ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.9.2019 | 12:25

Πωλήτρια

Πρόσφατα έπιασα δουλειά σε ένα σούπερ μάρκετ όχι αλυσίδα αλλά γειτονικό... Εργάζομαι πρώτη φορά σε σούπερ μάρκετ και η απορία μου είναι η εξης: Ανήκει στο καθηκοντολογιο των πωλητών η καθαριότητα του μπάνιου των τοίχων και γενικοτερα του καταστήματος;
9
 
 
 
 
σχόλια
Κανονικά σε οποιαδήποτε δουλειά κάνεις γι' αυτό που έχεις προσληφθεί, όταν λέει ότι είσαι ταμίας, θεωρητικά αυτο είναι το πόστο σου, όταν είσαι καθαρίστρια σχετίζονται με την καθαριότητα οι αρμοδιότητές σου. Επειδή δεν συμφέρει σε μικρά σούπερ μάρκετ λογικά σας βάζουν να τα κάνετε όλα χωρις σχετικό αντίκρισμα μισθολογικά. :)Δυστυχώς, και προ κρίσης γίνονταν τέτοιες παρατυπίες, φαντάσου τώρα με τα μόνιμα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τους άθλιους βασικούς μισθούς. :)
Γενικά η εκμετάλλευση παίζει όταν κι εμείς είμαστε επαίτες για δουλειά. Πάντως πιστεύω ότι σε όλες τις δουλειές μπορείς να μάθεις πράγματα και να σου μείνουν σαν προσόντα ενώ παράλληλα βλέπεις κι εσύ στην πράξη τι δυνατότητες έχεις και μαθαίνεις να διεκδικείς σιγά-σιγά κάτι καλύτερο γιατί ξέρεις ότι τ' αξίζεις και μπορείς και να τ' αποδείξεις.
Ξεκάθαρα ναι... Το κακο αυτό είναι δυστυχώς. Εγώ είχα πάει σε ένα γυραδικο ως μαγείρισσα που ζητούσαν, κατέληξα να κάνω λατζα, να σκουπίζω το μαγαζί, να φτιάχνω πιτογυρα, να καθαρίζω αποθήκες και τουαλέτες, και γενικά κάτι του τίποτα το παιδί για όλες τις δουλειές..Εγώ έφυγα, τέτοια εκμετάλλευση δεν αξίζει σε κανένα, αν θέλει ο εργοδότης σου ας πάρει και καθαρίστρια, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν την παίρνει γιατί μερικοί βρίσκουν άτομα σαν κι εμάς που μας εκμεταλλεύονται.Καλό είναι να συζητήσεις μαζί του πριν γίνει το κακο και φτάσεις στο σημείο να καθαρίζεις το μαγαζί όλο. Να ξεκαθαρίσεις σε τι πόστο θα είσαι και τι θα κάνεις ακριβώς. Κι αν σου πει ακόμα καινούρια είσαι θα δούμε είναι ένα ρητό των αφεντικών που απλά δεν θα δεις τιποτα, ότι είσαι τώρα θα είσαι και μετά.
Scroll to top icon