ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.11.2019 | 09:06

Τα social media εχουν καταστρεψει κοσμο

Γνώρισα ενα συμπαθητικό παιδί. Ανταλλάξαμε social media. Παιδιά, το τι βλακείες γράφει σε διάφορες σελίδες, πόσο ρατσιστής και μισογυνης είναι δεν φαντάζεστε. Έπαθα πλάκα. Από μενα είναι όχι!!!
19
 
 
 
 
σχόλια
Δεν νομίζω ότι έχουν καταντήσει καραμέλα. Ειδικά ο μισογυνισμος. Απλώς πλέον πολλοί άνθρωποι έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και εντοπίζουμε πολύ πιο εύκολα σεξιστικες συμπεριφορές, ενώ παλαιότερα θα τις αφήναμε απαρατήρητες. Ευτυχώς που συμβαίνει αυτό θα έλεγα, γιατί δείχνει ότι σημειώνεται μια κάποια πρόοδος σε θέματα σεξισμου.
Σεξιστική νοοτροπία είναι να περιμένεις να κεράσει ο άνδρας στο πρώτο ραντεβού. Σεξιστική νοοτροπία είναι να οφείλει ως ανήρ να κάνει εκείνος το 1ο βήμα και αν δεν το κάνει να τον κοροιδεύεις με τις φίλες σου κλπ κλπ.Σεξισμός είναι να πληρώνει ο άνδρας ως γαμπρός το νυφικό σου, το μονόπετρο, τις βέρες και χίλια δυο άλλα στερεότυπα που υπάρχουν στην κατά τ'άλλα "Πατριαρχική" ελληνική κοινωνία.Σεξισμός είναι, ο άνδρας (πλην στρατιωτικών) να μην δικαιούται άδεια από την εργασία του για να είναι δίπλα στη γυναίκα του ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα μετά τον τοκετό.Σεξισμός είναι όλοι να γνωρίζουν την γιορτή της γυναίκας/μητέρας, αλλά κανείς του άνδρα/πατέρα.Ο σεξισμός αγαπητή δεν κάνει διάκριση ανάλογα το φύλο. Ασχέτως που έχει καταντήσει έτσι από τις φεμεν.
"Ο σεξισμός αγαπητή δεν κάνει διάκριση ανάλογα το φύλο". Μα σεξισμος είναι ακριβώς το να υφίσταται κανείς διακρίσεις λόγω του φύλου του. Αυτός είναι ο ο ίδιος ο ορισμός του σεξισμου.Αυτό που θέλεις στην ουσία να πεις είναι ότι και οι άνδρες συχνά πέφτουν θύματα σεξισμου. Όντως αυτό συμβαίνει, σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια απ' ότι οι γυναίκες. Γιατί αν βρήκες εσύ 5 παραδείγματα σεξισμου σε βάρος των ανδρών, που παίζει να μην υπάρχουν και άλλα, μπορώ εγώ να παραθέσω 205 πέντε παραδείγματα σεξισμου σε βάρος των γυναικών. Το ζητούμενο είναι να εξαλειφθουν τα εμφυλα στερεότυπα, ούτως ώστε να μην δυσκολεύεται η ζωή ούτε των γυναικών ούτε των ανδρών. Πίσω απ'όλα τα παραδείγματα που έφερες, εμφυλα στερεότυπα βρίσκονται. Για παράδειγμα, σχετικά με το θέμα της άδειας πατρότητας, πρέπει η κοινωνία να εμπεδώσει ότι η φροντίδα ενός μωρού δεν είναι ευθύνη μόνο της μαμάς, ή έστω πρωτίστως της μαμάς, αλλά ευθύνη και των δύο γονιών εξίσου. Γιατί, αν το σκεφτείς, γι'αυτό δεν υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα άδεια πατρότητας (νομίζω βασικά πως αυτή υπάρχει αλλά διαρκεί μόνο λίγες μέρες στον ιδιωτικό τομέα, ίσως βέβαια να κάνω κάτι λάθος). Αυτό θα λειτουργούσε θετικά και για τις γυναίκες άλλωστε, γιατί οι εργοδότες δεν θα είχαν τόσο μεγάλο αντικίνητρο να προσλάβουν γυναίκες.
Μα φυσικά όταν είπα ότι ο σεξισμός δεν κάνει διάκριση ανάλογα το φύλο, εννοούσα ότι είναι από άνδρες σε γυναίκες, αλλά και τούμπαλιν. Όχι ότι δεν αναφέρεται στα φύλλα.Παραδείγματα πάντως μπορώ να βρω και άλλα, ξαναλέω...δεν είναι προσωπικό το θέμα.Αυτό που καυτηριάζω είναι ότι αναφερόμενοι στον σεξισμό σήμερα, το μυαλό μας πάει μόνο στη μια πλευρά, εκείνη που η γυναίκα είναι το θύμα.Το θέμα με την μητρότητα/πατρότητα το τόνισα καθότι είχα πετύχει εδώ μέσα (όχι στο κεφάλαιο των εξομολογήσεων) άποψη ότι ουσιαστικά στον μόνο τομέα που συνεισφέρει ο άνδρας μέσα στην οικογένεια είναι το χρήμα.
Το μυαλό μας πάει μόνο στη μία πλευρά, γιατί είναι το πιο σύνηθες.Την άποψη αυτή που λες δεν την έχω διαβάσει. Σήμερα προφανώς και δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον στα νέα ζευγάρια. Παλαιότερα, όμως, που στην οικογένεια κυριαρχούσε το πατριαρχικο μοντέλο, η γυναίκα φρόντιζε τα παιδιά, η γυναίκα έκανε τις δουλειές του σπιτιού, πολύ συχνά δούλευε κιόλας. Ναι, σε αυτές τις οικογένειες ο άνδρας μόνο το χρήμα προσέφερε.
Ούτε η γιαγιά μου εργαζόταν, αλλά ο παππούς μου δεν έφερνε απλά το χρήμα σπίτι! Ήταν εκεί ως σωστός πατέρας να δώσει τις γνώσεις και τις αξίες του στα παιδιά. Και ο άνθρωπος έκανε χειρονακτική εργασία, δεν ήταν σε καμιά τράπεζα.
Το μισογύνης από που προέκυψε; Εκφράζεται κάπου με μίσος για το φύλο σου ή απλά δεν σου αρέσουν/ συμφέρουν κάποια πράγματα που πιθανών να ισχύουν ως ένα βαθμό;
Δεν νομίζω ότι τα social media ήταν εδώ που τον κατέστρεψαν. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ρατσιστής και μισογυνης. Τα social media σου έδωσαν την ευκαιρία να το καταλάβεις. Έχουν πολλά στραβά. Μην τα κατηγορούμε όμως για όλα!
Scroll to top icon