ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.10.2019 | 12:19

Δεν αντέχω

Να με βλέπω στον καθρέφτη ειλικρινά. Είμαι κοπέλα 21 χρονών δεν θα με χαρακτήριζα άσχημη ίσα ίσα απλά το πρόσωπο μου είναι γεμάτο πόρους και στίγματα και μικρά σπυράκια και δεν αντέχω να τα βλέπω. Έχω κάνει τα πάντα τι μάσκες τι πλύσιμο για βαθυ καθαρισμό τι ατμό..τιποτα απόλυτος. Βάφομαι μήπως και τα καλύψω αλλά είναι χειρότερα έτσι..παντα ξεβάφομαι πριν κοιμηθώ αλλά τπτ δεν βοηθάει. Σε αισθητικό δεν μπορώ να πάω γιατί δεν έχω την οικονομικη εύκαιρια ..εσεις είχατε η έχετε κάποιο τέτοιο πρόβλημα στο πρόσωπο και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε/ αντιμετωπίζετε?
4
 
 
 
 
σχόλια
Αρχικά, ότι και να σου πούμε εμείς, δεν θα είναι χρήσιμο, αφού δεν ξέρουμε σε τί περίπτωση αναφέρεσαι. Αυτά τα ξέρει μόνο ο δερματολόγος. Επισκέψου μερικούς πριν καταλήξεις σε αυτόν που σου φαίνεται ο πιο σωστός και κρίνε τον, ανάλογα και με την αποτελεσματικότητα της αγωγής που θα σου δώσει. Αν το θέμα σου είναι ορμονικό και πολύ σοβαρό, ίσως σου δώσει χάπια. Αν πάλι έχεις κάποιο άλλο θέμα που αντανακλάται στο πρόσωπό σου, θα σε συμβουλεύσει κατάλληλα φαντάζομαι. Σε γενικές γραμμές, χωρίς φυσικά να είμαι γιατρός, θα σου έλεγα να προσέχεις αυτά που βάζεις στο πρόσωπο σου να μην περιέχουν ερεθιστικούς παράγοντες, (πχ αλκοόλ) και το μακιγιάζ σου να είναι ελαφρύ και υποαλλεργικό. Και θα ήταν καλό να μην βάφεσαι πολύ συχνά. Και αν βάφεσαι τελικά, να ξεβαφεσαι με ήπια ντεμακιγιαζ για ευαίσθητο δέρμα και να προσέχεις τα συστατικά τους. Αν είναι εφηβική ακμή, κατά πάσα πιθανότητα θα ξεμπερδεψεις κάποια στιγμή. Αν είναι κάτι άλλο που σου το δημιουργεί αυτές τις δερματικές αλλοιώσεις, θα είναι πιο δύσκολο, καθώς θα πρέπει να βρεθεί αυτό που στο προκαλεί, να αντιμετωπιστεί, ή αν δεν γίνεται, να ελεγχθεί με κάποιον τρόπο. Έχω παρόμοιο θέμα, που δεν είναι δερματολογικό καθαρά. Αλλά εγώ πρέπει να αποφεύγω τον ήλιο, τα καυτερά φαγητά, τις πηγές θέρμανσης, το άγχος, το αίσθημα ντροπής κλπ. Αλλά και εγώ ψάχνω ακόμα την αιτία. Μπορεί να έχω κάποιο θέμα πχ γαστρεντερικό, και να μου εκδηλώνεται έτσι. Εχω όμως πάει σε δερματολόγο και έχω διάγνωση. Όλα αυτά σου τα γράφω για να σε βοηθήσω και να σε προσανατολίσω κάπως. Ελπίζω να βοηθηθείς, αλήθεια.
Δεν αντεχεις να σε βλεπεις για λιγα σπυρακια; που δεν φαινονται κιολας; εισαι υπερβολικη νομιζω και θελεις ντε και καλα την "τελειοτητα"..συμβιβασου και λιγο με αυτα που εχεις και σε κανουν ιδιαιτερη μην επηρεαζεσαι απο την κοινωνια που ολο κατι αρνητικο βρισκει.
Scroll to top icon