ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.12.2019 | 19:22

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

...επιτυγχάνει 3 πολύ σημαντικά πράγματα:1. Απολαμβάνει ένα πιο καλό επίπεδο ζωής, δηλαδή, έχει ένα πιο καλό σπίτι, ένα πιο καλό αμάξι, μπορεί να αγοράζει αυτά που επιθυμεί, να κάνει ένα ταξίδι χωρίς να σκέφτεται τα έξοδα, να διασκεδάζει.Γενικότερα, δηλαδή, τα λεφτά ανεβάζουν το επίπεδο της ζωής του ανθρώπου. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που διαφωνεί σε αυτό.2. Πατάει πιο γερά στα πόδια του. Όποιος έχει τα λεφτά, ακόμα και αν του τύχει μια αναποδιά, θα την αντιμετωπίσει πολύ πιο αποτελεσματικά από κάποιον άλλον του δεν τα έχει την αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα. Ο έχων χρήματα αντιμετωπίζει την ζωή και τις δυσκολίες της με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Και προτού κάποιοι ξεκινήσουν την γνωστή ''καραμέλα'': ''Ναι, αλλά αν πάθει μια πολύ σοβαρή ασθένεια δεν τον σώζει τίποτα κλπ.'', έχω να πω ότι, πρώτον, τις ίδιες πιθανότητες να πάθει κάτι πολύ σοβαρό τις έχει και ένας φτωχός και δεύτερον, ο έχων τα λεφτά θα ξεκινήσει και θα πάει στο πλέον εξειδικευμένο νοσοκομείο του πλανήτη, θα βρει τον πλέον εξειδικευμένο ιατρό, θα πληρώσει ό,τι χρειαστεί να πληρώσει και σε πολλές περιπτώσεις θα σώσει την ζωή του. Ο μη έχων τα λεφτά, θα πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι...3. Όταν κάποιος έχει λεφτά, αντιμετωπίζεται και από τους υπόλοιπους εντελώς διαφορετικά. Όταν έχεις λεφτά ο άλλος σε υπολογίζει, σε σέβεται, ενδεχομένως και να σε φοβάται ή τουλάχιστον, αν γίνει κάτι, να μην θέλει να μπλέξει μαζί σου...Καταλαβαίνετε τί εννοώ...Κατά την ταπεινή μου άποψη το χρήμα μετράει και μετράει πολύ...Τί να λέμε τώρα...Το να το παίζουν κάποιοι υπεράνω χρημάτων, προσωπικά θεωρώ ότι υποκρίνονται και δεν λένε την αλήθεια...
9
 
 
 
 
σχόλια
Συμπτωματικά ειχα μια συζήτηση το πρωι για χρημα κ υγεια. Συμφωνω μ αυτο που λες. Ο εχων χρηματα θα παει απευθείας στον καλυτερο γιατρο. Ο μη εχων χρηματα θα πάει στο νοσοκομειο, οταν του κλείσουν ραντεβου κ με οποιον του κλείσουν ραντεβου. Κατα τ αλλα ειναι γεγονός οτι το χρημα φερνει άνεση σε οτιδηποτε όμως εξαρτάται απ αυτο. Ως εκει. Αγοράζεις υπηρεσίες κ υλικα αγαθά. Σημαντικο φυσικα αλλα ως εκει. Κατα τ αλλα δε θεωρω οτι σεβαμαστε τον πλούσιο. Δεν θελουμε ισως να τα βαλουμε μαζι του ναι. Αλλα αυτο δεν ισοδυναμεί με σεβασμο.
Θα θελα μια φορά να μου επιβεβαιωθεί ότι το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία. Από τις μεγαλύτερες προσπάθειες παρηγοριάς που έχω ακούσει και συνήθως τόσο άστοχο.
Κάπως έπρεπε να κρατηθεί εν ειρήνη ένα έθνος βοσκών εν τη ερήμω, καταδιωκόμενο από τους διώκτες του... Κι άλλη μια φορά όταν στέναζε κατά την βαβυλώνιο αιχμαλωσία κι έπειτα υπό ρωμαικό σανδάλι. Για σκέψου το ιδανικό που θα πλασαριζόταν να ήταν ο τρυφηλός βίος.
Κάπως έπρεπε να κρατηθεί εν ειρήνη ένα έθνος βοσκών εν τη ερήμω, καταδιωκόμενο από τους διώκτες του... Κι άλλη μια φορά όταν στέναζε κατά την βαβυλώνιο αιχμαλωσία κι έπειτα υπό ρωμαικό σανδάλι. Για σκέψου το ιδανικό που θα πλασαριζόταν να ήταν ο τρυφηλός βίος.
Το 3 δεν ισχύει ακόμη και αν αναφερθεί 1.000 φορές. Δεν ισχύει. Το αν σε σέβονται οι άλλοι ή όχι δεν εξαρτάται από το αν έχεις χρήματα. Τώρα αν κάποιος πρέπει να έχει καταθέσεις για να νιώσει ότι είναι κάποιος και αναλόγως το βγάζει προς τα έξω, είναι άλλο ζήτημα. Το αν σε σέβονται ή αν σε "φοβούνται" έχει να κάνει με αυτό που τους βγάζεις. Άνθρωποι των οποίων η δύναμη δεν πηγάζει από μέσα τους, ο σεβασμός που κερδίζουν μπορεί ενίοτε να είναι για πολύ λίγο και οπωσδήποτε τον χάνουν αν χαθεί και αυτό που τους βοηθάει στο να δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους από την στιγμή που δεν αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι της ύπαρξής τους.Αν είπε κάποιος ότι είναι αδιάφορο και χωρίς σημασία το να είσαι πάμφτωχος, προσωπικά δεν το είδα.
Με άλλα λόγια, αν εισπράττουν σεβασμό όσοι έχουν χρήματα λόγω της κατάστασής τους, ο σεβασμός αυτός δεν αφορά τους ίδιους αλλά αυτό που αντιπροσωπεύουν.
Η αξία του χρήματος είναι αναντίρρητη, όσα λέγονται περί του αντιθέτου κινούνται στη σφαίρα της φαιδρότητας και της απόλυτης δηθενιάς. Και προσωπικά έχω πειστεί πως πρόκειται για μύθο όταν μιλάμε περί των ''κακών'' πλουσίων και των ''καλών'' φτωχών.
Scroll to top icon