ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.11.2019 | 21:20

Εγώ το πιστεύω δυστυχώς.

Πιστεύετε πως ό,τι λέμε πάνω στα νεύρα μας είναι αλήθεια;
16
 
 
 
 
σχόλια
Όταν θυμώνουμε έχω παρατηρήσει ότι κάνουμε 2 πράγματα. Εξωτερικεύουμε τους φόβους μας σαν κατηγορίες, και προβάλουμε ότι μαυρίλα έχουμε στους άλλους. Οπότε επειδή μιλάμε για συναισθήματα και για το ασυνείδητο δεν τα εννοούμε και δεν τα πιστεύουμε τις περισσότερες φορές.
Ακριβώς αυτό. Είναι η στιγμή που εξωτερικευεται αβίαστα ολόκληρη η εσωτερική μας σαπιλα. Η αιτία για την εξωτερίκευση αυτής της σαπιλας είναι τα ίδια τα νεύρα ως κατάσταση, και όχι το άτομο. Το άτομο είναι απλώς η αφορμή.
Για αυτό στα νεύρα δεν πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Γιατί τους λείπει το στοιχείο της λογικής, είναι καθαρά βασισμένα στο συναίσθημα και σε ασυνείδητες διαδικασίες. Συνειδητά είναι πολύ δύσκολα να θυμώσεις γιατί στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα να θυμώσεις. εΕφόσον όλα είναι εκτός της δικιάς σου δύναμης και ελέγχου δεν υπάρχει λόγος να θυμώνεις με τίποτα, είναι χωρίς νόημα.
Ο θυμός είναι ένα έντονο συναίσθημα που όμως δεν τον αναγνωρίζουν /διαχειρίζονται/εξωτερικευουν/εκτονωνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο και την ίδια σκοπιμότητα. Όταν δεν έχεις δουλέψει καθόλου καλά με τον εαυτό σου και δεν έχεις μάθει να κρίνεις ορθα, ίσως όταν θυμώσεις να σε νοιάζει να μόνο να κατατροπωνεις τον "αντίπαλό" σου. Κάποιοι άλλοι όχι και απλά να τους πνίγει το δίκιο κτλ.
Scroll to top icon