ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.9.2019 | 21:31

Φιλια φόβος.

Η παιδική μου φιλη είναι από Αλβανία. Ουσιαστικά μαζί μεγαλώσαμε. Ήταν συνέχεια σπίτι μου. Πήγαινα και εγώ. Τρώγαμε μαζί κοιμόμασταν μαζί πολλές φορές και γενικά βγαίναμε ,παίζαμε και διασκεδάσαμε μαζί. Ήμασταν σαν αδερφούλες. Όλα αυτά μέχρι τα 18 μου. Μετά χαθήκαμε για 5 χρόνια λόγω σπουδών επειδή μέναμε σε διαφορετικες χώρες. Τελοσπαντων η φιλη μου αυτή επιστρέφει και οι γονείς μου δεν θέλουν να εχουμε πολλά πολλά. Επειδή είναι από Αλβανία τους θεωρεί επικίνδυνους. Ότι μπορεί να έχει μπλεξίματα κτλ. Τους θεωρεί πονηρους και κακουσ Εμένα με ενοχλεί πολύ αυτό. Γιατί την ξέρω χρόνια. Μεγαλώσαμε μαζί. Εξάλλου με έχουν πληγώσει στο παρελθόν και φίλες Ελληνίδες. Δεν είναι στην εθνικότητα του καθενός. Αλλά στον χαρακτήρα και την ανατροφή του. Πάντως δεν το λέει από ρατσισμό το μόνο σίγουρο. Απλά φοβάται μην βγαίνω μαζί της και με μπλέξει κάπου .. τι να κάνω
8
 
 
 
 
σχόλια
Καλά τόσα χρόνια που κανατε παρέα ,δεν είχαν αντίρρηση;και τι φοβούνται ;σε τι θα σε παρασυρει χωρίς την θέληση σου ;απ'οτι κατάλαβα μάλλον δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε σε σένα .
Μιλάς για έναν άνθρωπο που μεγαλώσατε πρακτικά μαζί και ήσασταν σαν "αδερφούλες". Πολύ μου την δίνουν τέτοια υποκοριστικά όταν καταλήγει με αυτό τον τρόπο μια Εξομολόγηση. Επίσης μου την δίνει όταν νέοι ενήλικοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά αλλά δεν είναι σε θέση να κάνουν μια ξεκάθαρη σκέψη και να πάρουν για την ζωή τους αυτονόητες πρωτοβουλίες. Τίποτε να μην κάνεις, εκτός από ένα: κοίταξε να ενηλικιωθείς έστω και αναδρομικά ώστε να έχεις το σθένος να εκφράζεις και να υποστηρίζεις τις δικές σου απόψεις και όχι του μπαμπά και της μαμάς.
Οι γονείς γενικότερα έχουν άγχος για το ποιες είναι οι παρέες των παιδιών τους και εκδηλώνουν φοβίες ότι αυτές θα τα παρασύρουν σε επικίνδυνες καταστάσεις με άσχημες συνέπειες.Να πράξεις όπως θα έπραττες και για μια φίλη σου Ελληνίδα. Να την καλέσεις στο σπίτι και να συζητησετε με τους γονεις σου. Όταν έχουν μια συνολικότερη εικόνα θα ηρεμήσουν κι αυτοί κι εσύ θα έχεις την άνεση σου.Δεν είναι πάντα θέμα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Το ίδιο θα αντιδρούσαν και για φίλη σου που ίσως οι γονείς της να ήταν απόμακροι για χ/Ψ λόγους. Με καλή διάθεση λύνονται όλα.
Scroll to top icon