ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2019 | 22:08

Υλικός οπτιμιστικός νιχιλισμός

Τι ακριβώς είναι η ματαιοδοξία; τι και ποιος ορίζει κάτι να είναι χρήσιμο; και αν αυτό το κάτι είναι χρήσιμο για τον δίπλα και εγώ το θεωρώ ανούσιο,γιατί δεν κάνει τους άλλους ματαιόδοξους;Κάποιοι θεωρούν ματαιοδοξία το να αρέσκεσαι σε ακριβά ρούχα και αρώματα,εγώ μπορώ να θεωρήσω ματαιόδοξο και κάποιον που πίνει πάνω απο τα ml νερού που του χρειάζεται για να ζήσει η κάποιον που επιλέγει να φάει ένα καλοψημένο φαγητό με μπαχαρικά.Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θα δείξω με το δάχτυλο κάποιον που θα κάνει τα παραπάνω,είτε ανήκει στην πρώτη κατηγορία είτε ανήκει στην δεύτερη,η μόνη αλήθεια όσο επίπονη και ας είναι για μερικούς, είναι ο θάνατος.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να κλειστεί στο σπίτι του και να υποφέρει από μελαγχολία.Όταν έχεις αντιληφθεί ότι ο κόσμος οδεύει προς μια κατεύθυνση,το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το απολαύσεις.Βγές και πέρνα τέλεια,φάε όσο θες,φόρεσε ότι ρούχα θέλεις, γιατί όπως και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζουμε τα Χριστούγεννα,όλοι ξέρουμε ότι κατόπιν εορτών θα ξεστολιστεί,δεν σημαίνει όμως το ότι δεν πρέπει να το στολίσουμε.
3
 
 
 
 
σχόλια
"Όταν έχεις αντιληφθεί ότι ο κόσμος οδεύει προς μια κατεύθυνση,το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το απολαύσεις."VS"...δέντρο που στολίζουμε τα Χριστούγεννα,όλοι ξέρουμε ότι κατόπιν εορτών θα ξεστολιστεί,δεν σημαίνει όμως το ότι δεν πρέπει να το στολίσουμε."-- Σε πληρη αντίθεση οι δυο αυτες προτάσεις. Γτ λοιπον εφοσον στολισουμε το δεντρο αν κ το ξεστολισουμε παλι, να μην παμε προς αλλη κατεύθυνση απο αυτη που οδεύει ο κοσμος? " μπορώ να θεωρήσω ματαιόδοξο και κάποιον που πίνει πάνω απο τα ml νερου που του χρειαζεται για να ζησει" -- Ατυχές, ατυχές, ατυχές παραδειγμα. Καποια πραγματα στην υπερβολή τους ειναι ματαιοδοξία, τι να κανουμε τωρα? Αντικειμενικά. Συγνωμη κιολας, αλλα τη "φιλοσοφική" διαθεση που προφανως εχεις δε μπορώ να τη δω στα γραφόμενα σου.Τελος, το "οπτιμιστικος νιχιλισμος" το χω. Το "υλικος" μπροστα με μπερδεύει. Δλδ λες οτι δεν εχει νοημα να αγοραζουμε πραγματα γτ κπ στιγμη θα χαλάσουν, φθαρουν κτλ. Καλα καταλαβα? Κ παλι δεν συνάδει παρα μονο με το πρωτο μικρο κομματι της εξ σου.
Αρχικά,οι δύο φράσεις που παρέθεσες δεν είναι καθόλου αντιφατικές γιατί μιλάνε και οι δύο για το να ζούμε την ζωή μας όσο καλύτερα μπορούμε γιατί δεν έχει καμία σημασία και θα πεθάνουμε,δεύτερον ο λόγος που κάνω το σχόλιο για την ματαιοδοξία και κλιμακώνω στον θεό είναι γιατί τάσσομαι υπέρ της υλικής ζωής και μάχομαι απέναντι στο κίνημα "φοράς adidas; είσαι λιγότερο spiritual από εμένα " Επίσης πως μπορείς να πας σε άλλη κατεύθυνση από αυτήν που οδεύει ο κόσμος όταν εγώ αναφέρομαι καθαρά στον θάνατο; Έχουμε scrollάκι για resurrection;Φιλικά,Βασίλης.
Scroll to top icon