ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.9.2019 | 00:39

Υπάρχει ελπίδα για έμενα ή γεια σας?

Ειμαι 22, δεν έχω σπουδάσει, τώρα λέω να πάω σε κανένα ιεκ για να παρω ένα χαρτί να έχω (άργυσα γιατί δεν μπορούσα να αποφασίσω τι μου αρέσει και τι θέλω) και θέλω να βρω δουλειά εδώ και χρόνια αλλά οι αγχωτικές διαταραχές μου και κυρίως το κοινωνικό άγχος που έχω και οι φόβοι μου με εμποδίζουν...θα μπορούσα όμως να τα βάλω όλα αυτά στην άκρη και να πω οκ θα το κάνω (και ας υποφέρω και ας κλαίω κάθε μέρα λόγω εσωτερικής πίεσης και λόγω της εκθεσής μου σε καταστάσεις που δεν είμαι συνηθησμένη ) αλλά είναι και ένα άλλο θέμα που με εμποδίζει...Λοιπόν αν βρω δουλειά τι θα είναι?! (έχω απορρίψει τη σερβιτόρα και όσα έχουν να κανουν με πολύ κόσμο να με περιτριγυρίζει και να με αγχώνει) οπότε θα είναι καμιά πωλήτρια ή σε σούπερ μαρκετ...όπου εκεί δε γλυτώνω το ταμείο..εε το θεμα ειναι ότι εγώ δε μπορώ να δώσω ρέστα..ακόμα και να ήμουν καλή στα μαθηματικά που είμαι το άκρως αντίθετο,αγχώνομαι, κομπλάρω και κοιτάω τα λεφτά σαν να κοιτάω κινέζικα που περιμένω κάποιος να μου τα μεταφράσει...οπότε δεν μπορώ το ταμείο.. οπότε τι σκατά κάνω? που να μην έχει πολύ αγχωτικό περιβάλλον-πολύ κόσμο- πολύ ομιλία και ταμείο?? :( Σκεφτόμουν και baby sitting (που το έχω κάνει κανα 2-3 φορές για λίγο όμως) αλλά είναι δύσκολο να βρω μιας και όλοι βάζουν αγγελίες σε σάιτ που πρέπει να πληρώσεις για να σε βρίσκουν..-.- Υπάρχει ελπίδα ή θα πεθάνω απο την πείνα έξω απο κανέναν κάδο απορριμμάτων..σαν σκουπίδι που νιώθω?
5
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχήν, οπως ειπαν και οι υπολοιποι σχολιαστες, επιβαλλεται να επισκεφτεις εναν ειδικο για να αντιμετωπισεις το προβλημα σου.Κατα δευτερον, οσον αφορα τις δουλειες, υπαρχει μεγαλη ζήτηση για φροντιδα ηλικιωμενων. Ειδικα αν εισαι καλη, θα σου ερχονται οι δουλειες στο πιατο. Και δεν θα χρειαζεται να εισαι συνεχεια μεσα στον κοσμο (οπως σε ενα σουπερ μαρκετ).Επισης λες οτι αργησες γιατι δεν ηξερες τι θελεις να σπουδασεις. Τωρα ξερεις; Γιατι αν πας μονο για το χαρτι, τζαμπα θα ξοδεψεις τα χρηματα σου. Θα σου ελεγα να ψαξεις ονλαιν, κυκλοφορουν διαφορα τεστ επαγγελματικου προσανατολισμου, ισως με τη βοηθεια τους να βρεις μια ακρη.
Στο ταμειο θα μπορουσες να εχεις ενα καλο κομπιουτερακι μαζι σου.Αλλη δουλεια θα μπορουσε να ειναι διανομεας, ή δουλειες στην αποθηκη.Σκεψου το επισης αν μπορεις να βγαλεις 1 διπλωμα και να αναλαβεις καποιο ταξι.Οτι και να κανεις παντως πρεπει λιγο να παρεις τα πανω σου ψυχολογικα, θα κανεις στανταρ λαθη, ιδιως στην αρχη, αλλα δεν πρεπει να σε παρει απο κατω.Καλη αρχη οτι και να κανεις.
Βάλε πλώρη για ιεκ και ψάξε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας παράλληλα.Υ. Γ. Τα site είναι μια χαρά και δεν είναι τοοοσο ακριβά, το θέμα είναι ότι θα βγάζεις λιγότερα από πολλές άλλες δουλειές, συν μαύρα, συν ότι πολλές φορές ζητάνε να κάνεις μαγειρεμα και κάποιοι ακόμη και σιδέρωμα την ώρα που το παιδί μπορεί να κοιμάται, γενικώς υπάρχει τρομερη εκμετάλλευση να ξέρεις ενώ εκτός των άλλων είναι μια δουλειά που απαιτεί ισορροπία και μεγάλα ψυχικά αποθέματα γιατί σχετίζεσαι με ένα μικρό πλασματάκι. Δηλαδή θέλω να πω ότι δεν είναι λύση ανάγκης σε καθημερινή βάση γιατί αν περνάς άσχημα θα περνάει άσχημα και ένα παιδάκι μαζί σου και αυτό είναι άσχετο από το οικονομικό κομμάτι. Ακόμη και οι γονείς να σκέφτονται υπολογιστικά σε βαθμό προσβολής, το παιδί δεν έχει καμία σχέση, οπότε μην το βλέπεις τόσο χαλαρά.Υ. Γ. Επιμένω για το Ιεκ που θες και κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, είσαι αρκετά μικρή για να σου έχεις αποδείξει την αποτυχία. Η ηττοπάθεια καμια φορά είναι το βασικό μας πρόβλημα. Καλή επιτυχία σ' ό, τι κάνεις.
Καλέ μου άνθρωπε, αυτό που βιώνεις είναι σίγουρα επώδυνο όπως και κάθε πρόβλημα στη ζωή μας. Ο, τι δουλειά κι αν διαλέξεις, ο άμεσος και βαθύτερος στόχος σου είναι να βρεις τη δική ΣΟΥ ευτυχία. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον γνωρίζεις το θέμα σου και τη διαταραχή σου, είσαι αυτόματα σε θέση να βρεις τρόπους να το αντιμετωπίσει και σιγά σιγά να το ξεπεράσεις.Δεν είναι η δουλειά το πρόβλημα σου. Είναι το μέσα σου. Μην αφήνεις τη διαταραχή να σε κυριεύει και να σε εμποδίζει να ΖΗΣΕΙΣ. Βρες το τρόπο να υπερβείς τον εαυτό σου για να προχωράς στη ζωή σου.Καλά τα λες εσύ;; Έχω περάσει και πιο βαριά. Η ζωή εκεί έξω είναι πιο σκληρή και δε σε περιμένει. Περνάει. Πως θα τα καταφέρω; Καταρχάς ελπίζω να βλέπεις κάποιο ψυχολογο/ψυχιατρο/εξομολογο. Από εκεί και πέρα.. Μικρά βήματα τη φορα! Δε βιάζεσαι! Ήδη τόσο καιρό έχεις αποκτήσει μια "λάθος" οπτική άθελά σου.. Δεν φεύγει τόσο γρήγορα και εύκολα. Αν μπορώ να βοηθήσω στείλε μου :)Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά!
Η αλήθεια είναι ότι κι εσύ βρε παιδί μου τπτ δεν μπορείς να κάνεις.. αλλά μην μιλάς έτσι για τον εαυτό σου. Δεν είναι ωραίο ούτε σωστό. Θα δείς μέχρι αύριο θα έχουν γράψει φουλ καλές ιδέες για το τι μπορείς να δοκιμάσεις τα παιδιά της λίφο. (◍•ᴗ•◍)❤
Scroll to top icon