ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.11.2019 | 20:58

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσω;

Χώρισα πρόσφατα,τελειώνει η σχολή σύντομα,πρέπει να ξεκινήσω να παίρνω αποφάσεις για το μέλλον μου.Πιο πριν είχα σκεφτεί να γυρίσω πίσω στο χωριό και να βρω δουλειά εκεί μαζί με τον πρώην,όμως τώρα τα σχέδια για εμένα αλλάζουν.Οι φίλες μου από το χωριό ή είναι στα καράβια ή σκοπεύουν να φύγουν εξωτερικό τον Δεκέμβριο,η οικογένεια μου σκοπεύει να φύγει από εκεί σε 4 μήνες,οπότε σκέφτομαι πως το να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο θα ήταν καλό.Σκέφτομαι να ξεκινήσω να κάνω μαθήματα γερμανικών,να φρεσκάρω ότι ξέρω,και να πάω στην Γερμανία για ένα μεταπτυχιακό!Λεφτά έχω φυλαγμένα αρκετά και θα συνεχίζω να έχω για 2 χρόνια ακόμα,δεν υπάρχει θέμα με αυτά.Απλά δεν ξέρω τι με περιμένει,δεν έχω καμία ιδέα τι σημαίνει εξωτερικό,τι σημαίνει να είσαι ξένος,θέλω να μοιραστείτε εμπειρίες,συμβουλές.Ευχαριστώ όποιον το διάβασε!
2
 
 
 
 
σχόλια
Ώπα, μισό γιατί σε έχασα…Δουλειά στο χωριό και μάλιστα με πρώην; Απορώ και μόνο που το σκέφτηκες. Ο πρώην έγινε πρώην για κάποιο λόγο, σωστά; Επίσης, οι δεσμοί με το χωριό κόβονται σιγά σιγά, φίλες στα καράβια(;) ή σε φάση μετανάστευσης, οικογένεια υπ’ ατμόν. Άρα χωριό τέλος.Τώρα, για τη Γερμανία. Ξεκίνα googlίζοντας «living in germany» για τα βασικά, κόστος ζωής, συνθήκες, κλίμα κ.λπ.Για την ουσία τώρα… Ειδικά η Γερμανία είναι λίγο στριφνή με τους ξένους. Αλλά αν περάσεις από μεταπτυχιακά θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις πιο χαλαρό κόσμο. Καταλαβαίνεις ότι άλλο το Αμβούργο, άλλο το Βερολίνο, άλλο το Μόναχο και άλλο η Βρέμη. Όσο πιο φτηνή είναι η πόλη που θα επιλέξεις τόσο πιο πολύ ξένοι μαζεύονται και άρα τόσο μεγαλύτερη η στριφνάδα. Και επειδή οι ξένοι μέχρι να εγκλιματιστούν χαλάνε τους γερμανικούς «κανόνες» και τις «διαδικασίες» τους, είναι εύκολος στόχος για γκρίνιες και εχθρότητα. Έφτιαξαν δια πυρός και σιδήρου ένα τρόπο ζωής που τους ταιριάζει και δε βλέπουν με καλό μάτι ότι ξεφεύγει.Επίσης, με εξαίρεση το Βερολίνο, ξέχνα τις νυχτερινές χαλαρότητες.Στις δουλειές όπως και στις σπουδές είναι απαιτητικοί, είναι χαλαροί σε κάποια θέματα αλλά θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρχει πειθαρχία και γι’ αυτό δε μασάνε τα λόγια τους. Για περισσότερα googlισε «german work culture».Τέλος, ότι κι αν κάνεις, όπου και αν βρεθείς, μείνε μακριά από το ελληνουριό. Μακριά όμως. Θα καταλήξετε αργά ή γρήγορα να φτιάξετε ένα χωριό μιζέριας, με κύρια κουβέντα πόσο σας λείπει ο ήλιος, η θάλασσα, τα πλατάνια και τα μπουζούκια. Θα πλακωθείτε στην ενδογαμία, θα αναλωθείτε σε ζήλειες και μακιαβελικές ίντριγκες και στο τέλος θα γίνετε κώλος, όλοι με όλους. Όπως σε ένα κλασσικό χωριό.Ίσως σου φαίνεται δύσκολο, αλλά δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσει άλλες κουλτούρες. Δε θα το μετανιώσεις.Καλημέρα και καλή δύναμη.
Scroll to top icon