωή του και δεν διατυμπανίζει πόσο δύσκολα περνάει. Γιατί ή δεν ισχύει πραγματικά, ή απλά θέλει να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάρι, γκρινιάζοντας δεξιά και αριστερά. Δηλαδή, τα λόγια και οι πράξεις τους, έρχονται σε πλήρη αντίθεση.
Είσαι σοβαρή?Δηλαδή επειδή πηρε ένα αμάξι των 13000ευρω από αυτό εσύ κρίνεις ότι έχει λεφτά.Μπορεί να έκανε το σκατό του παξιμάδι 5χρονια για να το καταφέρει άνθρωπος που το ξέρεις-και καλα έκανε-.Καθένας κρίνει τα οικονομικά του σύμφωνα με τη μεση κατάσταση που ήταν και που είναι τώρα.Παράδειγμα κάποιος που έβγαζε το μηνα 1000 ευρω και τώρα βγάζει 500,αυτος νιώθει φτωχια και κλαιγιετεκάποιος που έβγαζε το μηνα 3000 ευρω και τώρα βγάζει 1000,και αυτός νιώθει φτωχια και κλαιγιετε.Τέλος και κάποιος που έβγαζε 1.000.000ευρω και πλέον βγάζει 500.000 , για τα δικά βιώματα,βιωνει φτωχια και μάντεψε νιώθει την ανάγκη να κλαφτει και αυτός.
Αυτός που βγάζει 500 κλαίγεται δεν κλαίγεται χωρίς στέγη προσφερόμενη δίχως πληρωμή είτε κλαίγεται είτε όχι, άνετα καίγεται. Πρακτικά δεν βγαίνεις σε νοίκι με 500 και φυτοζωεις. Υ. Γ. Εδώ άλλοι με 4000 χωρίς κόπο τον μήνα λένε ότι δεν βγαίνουν... Από τις φυλακές βγήκαν πάντως.
Κι όμως ,το.λενε γιατί όντως το πιστεύουν. Το πιστεύουν ότι δεν έχουν επειδή συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους πραγματικά πλούσιους που πιθανόν να έχουν στο περιβάλλον τους. Άτομα της μεσαίας τάξης δύσκολα θα πουν ότι είναι μια χαρά και υπάρχουν και χειρότερα. Πάντα επιζητούν το κάτι παραπάνω.
Scroll to top icon