ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2019 | 17:00

Χιούμορ

Πιστεύω πως το χιούμορ είναι ένα στοιχείο της προσωπικότητας που μπορεί να καλλιεργηθεί μέσω των συναναστροφών και γενικά των διαφορετικών γνωριμιών με νέους ανθρώπους. Σίγουρα κάποιοι έχουν έμφυτα καλύτερο χιούμορ από κάποιους άλλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να το βελτιώσει είτε παρακολουθώντας αστείες ταινίες είτε με το να κρατά στη μνήμη του διαφορα αστεία που ακούει. Όταν κάποιος είναι εσωστρεφές άτομο με λίγες παρέες είναι λογικό να μην είναι το δυνατο του κομμάτι η επικοινωνία και το χιούμορ αλλά με τριβή μπορεί να το επιτύχει σε πολύ καλό βαθμό.
24
 
 
 
 
σχόλια
Το χιούμορ είναι φάρμακο κατά την γνώμη μου. Αλίμονο σε αυτόν που δεν το διαθέτει η δεν το καταλαβαίνει .Μιλαω για καλοπροαίρετο χιούμορ οχι προσβλητικο. Δεν έχει σχέση η εσωστρέφεια με αυτό
Χιομορ ειναι κάτι που το χρησιμοποιείς την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο ωστε να ειναι πετυχημένο... Αλλοι το έχουν πιο ευκολο αλλοι πιο δυσκολα! Αλλοι ειναι ατακαδωροι αλλοι οχι! Το να θυμάσαι ενα αστείο καρμπόν δεν σημαίνει οτι αποκτας χιουμορ! Ειναι σαν τα ανεκδοτα... Επειδή μπορει να πεις ενα ανέκδοτο που το βρίσκεις αστείο, δεν σημαίνει οτι απέκτησες ξαφνικά χιουμορ.... Ναι θα γελάσουν οι γυρω σου, αλλα θα γελασουν με το ανέκδοτο, οχι με αυτό που ακαριαία σκέφτηκες και το ειπες εκείνη την ωρα με τον κατάλληλο τροπο οπως κάνουν αυτοί που έχουν χιουμορ! Βασικα πιστεύω οτι ειναι λιγο έμφυτο αυτο και το έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι... Απλα μερικοί το έχουν σε μεγαλύτερες δώσεις και αλλοι σε λιγότερες... Δεν ξερω ομως το ποσο μπορεί να καλλιεργηθεί!Υ. Γ. Επίσης έχω παρατηρήσει οτι σε μερικούς βγαίνει και στο μεθύσι... Σαν να τους ξεκλειδωνεις ενα πραγμα και λενε την μια ατακα μετα την αλλη (χωρις να γελας επειδή εισαι μεθυσμένος και εσυ)
Το χιούμορ δεν έχει να κάνει με την εξωστρέφεια, ούτε με την κοινωνικότητα. Έχει να κάνει με την ευφυία και την συναισθηματική νοημοσύνη, ιδιαίτερα όσο πιο λεπτό και "ξηρό" είναι.
Βρε Σνούπυ μου, δεν τα έχουμε πει; Η εσωστρέφεια ευθύνεται και για τις μαύρες τρύπες. Μετεξεταστέα έμεινες; Τς τς τς έξυπνη γυναίκα, αύριο με τον κηδεμόνα σου! (κι πι σαπουνόφουσκες σπίτι!)
Ναι ναι, προς τα εκεί τρέχει ο λαγός που λένε και οι Γερμανοί (:Σου λέει δεν το 'χω, αλλά που θα μου πάει θα το αποκτήσω. Εμ αν ήταν έτσι η μισή Ελλάδα θα έσκαγε στα γέλια, αν σκεφτώ πόσοι προτιμούν να βλέπουν Κωμωδίες μια ζωή. Εμένα πάλι δεν μου αρέσουν και είναι ζήτημα αν έχω δει δυο τα τελευταία 450 χρόνια. Μια είχα δει γιατί έπαιζε η Στριπ, και άλλη μια γιατί με φάγανε ότι έχει πολύ γέλιο. Περιττό να σου πω ότι σκυλοβαρέθηκα και δεν γέλασα ούτε μια φορά.
Σε πιστεύω! Σπάνιο το πραγματικά έξυπνο κι αναπάντεχο μαζί κωμικό θέαμα...(σκέψου πόσοι γελάνε με τις βωμολοχίες, πόσο καταπιεσμένοι πρέπει να νιώθουν για να τους φαίνεται κάτι τέτοιο κωμικό)https://m.youtube.com/watch?v=wrqW_BZu5Xk
Ναι, γελάσαμε..Αν είναι καταπιεσμένοι ή απλά ανόητοι, δεν είμαι σίγουρη. Παλιά κοιτούσα κανένα βιντεάκι του Λαζοπούλου, κι έχει τύχει να γελάσω με κάτι που είπε. Αλλά από τότε που έχω δει κάποια πράγματα που παίζει, τον έχω κόψει. Επίσης έχω κουφαθεί που γελάνε σαν τρελοί όσο πιο κακόγουστο είναι αυτό που δείχνει, τόσο περισσότερο γελάει ο κόσμος. Ξέχασα όμως να πω ότι μου αρέσει το stand up, ο αγαπημένος μου είναι ο Dieter Nuhr είναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ. Κάνει πανέξυπνο χιούμορ και έχει πολύ πλάκα, ενώ καυτηριάζει διάφορα πετάει μια επική ατάκα εκεί που δεν το περιμένεις καθόλου γιατί είναι συνήθως σοβαρός(:Φυσικά όσο πιο σοβαρός είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο πιθανόν είναι να σε κάνει να γελάσεις. Πεθαίνω για το γερμανικό χιούμορ γενικότερα (πολύ παρεξηγημένοι οι Γερμανοί ως προς αυτό, μάλλον δεν τους καταλαβαίνουν) γιατί σχεδόν πάντα ένα αστείο λέγεται με μια ανάσα, πάνω σε μια καθημερινή κουβέντα έρχεται από το πουθενά (: Η Βασίλισσα πάντως του κατάμαυρου και απίστευτα εύστροφου χιούμορ, είναι η κόρη μου. Δεν σηκώνω κουβέντα πάνω σε αυτό. Όποιος κάνει εμένα να πεθαίνω από τα γέλια αξίζει το σκήπτρο (: Δεν το πιάνουν όλοι, αλλά όποιος το καταλαβαίνει και είναι φίλος της είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.
Ναι, λες όμως "καραγκιόζηδες". Έχεις ακούσει κανέναν να χαρακτηρίζει κάποιον Καραγκιόζη επειδή έχει χιούμορ; Αυτός έχει χιούμορ λέμε, δεν λέμε είναι Καραγκιόζης. Πλάκα για την πλάκα και την ατάκα είναι άλλο. Δεν ξέρω, όσους ανθρώπους με χιούμορ έχω γνωρίσει είναι βαθιά σοβαροί και οι περισσότεροι περνάνε μεγάλες φάσεις που θέλουν να απομωνόνται. Δεν είναι αυτό που περιγράφεις.
Οι παρέες ξεκαρδίζονται με το lowest common denominator. Με το χοντρό χυμαδιό "χιούμορ" επειδή τις πιάνει το πνεύμα της αγέλης. Αυτό το κάνουν πάντα "καραγκιόζηδες" (κατακαημένοι, κατά παραφθορά γιατί ο πραγματικός Καραγκιόζης είναι αυτοσαρκαστικός). Κι οι καραγκιόζηδες είναι οι τύποι που για να γίνουν αποδεκτοί το γυρνάνε στις "εξυπνάδες". Ανασφάλεια είναι. ;)Το καλό, λεπτό, ευφυές χιούμορ καταναλώνεται κατά μονας, άντε βία ανά δυάδες.
Δεκτόν πώς το είπες. Ξέρεις όμως κάτι; Η εξομολόγηση ξεκινάει αποπ το στερεότυπο "οι γυναίκες εκτιμούν το χιούμορ στον άντρα". Και σου λέει, ε, νταξ', καλλιεργείται bro, όλοι έχουμε ελπιπδα να πηδήξουμε. (Τουλάχιστον αυτό το vibe καμβάνω). Όμως αυτό δεν ταυτίζεται με τον "πλακατζή" της παρέας, αναγκαστικά. Ο οποίος δεν είναι απαραίτητο ότι "πηδάει" πολύ, απλά φέρνει στον ανθρωποτύπο αρχηγός 15μελούς (να, ας πούμε Τσίπρας). Ένας τέτοιος τύπος μπορεί να γυρίσει να πει "αστείο" τύπου "Πω πω είναι τόσο χοντρή που για να βρείς την τρύπα της πρέπει να την κυλίσεις στο αλεύρι!" ****Με τέτοια ατάκα και τέτοιο χιούμορ είναι αποκύτως βέβαιο ότι μια μέση ελληνική παρέα θα ξεκαρδιστεί σαν να μην υπάρχει αύριο, επειδή είναι τόσο χυδαία, τόσο ξορκίζει αυτό που φοβούνται όλοι (μην γελοιοποιηθούν για την εμφάνισή τους, μην θεωρηθούν μη γ@μησιμοι), τόσο in your face! Όμως δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ -και στο υπογράφω- γυναίκα, όσο λεπτή κι αν είναι η ίδια, όσο κι αν γέλασε με το καλαμπούρι του πλακατζή που θα σκεφτεί "μμμμ τι αστείο παιδί αυτός ο Σουλπήκιος, άνετα τον έπαιρνα ένα μανίκι!". Καμμία. ***πραγματική ατάκα από αμερικανική ταινία των 90s, το Last Boy Scout αν θυμάμαι καλά.
Scroll to top icon