ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.9.2019 | 19:05

Έρωτας ή αγάπη ;

Έχω σχέση και τον αγαπώ πολύ αλλά ερωτεύτηκα άλλον πριν λίγους μήνες. Τι θα κάνατε ; Θα μένατε με τ σχέση που αγαπάτε και σας αγαπαει ή θα πηγαίνατε σ αυτόν που ερωτεύτηκατε με κίνδυνο να μην είναι τελικά αυτό που φαντάζεςτε και να σας πληγώσει και να κολλήσετε ακόμα πιο άσχημα και να φάτε τα μούτρα σας ; Ιδού η απορία
25
 
 
 
 
σχόλια
Για να φτάσεις σε σημείο να ερωτευτείς έναν άλλον άντρα, σημαίνει ότι υπήρχε κάποιο κενό στη σχέση σου. Αν ήσουν ερωτευμένη, δε θα υπήρχε χώρος για νέο έρωτα. Κι όσο υπάρχει αυτό το κενό, μπορεί αύριο μεθαύριο να το καλύψει κάποιος άλλος. Ίσως η σχέση σας έχει κάνει τον κύκλο σας, σκέψου το.
πως λες οτι τον αγαπας αφου ερωτευτηκες αλλον ? αρα δεν σε ικανοποιουσε 100 % και ειχες το βλεμμα σου και σε αλλους.Πω πω..οσο σκεφτομαι πως υπαρχουν κοπελες που ειναι πιστες στην σχεση τους και ουτε το βλεμα τους δεν σηκωνουν να δουν κανενα αλλο αρσενικο και βλεπω κοπελες που ενω εχουν σχεση κοιτανε και αλλους και ξενερωνω απιστευτα.......
Aυτός είναι ένας διαδεδομένος αλλά αναληθής μύθος. Οι άνθρωποι που δεν έχουν τυφλωθεί και ταυτόχρονα μια χαρά είναι με τον σύντροφό τους ΜΠΟΡΕΙ να αισθανθούν ερωτική έλξη και για άλλα άτομα. Το τι κάνουν με αυτή την έλξη είναι που μετράει τελικώς.
Βλεπεις τριγυρω σου κατι ταπεινες κοπελες που ουτε το βλεμμα τους δεν σηκωνουν προς τα πανω , οσο και να μην θες να το πιστεψεις υπαρχει αυτο.Η ερωτικη ελξη για να υπαρχει πρεπει να το θες και εσυ να το επιδιωκεις και λιγο .Αν εισαι στην σχεση σου το μυαλο η καρδια ειναι σε αυτον γιατι να υπαρχει αυτη η ελξη ?αν δεν παιζουν τα ματακια σου δεξια αριστερα?
Όλη η παρανόηση ξεκινάει από την λανθασμένη νοηματοδότηση των λέξεων. Τι σημαίνει έρωτας; Αυτό που τραγουδούσαν οι τροβαδούροι του 14ου αιώνα και μνημονεύει όλες ο Δυτικός κόσμος έκτοτε στις τέχνες; Ή μήπως εννοούμε την έλξη των σωμάτων, τον πόθο της σάρκας;Αν αποστερήσουμε από τον όρο "έρωτας" όλο αυτό το αιθέριο υπέρστρωμα των συναισθημάτων μπλα μπλα μπλα και το ρεαλιστικοποιήσουμε στον πόθο που νιώθεις για έναν άλλον άνθρωπο από τον σύντροφό σου (που θα τον ξανανιώσεις με μαθηματική ακρίβεια για άλλους ανθρώπους αν είσαι τυχερή και ζήσεις πολλά χρόνια), τότε μας μένει ένας απλός ενθουσιασμός της σάρκας. Δεν τον γνωρίζεις για να τον έχεις ήδη ερωτευτεί με το πλαίσιο του Έρωτα των τροβαδούρων του 14ου αιώνα (που ήταν και έρωτας χωρίς ανταπόδωση πάντοτε...) Προβάλλεις πάνω του τις μύριες αρετές επειδή έτσι λειτουργεί η τυφλαμάρα της ερωτικής έλξης: ιδεαλιστικοποιεί! (η φύση είναι δαιμόνια για την διαιώνιση του είδους). Επομένως έχεις πάθει τόνωση αδρεναλίνης, που προφανώς σου έλλειψε επειδή "κατακάθισε" η σχέση σου (Ναι συμβαίνει, δεν είναι όμως απαραίτητο. Μπορείς να είσαι αιωνίως σε ερωτική έλξη με τον σύντροφό σου αν συνεχίζετε κι οι δυο να ανανεώνετε την σχέση και τους εαυτούς σας)Η αδρεναλίνη ανεβάζει τους σφυγμούς, σε κάνει να νιώθεις άγχος γλυκό, κι επομένως να...νιώθεις ζωντανή. Η αίσθηση της ζωντάνιας είναι πολύτιμη επειδή δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Ενεργοποιεί το κύκλωμα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, δηλαδή την αίσθηση ανταμοιβής, κι έτσι νομίζεις ότι παίρνεις κάτι σημαντικό (ενώ στην ουσία δεν παίρνεις κάτι). Είδες βρε κουτό; Στο έλυσα το δίλλημα σε 2-3 παραγράφους. Άλλη φορά να πηγαίνετε με τον μόνιμό σου σε κανα bunjee jumping παρέα, καμμιά βόλτα σε Τραινάκι του Τρόμου, δείτε θρίλερ, κάντε kinky sex, παίξτε ρόλους, να κινείτε την αδρεναλίνη μόνοι σας, να μην αναμένετε να σας την κινήσουν εξωτερικοί παρατηρητές. :)
Eπίσης κάτι ακόμα. Μιλάς για αγάπη, εξ, αλλά αγάπη δεν βλέπω. Βλέπω "σιγουράκι" vs εξιταρίσματος. Το "με κίνδυνο να φας τα μούτρα σου" εκεί κολλάει. Εξυπακούεται ότι αν είσαι πραγματικά ερωτευμένος δεν σε κρατάνε ούτε 10000000 μανιασμένοι ταύροι, όχι ο "κίνδυνος" αν θα χάσεις την σιγουράτζα σου. Με τον τρόπο που το παρουσιάζεις δημιουργείς μια απεχθή εικόνα για τον άνθρωπο αυτό, σαν χρησιμοποιημένη παντόφλα ένα πράγμα, άνετο και οικείο αλλά χωρίς καμμία ελκυκτική δύναμη. Δεν έχει αρετές πέραν της σιγουριάς; Δεν σου προκαλεί δέος, θαυμασμό, ενατένιση μεγαλείου; Αν πράγματι όχι, τότε η σχέση σου έχει αρρωστήσει και δεν θα γιάνεις με την ερωτική σχέση με κάποιον άλλον, γιατί κινδυνεύει να επαναληφθεί το μοτίβο.
Μπορείς να είσαι αιωνίως σε ερωτική έλξη με τον σύντροφό σου αν συνεχίζετε κι οι δυο να ανανεώνετε την σχέση και τους εαυτούς σας) Πηγή: www.lifo.grΘέλω πρακτικές συμβουλές στο πως το κάνεις αυτό. Ρωτάω εσένα γιατί γνωρίζω ότι το έχεις καταφέρει.
Δίνω μερικές συμβουλές παραπάνω, απλές και καθημερινές. Γενικά το να εξελίσσεσαι ως άτομο, και να ακούς και την εξέλιξη του άλλου ατόμου (γιατί δεν είναι μόνο ένας ο πόλος στην μπαταρία, είναι δύο) βοηθάει πάντοτε. Κάντε και καμμιά μ@λακία, κάντε και κάτι αναπάντεχο, και καμμιά βλακιούλα να'χετε να λέτε αύριο μεθαύριο στα εγγόνια σας. Σε μας συνέβησαν και άλλα τραγικά κι αγωνιώδη που καλύτερα θα ήταν να μην μας είχαν συμβεί, αλλά το ότι συνέβησαν και τα περάσαμε μαζί, μας ένωσε πραγματικά.
Θα σου πω μια σύντομη ιστορία. Είσαι σε σχέση με το αγόρι σου και αυτός σε αγαπάει πολύ, όπως κι εσύ αυτόν. Αλλά πριν από κάτι μήνες γνώρισε κάποια και την ερωτεύτηκε. Και τωρα ο φίλος σου αναρωτιεται.Να κάτσει μαζί σου για να μην χάσει εσένα το σιγουράκι ή να παει να ζήσει τον ερωτά του; Εγώ προτείνω να πεις στον σύντροφό σου την αλήθεια και να αφήσεις εκείνον να αποφασίσει αν θέλει τελικά να είναι με κάποια σαν εσένα.Τι, όχι;;Ωραία, έστω και κάθεσαι με τον σύντροφό σου.Και σου περνάει ο έρωτας με τον άλλον.Ποιος σου λέει ότι μεθαύριο δεν θα ερωτευτείς πάλι άλλον; Σου τελείωσε..Καμία απορία δεν έχεις, το ξέρεις ήδη. Απλά είναι ευκολότερο αυτήν την εποχή να έχεις θράσος παρά θάρρος.
Λες και το ελεγχει που ερωτευτηκε αλλον παρα έχετε γίνει ηθικολόγοι σε αυτό το σάιτ... και να το πει στο συντροφό της αυτός μπορεί να μην θέλει να τη χωρίσει... που το ξέρεις
Γιατι ακομα και σ αυτην την κατασταση (που δεν μπορεσε να την ελεγξει και το δεχομαι και το κατανοω), κοιταζει να βρει μια λυση ωστε να μην πληγωθει αυτη.Την αξιοπρεπεια του συντροφου της ομως που ειναι ηδη πληγωμενη και μάλιστα εν αγνοια του, ποιος τη σκεφτεται; Μιλάμε για εγωισμό όχι αστεια.Και συγγνωμη, αλλά ή τα μισά διαβάζεις ή τα μισά καταλαβαίνεις.
Η δασκάλα δεν την ψεγει για τα συναισθήματά της προφανώς αλλά για τον τρόπο που επιλέγει να δράσει ο οποίος είναι ευθυνοφοβος και απαράδεκτος ως προς τρίτα άτομα (βλ. τον σύντροφό της). Άμα σας αδικήσει ο εργοδότης σας (κι άλλο) και σας δώσει το 1/3 του μισθού σας γιατί αποφάσισε να πάρει καινούριο αμάξι, τόσο πολύ θα τον συμπονεσετε και δεν θα σας πειράξει ότι έγινε εις βάρος σας; Αναρωτιέμαι απλά.
Scroll to top icon