ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.11.2019 | 13:59

Πιστεύετε

Ότι το ζευγάρι πρέπει να έχει ενα κοινό πορτοφόλι?? Γιατί εμείς σαν ζευγάρι επειδή εγώ δεν δουλεύω δεν με περνούν στις δουλειές θέλουν την μια προϋπόθεση μετά την άλλη.και έχουμε κοινό πορτοφόλι του άντρα μου δηλαδή. Δεν μου δίνει ούτε ευρώ βέβαια αλλά από φαγητό δεν μου λείπει τίποτα και όταν θέλω κάτι μου το περνει αν μπορεί.εσεις έτσι λειτουργειτε? Εγώ σαν άνθρωπος ντρέπομαι να ζητάω πάρε μου αυτό πάρε μου εκείνο και έχω πρόβλημα.
10
 
 
 
 
σχόλια
Δε μας λες βρε κούκλα μου την κατάσταση να καταλάβουμε. Τι ζευγάρι είστε; Έχει διαφορά π.χ. το να είσαι 1 χρόνο ζευγαράκι με τον Μήτσο από τη σχολή, από το να συζεις με κάποιον χρόνια και να 'χετε σοβαρή σχέση, ή να είστε παντρεμένοι, ή να έχετε παιδί κλπ. Πάντως εφόσον μας λες πως σου παίρνει ο,τι θες, όποτε μπορεί, δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα σου. Τα φράγκα δε φυτρώνουν ξέρεις. Και το γεγονός πως δε βρίσκεις δουλειά, δεν είναι δικαιολογία. Φτάνει μ'αυτη τη καραμέλα. Αν θες κάτι περισσότερο, δούλεψε και πάρτο. Γνώμη μου είναι πως κανείς δεν έχει υποχρέωση να σου πληρώνει απολύτως τίποτα. Αυτά.
Ένα κοινό και δύο ατομικά.Υποσημείωση: Μια σύζυγος (ή κι ένας σύζυγος) μπορεί επίσης να είναι εισοδηματίας ή να διαχειρίζεται δική της περιουσιακή κατάσταση. Ή να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς στσθερό προβλέψιμο εισόδημα. Μην το παραβλέπουμε.
Εμείς έχουμε κοινό ταμείο μεν, αλλά ο καθένας κρατάει κάποιο ποσό για προσωπικά έξοδα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις μια δουλειά. Να συνεισφέρεις κι εσύ στο σπίτι, αλλά να κρατάς και κάτι για σένα και να μη χρειάζεται να ζητάς. Συνέχιζε να ψάχνεις, κάτι θα βρεις.
Προσωπικά δεν μου φαίνεται καθόλου καλό το ότι δεν σου δίνει ούτε καν ένα μικρό ποσό να έχεις πάνω σου. Δηλαδή αν χρειαστεί να πας κάπου, για ένα καφέ ρε παιδί μου, τι κάνεις; Υποθέτω ότι εφόσον δεν δουλεύεις, κάνεις εσύ κυρίως τις δουλειές του σπιτιού. Αυτό είναι συνεισφορά στο νοικοκυριο και μάλιστα σημαντικότατη. Μη δίνοντας σου τίποτα από χρήματα είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται και να κτήνη εκτιμά την αξία όσων εσύ κάνεις. Λες ότι από φαγητό δεν σου λείπει τίποτα. Συγνώμη, δηλαδή υπήρχε περίπτωση να σε αφήνει νηστικη;
Θα γράψω εκ του ασφαλούς καθώς δεν έχω βρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Προσωπικά θα κάλυπτα τις βιοτικές αναγκες της γυναίκας μου και θα της έδινα ένα ποσό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, για να κυκλοφορεί. Αν βρισκόμουν στην αντίθετη θέση, αν μου έδινε "χαρτζιλίκι" δεν θα το ξόδευα και θα τα μάζευα, εκτός αν τύχαινε κάτι επείγον.
Σε σχεση που έχουν εισόδημα και οι 2 είτε μισά μισά αν βγάζετε αρκετά και οι 2 η' αναλογικά, ανάλογα με τους μισθούς. Δεν μπορεί πχ αυτός που βγάζει 3000 να δίνει όσα αυτός με τον βασικό μισθό.
Θεωρώ ότι ένα ζευγάρι πρέπει να έχει κοινό πορτοφόλι και να προσφέρουν εξίσου στο σπίτι. Αν η γυναίκα είναι μόνο νοικοκυρά επειδή δεν εργάζεται εξωτερικά, ήδη προσφέρει πολλά στο σπίτι που κανονικά θα έπρεπε να της κόψουν μισθό, οπότε προσφέρει και εκείνη πολλά. Το ότι εσένα δεν σου δίνει ούτε €, δεν το θεωρώ καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν σε εμπιστεύεται ή ότι μπορεί να είσαι σπάταλη και να μην κάνεις σωστή διαχείριση χρημάτων. Σίγουρα το καλύτερο είναι και η γυναίκα να είναι ανεξάρτητη, αλλά αν δεν βρίσκει εργασία δεν ευθύνεται για αυτό όπως και ο άντρας φυσικά. Η τεμπελιά δεν επιτρέπεται και η εκμετάλλευση.
Συζητήσετε το. πόσα χρήματα χρειάζεστε για τα πάγια έξοδα, τροφή, ένδυση, λογαριασμοί. πόσα περισσεύουν. Και αν γίνετε να διατίθονται κάποια από αυτά που περισσεύουν για προσωπικά σου και του έξοδα. Πρόσωπικα δεν θα είχα πρόβλημα να διαθέτω ένα ποσό στη γυναίκα μου μηνιαία για προσωπικά της έξοδα πχ, αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Καλό θα είναι να συμβιβαστείς κάπως και να βρείς μια δουλίτσα απλά για το χαρτζιλίκι σου, ώστε να είσαι ανεξάρτητη κάπως σε αυτό το θέμα.
Scroll to top icon