ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.12.2019 | 16:59

Συμβουλή

«Μήπως να αφήσεις στην άκρη λίγο ολα αυτά; Εννοω ολα αυτά που σε βαραίνουν και που σε κρατάνε πίσω,αυτά και αυτούς που δεν σου κάνουν καλό. Πχ ειδες ότι ο τάδε άνθρωπος δε στεναχωρεί και δε βγηκε κάτι μαζί του. Τον άφησες στην άκρη και καλά εκανες. Μην το σκέφτεσαι. Ότι εγινε,εγινε με το να το σκέφτεσαι δεν αλλάζει κάτι.»Συμβουλή μιας φίλης και η σωστότερη νομίζω
10
 
 
 
 
σχόλια
Απ τη μια εχει δικιο η φιλη σου. Απ την αλλη ομως υπαρχουν κπ καταστάσεις για τις οποιες αν δε μαθεις το λογο που εξελίχθηκαν οπως εξελίχθηκαν, δε μπορείς να βαλεις τελεια. Πχ σε εναν ανθρωπο που ειχες στη ζωη σου κ φευγει χωρις να εξηγησει το γιατι.
+1 Επειδή ο εγκέφαλός μας δεν είναι τόσο αυτοματοποιημένος και πολλοί δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιο delete, μπορούμε να αναλύσουμε, να σκεφτούμε όσο έχουμε ανάγκη προσέχοντας φυσικά να μη βαλτώσουμε εκεί. Το να αγνοείς όσα νιώθεις ή σκέφτεσαι, επειδή δεν ταιριάζουν με την περίσταση, μόνο κακό κάνει. Το θέμα είναι τι κάνεις με όσα νιώθεις, όχι να τα κατακρίνεις, εγώ αυτό έχω καταλάβει σε πρακτικό επίπεδο.
Οσο απωθουμε κπ συναισθήματα τοσο κπ στιγμη θα ξεσπάσουν. Οποτε καλύτερα να τα διαχειριστουμε οσο ειναι ακομα ζεστά παρα να τα πνιξουμε κ να σκάσουν οταν δεν πρεπει (γτ σιγουρα σε κακή στιγμη θα γινει).
Εννοείται, απλά σου λένε -μερικοί- αφού νιώθεις έτσι σημαίνει ότι θα φερθείς γιουβέτσι. Γι' αρχή είναι καλό ν' αναγνωρίζουμε τι νιώθουμε και να βρίσκουμε όσο πιο ωφέλιμους τρόπους να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Μετά, βλέπεις ανθρώπους τίγκα στα απωθημένα, που δεν ξέρουν ούτε που βρίσκονται, ούτε τι κάνουν απλά και μόνο για να φανούν εντάξει. Τώρα ως προς ποιον, θα σε γελάσω. Εγώ ξέρω ότι στο δικό μου κεφάλι κατοικώ μόνη κι όταν πάω να πέσω για ύπνο μένω μόνη με τον εαυτό μου. Οπότε θα πρέπει να λες και τρομερά ψέματα στον εαυτό σου για ν' αντέξεις, και είναι γελοίο να προσπαθείς να κοροιδέψεις τον μόνο που θα έχεις από την αρχή και ίσως μέχρι το τέλος αυτής της παράλογης διαδικασίας που λέγεται ζωή.
Αυτο ακριβως λεω κ εγω παντα. Οταν πεφτεις για υπνο, ξαπλώνεις παρεα με τον εαυτο σου κ τις σκέψεις σου. Ειναι αυτος με τον οποιο πρεπει να εισαι καλα κ ειλικρινής.
Scroll to top icon