ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.1.2020 | 11:42

Θάνατος

Αυτό που φοβάμαι περισσότερο δεν είναι ο θάνατος.. Αλλά ο πόνος που αφήνει πίσω του..
7
 
 
 
 
σχόλια
Ο θάνατος είναι μια χαρά για όλους. Εξάλλου είναι δεδομένο πως ο καθενας μας θα πεθάνει. Κάποιοι πεθαίνουν νωρίτερα κάποιοι αργότερα. Σιγά τα ωά. Το ίδιο αποτέλεσμα. Μην σου πω όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Γλυτώνεις μια και καλή από αυτή την σαπιλα. Κανονικά θα έπρεπε σε κάθε θάνατο να χαιρόμαστε κιολας. Μην είστε εγωιστες και κλαίτε.
Ο θάνατος είναι κάτι οδυνηρό για τους οικείους και τους αγαπημένους, ιδίως ο ''ξαφνικός'' και ''απροσδόκητος''. Καμία φορά όμως, είναι και λυτρωτικός για πολλούς, και για τον ίδιο τον εκλιπόντα. Και ξέρεις κάτι; είναι χειρότερο να ''πεθαίνει'' ένας άνθρωπος κάθε μέρα, μαζί και οι δικοί του. Μη σου τύχει, θα αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για τη ζωή ολόκληρη.
Κάτι μας είπες.Αλλά αν θες να το φιλοσοφησουμε, ο θάνατος δεν είναι ο,τι χειρότερο. Το ότι ξέρουμε ότι μια μέρα θα πεθάνουμε, μπορεί να είναι κινητήριος δύναμη, αυτή η γνώση είναι που μας ωθεί να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε. Αυτό που είναι πραγματικά άσχημο είναι η ασθένεια... Η ασθένεια ειναι αυτό που δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε... Τουλάχιστον από τις δικές μου εμπειρίες, αυτό έχω καταλάβει.Τέλος πάντων, καλή χρονιά να έχεις, να ζεις, να σκέφτεσαι, να κάνεις.
Αν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ακόμα και μέσα από την ασθένεια μπορούν να προκύψουν θαυμαστές καταστάσεις.Όλα για μας είναι. Η στάση μας απέναντι στα πράγματα είναι που έχει σημασία. Θάρρος, φίλε/η, μου να έχεις.
Scroll to top icon