ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.9.2019 | 13:35

Σχέση με άνθρωπο που έκρυβε την καταγωγή του

Είχα σχέση για 2 χρόνια με ένα παιδί και περνούσαμε τέλεια όταν γνώρισα τη μητέρα του και κατάλαβα από μια ελαφριά προφορά ότι μάλλον δεν ήταν από την Ελλάδα. Όταν τον ρώτησα μου είπε ψέματα και αρνήθηκε το οτιδήποτε. Μετά από λίγους μήνες ανακάλυψα τυχαία ότι η μητέρα του είχε καταγωγή από την Αλβανία και οτι μου είχε πει ψέμματα.. όταν τον ξαναρώτησα το παραδέχθηκε ξεκάθαρα μόνο όταν κατάλαβε πως το γνώριζα. Μου είπε ότι ντρεπόταν πως θα το πάρω .. του είπα ότι δε με νοιάζει καθόλου κάτι που είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός όπως η καταγωγή και ότι το ψέμα με πείραξε και πως αν μου κρύβει κάτι άλλο να μου το πει τώρα και τον συγχώρεσα. Είπε ότι δε μου κρύβει τίποτα αλλά μετά από ένα χρόνο ανακάλυψα και πάλι μετά από πίεση μου είπε ότι είναι και ο πατέρας του από εκει και αλλα πράγματα διαδικαστικά που είχε πει ψέματα . Έπεσα απ τα σύννεφα , χωρίσαμε για λίγους μήνες τώρα είμαστε πάλι μαζί αλλά έχω ακόμα αμφιβολίες μήπως υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν χωρίσαμε προσπαθούσε να με προσεγγίσει, ήρθε και μου είπε τα πάντα ότι είχε μέσα του , είπε ότι είχε κόμπλεξ και πως εγώ τον βοήθησα να το ξεπεράσει..και ένιωσα ότι ήταν ειλικρινής. Η σχέση μας γενικά ήταν πολύ όμορφη και το μόνο αγκάθι της ήταν αυτό το ηλιθιο ψέμα της καταγωγής. Τώρα ενώ περνάμε ωραία μαζί και πάλι έχω αρχίσει να ξανά έχω τις αμφιβολίες μου και δεν ξέρω αν είναι προαίσθημα όπως τις προηγούμενες φορές η αν απλά επειδή έχω καεί απ το χυλό φυσάω και το γιαούρτι .
17
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί να ντραπει να σου πει την καταγωγή του; Και προτίμησε να πει ψέματα; Δύο φορές; Με το δίκιο σου φοβάσαι μην σου κρύβει κι άλλα πράγματα, σου έχει δώσει δικαίωμα να φοβάσαι. Μπορείς να τον εμπιστευτείς από δω και πέρα;
κάποιοι ανθρωποι που είναι από αλβανια βουλγαρια και τετοια εχουν δώσει άσχημες αφορμές ..................... όχι όλοι δε ειναι όλοι κακοί απλα εχουν περάσει δυσκολίες έχουν δει πολλα γυρο τους σκληρά πράγματα και βγαίνουν αυτα .........έχουν νοοτροπίες διαφορετικές .................. και οι ελληνες ειν κομπλεξικοι αυτο σημαίνει οτι το κακό δε εχει σύνορα παντού υπαρχει ................... θέλει απλα διάκριση κι προσοχή ................... δε ειναι ολοι οι ανθρωποι κακοι !!!!!!!!
Ε κάποιοι Έλληνες έχουν δώσει ασχημα παραδείγματα, κάτι Τούρκοι, κάτι Γερμανοί, κάτι Αιγύπτιοι κτλ. Τι σημαίνει αυτό;Η συστολή και η προκατάληψη μπορεί να είναι λογική σε κάποιες περίπτωσεις, π. χ. ένας από την Σαουδική Αραβία μπορεί να θεωρεί κατώτερες τις γυναίκες και επειδή είναι στην κουλτούρα τους ε θα το εξετάσω το ενδεχόμενο πολύ πιο έντονα απ' ό, τι σ' έναν Σουηδό, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα δω το άτομο γιατί με αυτό θα σχετιστώ και όχι με μια καταγωγή.Τώρα όσοι δεν μπορούν να δουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντι και να το κρίνουν για τις πράξεις του ή τον περιμένουν στην γωνία λόγω καταγωγής είναι άτομα ανάξια ενασχόλησης. Απλά τα πράγματα. Είπαμε, μόνο στον επαγγελματικό χώρο μπορεί να σκάσεις για κάτι τέτοιο. Δηλαδή να είσαι ικανότατος και να σε απορριψουν γι αυτό, αλλά εδώ που τα λέμε, η αναξιοκρατία δεν πάει με την καταγωγή και μόνο.
Πιστευω πως απλα θα ντρεποταν να σου πει οτι ειναι αλβανος...οταν θα ηταν μικρος οι περισσοτεροι στο σχολειο του θα κοροιδευαν τους αλβανους ή μπορει να ειχε φαει bullying και θα του χει μεινει...
Η καταγωγή είναι Αλβανική, μπορεί να είναι Έλληνας πολίτης (κι ο αδερφός σου Γερμανός πολίτης). Δεν είναι κάτι κακό να λέμε τι ισχύει, αλίμονο. Πρακτικά, εγώ που είμαι από την Αλβανία, έχω την απαίτηση να μη νιώθω ξένη/κατώτερη στην Ελλάδα αλλά και οποια χώρα κι αν είμαι λόγω καταγωγής. Να κρινομαι για τις πράξεις μου και την συμπεριφορά μου και για τίποτα άλλο. Και όλοι θα έπρεπε να νιώθουν έτσι παντού. Δεν είναι κακό να κατάγεσαι από κάπου, το να μιλάνε απαξιωτικά για την καταγωγή σου οι άλλοι, είναι.
Ακριβώς για κάτι τέτοια σχόλια οφείλουμε οι άνθρωποι να μην ντρεπομαστε για την καταγωγή μας, τα μαλλιά μας, όσα ενοχλούν και φαίνονται ή δεν φαίνονται γιατί είναι σα να λέμε ότι τελικά έχουν δίκιο όσοι μας θεωρούν κατώτερους/καταχραστες.
'Eνας άνθρωπος που οι γονείς του κατάγονται από μια χώρα, αλλά το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χώρα παραμονής των γονιών που είναι διαφορετική από τη χώρα καταγωγής, τότε είναι από τη χώρα παραμονής παρά απ' τη χώρα καταγωγής. Πολλές φορές αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμμία σχέση με τη χώρα καταγωγής των γονιών. Και σίγουρα δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι επειδή οι γονείς είναι από κει, τότε και τα παιδιά είναι από εκεί. Και ναι ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγαλώνει στη Γερμανία είναι Γερμανός περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο είτε μας αρέσει είτε όχι απ' όπου και αν καταγωνται οι γονείς και το ίδιο ισχύει και για παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σε χώρες που δεν είναι η χώρα καταγωγής των γονιών.
Να το συζητήσεις μαζί του αφού έχεις αμφιβολίες. Μπορεί να είναι όντως το μόνο ψέμα που έχει ειπωθεί. Σαν κοπέλα, έστω μπροστά μου κάνεις δεν είπε ποτέ κάτι για την καταγωγή μου αλλά ο αδερφός μου ακόμη και στο σχολείο είχε διαφορετική αντιμετώπιση, θυμάμαι να μου λέει :"Αλβανός πεινάει, κατσαρίδα φάει", όπως του έλεγαν τα άλλα παιδάκια.Από την άλλη βέβαια, διαφωνώ τρομερά να αποκρύπτεις κατι τέτοιο. Κανείς δεν θα έπρεπε να ντρέπεται για την καταγωγή του αλλά μπορώ να καταλάβω ότι αφού είσαι Αλβανός είσαι τρόπον τινά κατώτερος εδώ πέρα. Όμως σαν ενήλικας έστω οφείλεις στον εαυτό σου να το δουλέψεις.Όπως προείπα. Συζητήστε το αφού εσύ δεν είσαι καλυμμένη ακόμη,ετσι κάνουν τα ζευγάρια που θέλουν να έχουν καλή επαφή. :)
Κοίταξε ,ο φόβος για τον ρατσισμό ως προς τους Αλβανούς είναι ένα θέμα που υπάρχει ακόμα ,δεν έχει εξαλειφθεί εκατό τοις εκατό. Δε θεωρώ ότι επειδή έκρυψε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι γενικά σου λέει ψέματα. Είναι άλλης φύσης ψέμα. Αυτός προφανώς είναι Έλληνας , γεννήθηκε εδώ αλλά η ρετσινια του ότι είναι Αλβανός θα υπάρξει από κάποιους άμα μάθουν την καταγωγή του . Το παιδί ήθελε να αποφύγει πιθανή απόρριψη σου και απέκρυψε την αλήθεια. Δεν είναι τόσο σοβαρό για μένα. Γνωμη μου να ηρεμήσεις και να μη το ξανασκεφτείς.
Γιατί να θες σχέση με κάποιον που θα σε απέρριπτε λόγω καταγωγής; Αλλά και πάλι, ας το έλεγε σε κάποια στιγμή, δεν ήξερε με τι κοπέλα είναι; Και ναι, στις φιλίες είναι πολύ πιο άνετοι οι περισσότεροι αλλά θα είχαν πρόβλημα να έχουν σχέση και δη σοβαρή με καποι@ αλβανικής καταγωγής. Ας μην πούμε για άτομα που η καταγωγή κάνει μπαμ από την εμφάνιση και δεν είναι από δημοφιλείς χώρες.
Scroll to top icon