ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.10.2019 | 20:15

Θέλω να νιώσω καλα

Νιώθω πεσμένη..συμβουλές για να νιώσω καλύτερα; Δεν έχω φίλες , όλες παντρευτηκαν. Δουλεια του μεροκάματου.φλερτ κανένα. Χαραμίζομαι περνάνε τα χρόνια και ένα άδιεξοδο μπροστά.κλαιω μονοΝιώθω αποτυχημένη αν και μόλις 30Η μαμά μου λέει τόσους γνώρισες.. έναν δεν τυλιξες; Κενό...Στεναχωρια.
18
 
 
 
 
σχόλια
Αυτό το " τυλίξεις κάποιον" ,πόσο γελοία έκφραση!!!???Τι είναι ο άλλος να τον τυλίξεις,σουβλάκι?Κατά τα λοιπά , συμφωνώ με την Σνουπάρα την Θεά!
Αν και θα μπορούσα να πω ότι ταυτίζομαι με την εξομολόγηση, προσπαθώ να σκεφτώ πιο δημιουργικά και όμορφα πραγματάκια!! Να το κάνεις και εσύ, αν θέλεις! Μπορείς να διαβάσεις βιβλία, να κοιτάξεις το φεγγάρι -δίνει απαντήσεις, κι εγώ η ίδια σήμερα το σκεφτόμουν και νευρίασα που δεν έχω βρει χρόνο να το κοιτάξω, τελευταία-, να βγεις έξω, να ασχοληθείς με κάτι που σε ενδιαφέρει αλλά πώς να σου πω... Να το ευχαριστηθεις! Μια συμβουλή, Χόρεψε!! Άσε που αν δημιουργήσεις ένα όμορφο περιβάλλον, και φυσικό και νοητό κλπ, σε βοηθάει όταν μπει κάποιος στην σκέψη και την καθημερινότητα σου, να απολαύσεις το ταξίδι γνωριμίας σας!! Και εννοείται πως η καθημερινότητα είναι -το πιο- δύσκολο πράγμα αλλά φαντάσου πόσο τέλειο θα είναι όταν το έχεις δεχτεί και με ένα μαγικό τρόπο το απολαμβάνεις !!
Το τι λέει η μαμά δεν με απασχολεί προσωπικά. Όχι επειδή είναι η δική σου, και δική μου να ήταν ποσώς θα με ενδιέφεραν τσιτάτα που δεν τα λες ούτε κρυφά στον εαυτό σου. Ντροπή δηλαδή, κάπου να μας πιάνει και λίγο το φιλότιμο. Είσαι νέα γυναίκα και κλαις γιατί δεν έχρεται κάποιος να σου αλλάξει την ζωή; Κι αν έρθει στην αλλάξει και την κάνει με ελαφρά, ποιός θα σε μαζεύει μετά; Αν δεν μπορείς να νοιώσεις καλά δίχως κάποιον άντρα στη ζωή σου, ΑΥΤΟ πρέπει να αλλάξεις και άσε την μαμά στον περιορισμένο προπολεμικό της μικρόκοσμο. Έχεις πρόσβαση σε βιβλία; Ξεκίνα να διαβάζεις να μάθεις πέντε πράγματα που θα σε προβληματίσουν και θα σε βοηθήσουν να εξελιχτείς. Για να κάθεσαι να κλαις έχεις μάλλον αρκετό ελεύθερο χρόνο, να βγαίνεις κάθε μέρα για έναν ωραίο μεγάλο περίπατο. Βρες κάτι που να σε ενθουσιάζει και ασχολήσου με αυτό σε καθημερινή βάση. Μήπως σου αρέσει να μαγειρεύεις; Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από σελίδες και σχετικά βιντεάκια. Γίνε σε αυτό που σου αρέσει όσο καλύτερη μπορείς, ίσως το αξιοποιήσεις κάποια στιγμή και επαγγελματικά. Μήπως σε ενδιαφέρεις η Ιστορία, ή ήθελες πάντα να μάθεις περισσότερα για την Πολιτική; Η απάντηση είναι: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γυμνάζεσαι καθόλου; Μάθε λίγες ασκήσεις που να σου αρέσουν και κάθε πρωί ξεκίνα την ημέρα σου με αυτές. Να ακούς τακτικά την μουσική που σου αρέσει και να χορεύεις! Η μουσική και ο χορός φτιάχνουν απίστευτα την διάθεση, να νταντεύεις τον εαυτό σου όσο μπορείς περισσότερο. Μένεις μαζί με την μητέρα σου; Έχεις δικό σου δωμάτιο; Να το στολίσεις, πάρε ένα χαρούμενο χρώμα που σου αρέσει και βάψε τους τοίχους. Να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν χρειάζεται να ξοδευτείς γίνεται και με χωρίς ή ελάχιστα χρήματα. Μάζεψε λεφτά για να αγοράσεις ένα ποδήλατο, πόσο κοστίζει ένα μεταχειρισμένο; Βρε η ζωή είναι ωραία, κι εσύ είσαι μόνο 30 χρονών! Πάτα γερά στα πόδια σου και ζήσε, μάθε, άνοιξε το μυαλό και την καρδιά σου για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και την αξία σου! Σκέψου άλλωστε λογικά: πόσο ελκυστικός είναι στα μάτια σου ένας άνθρωπος που κάθεται και κλαίει την μοίρα του; Ε ναι. Τώρα αμέσως σταμάτα τις ανόητες και απαισιόδοξες σκέψεις και αποφάσισε αν θέλεις να είσαι αυτό που περιγράφεις, ή αν ήρθε η ώρα να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να μάθεις πόσο απελευθερωτικό είναι να βρεις τον τρόπο να νοιώσεις ελεύθερη και να μην προσπαθείς να ανταποκριθείς στις προσδοκίες κανενός. Καλό ξεκίνημα και καλή δύναμη, ώρα να ξεκουνηθείς!
Κάποιος ίσως να σε κοιτάει και λιώνει για εσένα και δεν το λέω για να νοιώσεις καλύτερα αλλά να ανοίξεις τα μάτια σου και να τον δεις και αν σου αρέσει κι εσένα ίσως να του χαμογελάσεις Να περνάς καλά
Για όλα φταίνε οι μαμάδες, ευτυχώς μας βρίσκονται πρόχειρες (ζωή να έχουν) για να τα ρίχνουμε όλα σε αυτές. Για σκέψου κακό που θα μας βρει όταν δεν θα υπάρχουν πια. Εκεί να δεις ζόρι.
Μόνο που υπάρχουν παιδιά με καταστροφικές μαμάδες που έχουν μια άλλη νοοτροπία. Πως το εξηγείς; Και πως ξέρεις ότι αν κάποιοι/κάποιες είχαν άλλη, μη καταστροφική μαμά θα ήταν διαφορετικοί άνθρωποι; Ξέρω αρκετό κόσμο που ενώ οι μαμάδες τους είναι νορμάλ άνθρωποι, οι ίδιοι/ίδιες είναι "αλλού". Ξέρω και άλλους τόσους που έχουν μανάδες σαν από ταινία τρόμου, και οι ίδιοι είναι συγκροτημένοι και δυνατοί άνθρωποι. Νομίζω ότι αν μπορούσαμε να δούμε τους ίδιους ανθρώπους μεγαλωμένους από άλλους γονείς, θα βρισκόμασταν προ τεράστιων εκπλήξεων.
Όλες οι καταστροφικες μαμάδες έχουν προκαλέσει "πληγές" στα παιδιά τους. Άλλα από τα παιδιά αυτά κατάφεραν, στο μέτρο του δυνατού και με πολύ προσωπικό αγώνα, με ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα που τους δημιούργησαν και άλλα όχι. Η προσωπική ευθύνη που έχει από κάποια στιγμή και μετά ένας άνθρωπος για τις επιλογές του, τη ζωή του και τη συμπεριφορά του δεν αναιρεί το κακό που μπορεί να προκαλέσει ένας κακός γονιός στο παιδί του.Σχετικά με τους δυνατούς και συγκροτημένους ανθρώπους που αναφέρεις, δεν μπορείς να ξέρεις ούτε τι προσωπικό αγώνα έριξαν για να καταφέρουν να είναι έτσι, ούτε αν όντως είναι τόσο δυνατοί και συγκροτημένοι ή απλώς πίσω από αυτό το προσωπείο προσπαθούν να κρύψουν τις πληγές τους.
Το ότι έχει προηγηθεί λίγο ή πολύ προσωπικός αγώνας, δεν το αμφισβητώ. Ούτε ισχυρίζομαι ότι δεν προκαλούνται πληγές στον εσωτερικό μας κόσμο. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που είναι αυτό που δείχνουν και δεν προσποιούνται. Από εκεί και πέρα ίσως να μην εννοεί ο καθένας το ίδιο πράγμα όταν λέει "καταστροφική". Υπάρχουν και περιπτώσεις που υπάρχει μια τεράστια δόση υπερβολής. Πιστεύω με βάση όσων έχω δει και έχω ζήσει, ότι είναι αποφασιστικής σημασίας αυτό που μας δίνεται την ώρα που ερχόμαστε στον κόσμο. Πως είναι μερικοί άνθρωποι που καπνίζουν τριά πακέτα την ημέρα και πεθαίνουν όρθιοι στα 90 φεύγα; Εκείνο που μένει είναι να δει ο καθένας μας στην πορεία ποιά είναι τα δυνατά του σημεία και τι μπορεί ως έναν βαθμό να διορθώσει. Με την βοήθεια ειδικού αν δεν γίνεται αλλοιώς. Για μένα, το να λέει χαζομάρες μια μάνα δεν την κάνει "καταστροφική". Το να συνηθίζει να λέει ανοησίες είναι άλλο, και άλλο να είναι κακοποιητική. Εγω έτσι το βλέπω. Μεγαλώνουμε και απομυθοποιούμε από τα 15 μας, αυτή είναι η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου. Βλέπω κοπέλες που επιλεκτικά επηρεάζονται από τις μητέρες τους, αυτό κάτι δείχνει. Έχω γνωρίσει και άλλες που στα 50 τους ακόμη αναμασάνε τι λέει ή τι έλεγε η μαμά. Κάπου να βάζουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Μας ενοχλούνε και μας επηρεάζουν πράγματα όταν βρίσκουν αντίκτυπο μέσα μας. Έχω δει συχνά κοπέλες να πηγαίνουν κόντρα στις μανάδες τους σε μερικά πράγματα και σε άλλα να ψαρώνουν. Έχει να κάνει προφανέστατα με τις ίδιες, και όχι με τις μητέρες. Να μιλάμε και να ξαναμιλάμε για κάθε μορφή κακοποίησης, αλλά όπως συχνά γίνεται χάνεται καμιά φορά το μέτρο.
Scroll to top icon