ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.10.2019 | 01:59

Λεφτα. (???)

Καλησπέρα, διαβάζω εδω και καιρό τις εξομολογήσεις και μου κρατάνε παρέα πριν κοιμηθώ. Είναι η πρώτη φορά που γράφω και ο λόγος είναι ότι διαβάζω διάφορες εξομολογήσεις που καταλήγουν στα χρήματα, είτε "βγήκα με τον τάδε και είχε ωραίο αυτοκίνητο"... η "Δεν με θέλουν οι γυναίκες διότι δεν έχω λεφτά η αυτοκίνητο" κτλ. Θα ήθελα λοιπόν να πω και εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα. Καταρχήν, και σας μιλάω εκ πείρας, αυτοί που όντος έχουν λεφτα και έχουν γεννηθεί μέσα στο χρήμα, συνήθως δεν κάνουν επίδειξη ούτε διαφημίζουν τα χρήματα τους. Αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι άνθρωποι οι οποίοι είτε είναι κομπλεξικοί, είτε απέκτησαν περιουσία ξάφνικα απο το μηδέν(νεόπλουτοι) και τώρα νομίζουν ότι επειδή έχουν 10 δραχμές παραπάνω απο τον μέσο όρο, ξαφνίκα έγιναν και καλύτεροι η ανέβηκαν κοινωνικά κάτι που φυσικά δεν ισχύει και αρχίζουν και συμπεριφέρονται στους γύρω τους λες και είναι κουνούπια. Τώρα όσο αφορά τις γυναίκες, ύπαρχουν αυτές που σε κοιτάνε στην τσέπη, αυτοκίνητο, Ε9, και όλα αυτά αλλά υπάρχουν και αυτές που δεν ενδιαφέρονται, είναι σοβαρές και ψάχνουν και αυτές εναν σοβαρό άνθρωπο. Παίδια... τα λεφτά ΔΕΝ σε κάνουν ευτυχισμένο, ΔΕΝ αγοράζουν αγάπη, ΔΕΝ αγοράζουν φίλους παρα μόνο ψευτικούς, και τα λεφτά ΔΕΝ είναι το παν! "Τα λεφτά είναι σημαντικά σε αυτούς που δεν τα έχουν!" Jeremy Irons.
13
 
 
 
 
σχόλια
Ένας απο τους λόγους είναι ο έξης, πολλές φορές κάποιος που έχει πάρα πολλά λεφτά, η ζωή του είναι μια ευθεία γραμμή, πχ ένας μέσος άνθρωπος ας πούμε θέλει να αγοράζει ένα αυτοκίνητο, μαζεύει κάνει οικονομίες και φτάνει η στιγμή να το πάρει η χαρά που έχει είναι μεγάλη, αυτό που σε κάνει να νιώθεις χαρά είναι τα σκαμπανευάσματα της ζωής, αλλιώς δεν θα ενιωθές την χαρά! Γιαυτο το λόγο ένας με πολλά λεφτά θέλει να πάρει και αυτός αυτοκίνητο και σκέφτεται "τι να πάρω.. Φεράρι, Λαμποργκίνι;" πάει λοιπό ν αγοράζει μια Φεράρι και σε ένα μήνα την βάριεται και θέλει άλλο, αυτό έννοω λοιπόν ότι η ζωή γίνεται ευθεία γραμμή χώρις συγκινήσεις γιαυτό και πολλοί απο αυτούς αναζητούν συγκίνησεις σε βλακείες πχ επικίνδυνες καταστάσεις, ποτό, διάφορα άλλα χειρότερα και πάει λέγοντας...
Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω σχόλια.Επίσης, έχω την αίσθηση ότι έμαθε ο κοσμάκης να παπαγαλίζει ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία κλπ κ με κάποιον τρόπο νιώθει "ανώτερος" κ μόνο που το λέει. Τα λεφτά όντως εν μέρει δεν φέρνουν την ευτυχία, φέρνουν όμως τη δυστυχία. Η έλλειψή τους. Κ εδώ ταιριάζουν τα παραδείγματα που έφερε το ελπιδακι κ αυτό που λέει ο διογενης.Κ επίσης, με κάποιον τρόπο μου φαίνεται κ αυτή η αντιμετώπιση, της εκμηδένισης της αξίας τους, ως συμπλεγματική. Από την άποψη ότι οι άνθρωποι που υιοθετούν αυτή την αφοριστική στάση είναι συνήθως οι άνθρωποι που δεν τα έχουν κ επειδή νιώθουν μειονεκτικά κατά βάθος, προβάλλουν το αντίθετο σαν χτύπημα στην πλάτη.Κατά τα αλλα, το κάθε πράγμα έχει την αξία κ τη σημασία του από μόνο του κ την αξία κ τη σημασία που του δίνουμε εμείς. Για μένα παίζει ρόλο το τι είναι ικανός να κάνει ο κάθε άνθρωπος για να τα αποκτήσει. Άλλος θα δουλέψει σκληρά όλη του τη ζωή, άλλος θα παντρευτεί ευκατάστατο έτερον ημιση, άλλος θα κλέψει κλπ.
Φίλε μου, εγώ που έγραψα αυτό το κείμενο λέγοντας ότι να λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, πίστεψε με δεν το λέω επείδη μου λείπουν, ποτέ δε μου έλειψαν. Ίσα ίσα το αντίθετο, αυτό όμως που θα έπρεπε να ξέρουν μερικοί που νομίζουν ότι επειδή έπιασαν 10 δραχμές παραπάνω έπιασαν τον παπά απο τα..γένια, ότι τα λεφτά αλλάζουν συνεχώς χέρια και εκεί που είχαν μπορεί να βρεθούν μια μέρα με το βρακί που φοράνε, γιαυτό χρειάζεται να πατάνε στο έδαφος!
Διαβάζουμε εδώ μέσα κάτι κ απαντάμε με βάση τις εμπειρίες μας κ τις παρατηρήσεις μας στη ζωή, στους ανθρώπους... εγώ τουλάχιστον. Κ με αφορμή αυτό που διαβάζουμε, σχολιάζουμε κ το γύρω γύρω.. εννοείται ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες για τον κάθε εξομολογουμενο ( κ μ αυτό εννοώ ότι κ αφότου διάβασα την απάντησή σου πάλι το ίδιο θα απαντούσα αρχικά!) :) γιατί δεν ήταν επι προσωπικού, ήταν σε γενικό επίπεδο.Σωστά είναι όλα αυτά που λες. Αυτά που λες όμως έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Με το τι χαρακτήρας είναι ο καθένας. Η έπαρση είναι κακό στοιχείο σ έναν άνθρωπο, είτε αυτή προέρχεται από το αν έπιασε δέκα δραχμές παραπάνω στα χέρια του, είτε απ οτιδήποτε άλλο.Μου έκανε καλή εντύπωση που μπήκες κ απάντησες στα σχόλια που αφήσαμε!
Ε φυσικά θα απαντούσα, αφού ασχοληθήκατε όλοι σας και γράψατε κάτι, λογικό είναι να απαντήσω! :) Η έπαρση είναι άσχημη συμφωνώ, το μόνο που καταφέρνει κάποιος είναι να γίνει αντιπαθής... Είμαστε και μια χώρα που συναντάς συχνά το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"
Η έπαρση κ η αλαζονεία... συνήθως πάνε μαζί.. δεν ξέρω αν είναι το μόνο που καταφέρνει κάποιος με τέτοια συμπεριφορά, θεωρώ ότι υπάρχουν κ άνθρωποι που θα θαυμάσουν ή θα ζηλέψουν τέτοιες συμπεριφορές, ή θα σταθούν κάτω απ' τον επαρμένο να τον γεμίζουν με κολακείες..Στην πραγματικότητα κατά τη γνώμη μου ένας άνθρωπος που θα φερθεί έτσι επαρμενα, πάσχει από σύμπλεγμα κατωτερότητας. Γιατί αν το καλοσκεφτείς, παίρνει αξία από κάτι που δεν είναι δικό του, από έναν εξωτερικό παράγοντα, είτε αυτό είναι χρήμα, είτε κύρος λόγω δουλειάς πχ, είτε αυτοκίνητο κλπ. Νιώθει καταβαθος ότι δεν έχει αξία ο ίδιος του κ γι αυτό προβάλλει ό,τι αποκτήσει.Ναι, αυτό το ξέρεις ποιος είμαι εγώ είναι μεγάλη πληγή. Το έχω συναντήσει πολλές φορές στη ζωή μου κ πάντα με ενοχλεί. Ποιος είσαι εσυ δηλαδή; ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Γιατί θα πρέπει η συμπεριφορά του οποιουδήποτε να είναι διαφορετική αν έχει απέναντι του έναν διάσημο ή έναν επιστήμονα από το αν έχει έναν άστεγο ή μια νοικοκυρά; τι κάνει δηλαδή τον έναν να έχει περισσότερη αξία απ τον άλλον; να απαιτεί σεβασμό κ ευγένεια ας πούμε παραπάνω από τον άλλον; άνθρωπος ο ένας, άνθρωπος κ ο άλλος.Λογικό να απαντήσεις λες, αλλά ακόμη κ η λογική πλέον έχει καταντήσει λίγο αμφιλεγόμενη..!Καλημέρα! :)
Μπορείς να βρεις έναν άστεγο εκ στο άνθρωπο και να ευτυχήσεις, θα φάτε σοβαρότητα και θα χορτάσετε. Πιστεύω πως υποτιμούν την αξία του χρήματος όσοι το έχουν ή δεν έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη ζωή τους, όπου αναδεικνύεται η αξία του χρήματος.
Ο άστεγος που αναφέρεις είναι μια ακραία περίπτωση φτώχειας, φυσικά και το να φάει "σοβαρότητα" δε θα τον βοηθήσει, αυτή βεβαια είναι άλλη κουβέντα, το γιατί καταλήγει κάποιος άστεγος και τι τον έφτασε σε αυτό το σημείο και τι θα μπορούσε το κράτος να κάνει για να βοηθήσει

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon