ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.10.2019 | 23:40

Δεν χρειάζεται να φοβάσαι επειδή κάποτε φοβήθηκα αρκετά και για τους δυο μας

Πάνε δύο χρόνια από την τελευταία χημειοθεραπεία που έκανα. Τα πράγματα σε κάθε επανέλεγχο είναι άριστα. Μάλιστα κατάφερα να μην το σκέφτομαι καν και προχωράω στη ζωή μου λες και δεν μου συνέβη ποτέ. Κάποιες φορές όμως συμβαίνουν κάποια πράγματα που σε βάζουν σε σκέψεις και σε γυρνάνε πίσω. Ένα από αυτά είναι ο φόβος του να με θεωρήσουν τελειωμένο.Γνώρισα μια κοπέλα με την οποία ένιωσα πολύ όμορφα. Προχώρησε η γνωριμία σε σχέση και τελικά θεώρησα σωστό να της αναφέρω αυτό το θέμα υγείας που αντιμετώπισα. Όχι έτσι στα ξεκάρφωτα αλλά έπειτα από μια συζήτηση που είχαμε για το παρελθόν μας. Με το που το άκουσε πάγωσε. Έπειτα κατάλαβα ότι άλλαξε η συμπεριφορά της απέναντι μου. Πέρασαν δύο εβδομάδες και συμπεριφερόταν σαν να γνώρισα άλλον άνθρωπο. Τελικά μου ζήτησε να χωρίσουμε επειδή όπως είπε αν πήγαινε για γάμο η σχέση μας δεν θα ήθελε να ξέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μου ξανασυμβεί κάτι. Όπως επίσης με το θέμα εγκυμοσύνης θα υπήρχε ένα πρόβλημα.Την καταλαβαίνω ωστόσο. Δεν της κρατάω κακία. Όταν επιλέγεις τον άνθρωπο που θέλεις δίπλα σου, τον επιλέγεις με βάση τα δικα σου κριτήρια. Αυτά ήταν τα κριτήρια της και τέλος.Έπειτα στο θέμα της δουλειάς υπάρχουν αντίστοιχα ζητήματα. Π.χ. όταν υπέγραψα σύμβαση ορισμένου χρόνου στο δημόσιο για μια συγκεκριμένη εργασία, έπρεπε να περάσω κάποιος ιατρικές εξετάσεις. Μόλις η γιατρός είδε το ιστορικό μου, μου έκανε κάποιες ερωτήσεις και έπειτα ζήτησε επιπλέον εξετάσεις. Μάλιστα δίπλα της ήταν και η βοηθός νοσηλεύτρια η οποία απορώ πως πήρε το πτυχίο της επειδή φοβήθηκε μήπως η κακοήθεια είναι μεταδοτική.Στον ιδιωτικό τομέα ακόμα δεν κατάφερα να δουλέψω αν και κάθε μέρα στέλνω βιογραφικά αλλά είμαι πολύ σκεπτικός με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που το δουν στο ιστορικό μου. Θα μου αρνηθούν την δουλειά ή θα βρουν ψεύτικη δικαιολογία;Είμαι πλέον υγιής. Έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο και άλλο δεν εντοπίζεται ο καρκίνος μέσα μου. Το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μου συμβεί κάτι στο μέλλον κανείς δεν το ξέρει. Το μόνο που μπορεί να μιλήσει είναι οι στατιστικές που έχουν γίνει σε άτομα που πέρασαν την αντίστοιχη νόσο. Υπάρχουν άτομα που έζησαν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα χωρίς να τους έχει ξανασυμβεί το παραμικρό, υπάρχουν και άλλοι που τους ξαναβρήκε η αρρώστια πάνω στην 5ετία και μάλιστα με χειρότερη μορφή.Το θέμα όμως είναι ότι ενώ προσπαθώ να συνεχίσω τη ζωή μου σαν φυσιολογικός άνθρωπος, πάντα ζω με τον φόβο ότι σε περίπτωση που αποκαλυφθεί αυτό που είχα θα χάσω την ευκαιρία να ζήσω όπως όλοι οι υπόλοιποι. Να εργαστώ όπως οι άλλοι, να ερωτευτώ όπως οι άλλοι, να με αγαπήσουν όπως οι άλλοι. Δεν χρειάζομαι συμπόνια, ούτε τρομαγμένα βλέμματα. Ούτε χαρακτηρισμούς ότι πέρασα πόλεμο.Τον αληθινό πόλεμο τον περνάω τώρα. Ο κοινωνικός θάνατος είναι χειρότερος από τον βιολογικό.Αν από έναν άνθρωπο αφαιρέσεις το δικαίωμα να αγαπήσει, να αγαπηθεί και να εργαστεί, τότε αυτός όντως θα καταλήξει άρρωστος.
7
 
 
 
 
σχόλια
λοιπον ακου.ταυτιστηκα πληρως με αυτα που περιγραφεις.δεν θα μπω σε λεπτομερειες για να μη μακρυγορησω.θα μεινω στη κατασταση κ το συναισθημα.ειναι απλα απο εκεινες τις κακες μερες...μια απορριψη ερχεται κ τα κανει στο μυαλο μας τεραστια.ερωτικα,σχεσεις,επαγγελματικα,κοινωνικα.δεν ειναι ομως ετσι.εχουμε βιωσει την απορριψη κ τον πονο της.κ ειναι επισης δικαιωμα του καθενος,οπως ειπες αν θα μεινει τελικα.δικο μας δικαιωμα ομως ειναι η προσπαθεια στο να διεκδικουμε κ να προχωραμε βαζοντας τον φοβο μας μπροστα.κ επειδη θα μπορουσα να γραφω ωρες λεω απλα αυτο.ειναι απο αυτες τις δυσκολες στιγμες...μαυρισε.δικαιωμα σου.αλλα σηκω κ προχωρα..
Θα βρεις μια κοπέλα που θα αγαπήσει την δύναμη που κρύβει η ψυχή και τα μάτια σου. Λυπάμαι αλλά αυτή δεν είχε το σθένος να το δει,δεν ξέρει πως κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγύηση υγείας εφ όρου ζωής. Δεν σου άξιζε.
Πόσο κοντόφθαλμοι γινόμαστε, βρε παιδί μου, καμιά φορά...Είναι τέτοια η αλαζονεία μας που δεν σκεφτόμαστε ότι και μέσα στο σπίτι μας ένα κομμάτι σοβάς να πέσει στην καζανοκεφάλα μας, μας στέλνει ανεπιστρεπτί για βρούβες. Με συγκίνησε το πολύ το κείμενό σου. Εύχομαι να μη χάσεις ποτέ την εσωτερική σου δύναμη, γιατί είσαι καταξιωμένος μαχητής της ζωής πια. Αν και αυτή την ευχή την δίνουν συνήθως σε γάμους, επίτρεψέ μου, σε παρακαλώ, να σου ευχηθώ κάθε ευτυχία.
Κατ' αρχάς θα σου υπενθυμίσω ότι καμία δύναμη στο κόσμο δεν μας εξασφαλίζει ότι αύριο θα είμαστε υγιείς και αρτιμελείς. Το ίδιο ισχύει και για την κοπέλα.Τώρα θα σου μιλήσω ως μάνα που ο γιος διαγνώστηκε με καρκίνο στα 22. Ταλαιπωρήθηκε 2 χρόνια με εγχειρίσεις και θεραπείες και τώρα δόξα τω Θεώ είναι υγιής. Στα 33 είναι παντρεμένος με μια εξαιρετική κοπέλα, που ενδιαφέρεται πολύ για την υγεία του, και μόλις απέκτησαν παιδάκι.Στη ζωή σου θα συναντήσεις πολλά άτομα που θα σου κάνουν παρέα γιατί είσαι εσύ, που θα σε κάνουν να γελάσεις και να πάρεις δύναμη. Και δουλειά θα βρεις και κατάλληλη κοπέλα για σένα θα βρεις.Όλοι οι άνθρωποι συναντούν άτομα που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Δε συμβαίνει μόνο σε αυτούς που έχουν νοσήσει.Αυτό που έχει σημασία για εσένα είναι να πιστέψεις ότι το μέλλον σου θα είναι καλύτερο από το παρελθόν σου. Σου εύχομαι να είσαι υγιής, να έχεις δύναμη και αισιοδοξία.
Καλη δύναμη και να είσαι πάντα υγιής, στο εύχομαι ολόψυχα. Επί της ουσίας, στη θεωρία όλοι είναι χαλαροί, στην πράξη θα σε αποφεύγουν μην τυχόν κολλήσουν κάτι. Ω ναι, ανακαλύψαμε την Αμερική, γιατί στον τέλειο κόσμο που ζούμε αυτό δ πε συμβαίνει ποτέ.
Και να αγαπήσεις ξανά θα καταφέρεις, και να αγαπηθείς και τα πάντα! Το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα συμπεριφερθηκε με αυτόν τον τρόπο δεν σημαίνει ότι κάθε γυναίκα που θα γνωρίσεις θα κάνει κάτι αντίστοιχο. Εγώ ως γυναίκα σε καμία περίπτωση δεν θα χώριζα κάποιον που μου αρέσει επειδή ήταν καρκινοπαθης. Δεν θα το προσμετρουσα καν στα αρνητικά του, γιατί πολύ απλά δεν είναι αρνητικό, δεν είναι κάποιο μειονέκτημα. Μην το σκέφτεσαι εσύ ως κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθεις ανασφάλεια για αυτό!
Scroll to top icon