ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.11.2019 | 17:37

Συμβουλές πλιζ!

Είμαι κλεισμένη στο σπίτι από χθες και κλαίω... Ήμουν δύο μήνες με έναν άνθρωπο-ανθρωποειδες θα έλεγα πλέον-και πριν από δέκα μέρες αποφάσισα να το λήξω. Ο λόγος ήταν ότι δεν ήμουν ερωτευμένη, ούτε ότι έχουμε κοινά τελικά και ότι ξεθώριασε αυτό που νιώθω. Αυτά ήταν και τα λόγια που του είπα. Αντέδρασε έντονα με κατηγορίες τύπου αχαριστία, προδοσία κλπ.. Σκέφτηκα οκ θα ηρεμήσει και θα καταλάβει.. αλλά όχι... Άρχισε να στέλνει αμέτρητα μηνύματα και κλήσεις στα οποία δεν είχα πλέον κάτι να απαντήσω... Αρχικά με παρακάλια και μετά πάλι με κατηγορίες και βρισιές, με αποτέλεσμα να τον μπλοκάρω. Χθες άρχισε να μου χτυπάει κουδούνια και κατέβηκα στην είσοδο, πλέον έξαλλη, με απαίτηση να μην με ενοχλήσει ξανά.. και παιδιά... Με χτύπησε! Δεν μπορεί να το συλλάβει το μυαλό μου! Δεν ξέρω τι να κάνω... Δεν μπορώ να ηρεμήσω.. δεν ξέρω αν πρέπει να κινηθώ νομικά...Βοηθήστε σας παρακαλώ
20
 
 
 
 
σχόλια
αφού σε χτύπησε, αν πιστεύεις οτι δεν είναι κάτι που δεν έτυχε. δηλ δεν ήταν κάτι εμβρασμό αλλά, φοβάσαι οτι θα το ξανακάνει κι σε εσένα ή και σε κάποιον άλλο,ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, βασικά έπρεπε να το έχεις κάνει αμέσως.γενικα πολύ περίεργη συμπεριφορά για 2 μήνες ιστορία φιλη.
Τώρα το εννοείς αυτό που γράφεις; Τι θα πει αν δεν πιστεύεις ότι έτυχε; Δηλαδή αν το έκανε πάνω στα νεύρα του, εν βρασμώ όπως λες, θα σήμαινε ότι έτυχε; Το "εμβρασμο" λέω να το αφήσω ασχολίαστο
προφανώς και το εννοώ. Πχ έμενα μ έχει ρίξει φάπα μια τυπισα άλλα την είχα φέρει στα όρια της, ήταν μια παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, δεν το ήθελε ούτε ήταν ο χαρακτήρας της αυτός κρίμα θα ήταν να της κάνω μήνυση γι αυτο.ενώ ένας γνωστός πχ έχει θέματα έχει ξυλοφορτώσει όλες τις σχέσεις του, κάθε μέρα παίζει ξύλο με κόσμο στο δρόμο για ένα κορνάρισμα κτλπ, ε σε αυτόν πρέπει να κάνεις μήνυση. Αλλα έπρεπε να το είχε κάνει όταν ήταν νωρίς, αν δεν έχει σημάδι και δεν έχει μάρτυρες κλαιν μαιν.
Κατ'αρχας είναι εγκληση και όχι μήνυση, γιατί εν προκειμένω θα γινόταν από την παθουσα και όχι από τρίτο. Το θέμα μου δεν είναι αν η καταγγελία θα ευδοκιμουσε ή όχι. Αυτό δεν μπορούμε να το κρίνουμε από εδώ, χωρίς να ξέρουμε τίποτα άλλο. Το θέμα μου είναι ότι αποκαλείς την άσκηση βίας ως ατυχία. Δεν είναι θέμα τύχης το αν θα απλώσει κάποιος χέρι, επιλογή είναι. Μια άθλια επιλογή! Χαρακτηριζοντας το ως ατυχία το απενοχοποιεις απόλυτα.
Για να το θέσω διαφορετικά, είναι άλλο να λες σε κάποιον να μην καταγγείλει ένα τέτοιο περιστατικό, επειδή δεν έχει αποδείξεις και δεν θα βγάλει πουθενά και άλλο να τον προτρέπεις να μην το καταγγείλει επειδή, έλα μωρέ, μια άτυχη στιγμή είναι.Όσον αφορά στο περιστατικό με την κοπέλα, για εμένα δεν υπάρχει δικαιολογία αλλά εφόσον εσύ θέλεις να το βλέπεις έτσι, οκ. Αυτή η περίπτωση όμως σε σχέση αυτήν που περιγράφει η εξομολογουμενη διαφέρουν. Η άσκηση βίας είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα, απ'οποιον και αν προέρχεται και σε όποιον και αν απευθύνεται. Όμως η κοπέλα χτυπώντας σε ήξερε ότι μπορείς πολύ εύκολα ως πιο δυνατός να αμυνθείς. (εκτός και αν είσαι σαν το σαμιαμιδι και εκείνη body builder, οπότε τι να πω). Ο μαλακας της εξομολόγησης ήξερε ότι η κοπέλα ήταν πιο αδύναμη από αυτόν. Αυτό για εμένα προσδίδει στην πράξη του πολύ μεγαλύτερη απαξια.
Και επιτέλους, κάνε μια φορά συζήτηση σαν άνθρωπος που έχει στοιχειώδεις ικανότητες στο να επιχειρηματολογει και σταμάτα να καταφεύγεις σε προσωπικά σχόλια.
Σου εξήγησα βρε άνθρωπε γιατί το λέω. Επειδή είπες αυτό για την ατυχία. Μην αρχίσεις πάλι να μου λες ότι κάνω φεμινοφασιστικη επίθεση ενώ δεν ξέρω τι άνθρωπος είσαι και όλα τα σχετικά.
ρε φίλε αν δεν απειλείτε απο αυτόν τον τύπο, δεν είναι βίαιος ο τύπος αλλά είναι ένα μεμονωμένο γεγονός πάνω στο θυμό του, και δεν προκειτε να τον ξαναδεί μπροστά της, ε δεν αξίζει να ασχοληθεί με αστυνομίες κτλπ, είναι πολύ ψυχοφθόρο. Αν είναι ψυχακιας ή οξύθυμος που τσακώνετε συνέχεια και φοβάται οτι θα την παρενολει ενώ χώρισαν, αξίζει να τον τρέξει. το πόσο αξίζει η ψυχική ηρεμία σου δεν έχει καμιά σχέση με το τι είναι σωστό τι λάθος τι νόμιμο κτλπ.
1ον, *απειλείται *πρόκειται *τσακώνεταιΑυτή η καημένη η παθητική φωνή τι σου έχει κάνει και της φέρεσαι έτσι; Τέλος πάντων2ον. Λες "δεν είναι βίαιος ο τύπος αλλά είναι ένα μεμονωμένο γεγονός πάνω στο θυμό του". Συγνώμη αλλά ένας άνθρωπος που απλώνει χέρι, επειδή μια κοπέλα που γνωρίζει δύο μήνες τον χωρίζει, δεν μπορεί να μην χαρακτηρίζεται βίαιος. Μιλάμε για ασήμαντη αφορμή. Δεν του σκότωσε τη μάνα για να δικαιολογείται η συμπεριφορά του από το θυμό του. 3ον. Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες είναι ότι, αν η κοπέλα πιστεύει πως δεν πρόκειται να επαναληφθεί το γεγονός, θα ήταν προτιμότερο να μην κάνει καταγγελία, γιατί πρόκειται για ψυχοφθορα διαδικασία και δεν υπάρχει λόγος να την περάσει, για κάποιον που δεν θα ξανασυναντησει. Σωστά κατάλαβα; Αν ναι, συμφωνώ εν μέρει (αν και εγώ θα έκανα κατευθείαν μετά το περιστατικό καταγγελία, να περάσει αυτόφωρο και να γίνει κατευθείαν η δίκη). Θα μπορούσες, όμως, από την αρχή να το γράψεις έτσι, με αυτή τη διατύπωση, αντί να αναφέρεσαι σε ατυχίες και άλλες τέτοιες μαλακιες.
Αναμενόμενο Αγιε! Η δυσκολία κατανόησης κειμένου είναι κάτι παραπάνω από πασιφανης! Η ανάγνωση, όπως άλλωστε και η γραφή, όπως φαίνεται δεν είναι το δυνατό σου σημείο.
Εσύ αγόρι μου δεν πας καλά. Άκου εκεί "έτυχε". Δεν μας ενδιαφέρει αν συνέβη μια φορά και δεν θα ξανασυμβεί στην συγκεκριμένη κοπέλα, μπορεί κάλλιστα να το ξανακάνει σε κάποιον άλλον στο μέλλον. Με περισσότερη ευκολία μάλιστα, ειδικά τώρα αν την βγάλει λάδι από το σκηνικό. Θα πάρει θάρρος. Σκοπός ξαναλέω, δεν είναι να μην ξαναχτυπήσει μόνο την συγκεκριμένη, αλλά να μην ξαναχτυπήσει γενικότερα. Στόχος δεν είναι να πάρει το θύμα το αίμα του πίσω, αλλά να καθαρίζουμε την κοινωνία. Αυτά.
Scroll to top icon