ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.1.2020 | 19:29

Πατερας

Ο πατερας μου έχει εδώ και 10 μέρες που έχει πάει στο χωριό..Γενικά από τότε που πήγε όλο λέει δε θέλω να ξανάρθω και καλά είμαι εδώ και αλλά τέτοια..Δεν μας περνει κανένα τηλέφωνο εδώ και αρκετές μέρες..Γενικά είναι ένας άνθρωπος με πολύ οξύθυμο χαρακτήρα δεν έχει τρόπους κ θέλει να ελέγχει τα πάντα..Ειμαι σίγουρη ότι το κάνει όλο αυτό για να του πούμε γύρνα και να τον παρακαλεσουμε και όσο δε το κάνουμε αυτός μας περνάει όλο αυτό του τύπου δεν σας έχω ανάγκη αλλά σας κάνω ψυχολογικό πόλεμο..Πραγματικά δε με νοιάζει ας μείνει εκεί εξάλλου δημιουργεί πολλές φασαρίες στο σπίτι έχει φάει την ζωή της μάνας μου που ήταν πιο άντρας από αυτόν.. Μόνο απαιτήσεις έχει,νεύρα,βρισιές φωνές Ρεζιλίκια..Πάντα ευχόμουν αυτός ο άνθρωπος να αλλάξει,πλέον δεν εύχομαι τίποτα γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει..Με ενοχλεί όμως όλο αυτό Γτ το κάνει για να πικαρει την μητέρα μου και με νευριάζει απίστευτα..Σήμερα που τον πήρε εκείνη να δει πως είναι αυτός μίλαγε πολύ τυπικά κ άρχισε να λέει πάλι τα θα μείνω εδώ και της έκανα νόημα να του κλείσει το τηλέφωνο..Δεν θέλω να τον ακούω..Ασ μείνει αλλά τέτοιο ψυχολογικό να μην μας κάνει..Εχουμε απίστευτη ηρεμία στο σπίτι όσο λείπει κ αυτό από μόνο τ λέει πολλά.. Δεν θέλει να μας περνει κανένα πρόβλημα αλλά ξέρω ότι μόλις έρθει Γτ θα έρθει θα αρχίσουν πάλι τα ίδια..Τα μούτρα του οι ελεηνοι τρόποι του και το άγχος κ στρες που μας δημιουργεί..Είναι ο κλασσικός τύπος που εκβιάζει τη γυναίκα τ αν τον αφήσει θα κάνει κακο στον εαυτό του και θέλει να την ελέγχει παντού αλλά από την άλλη έχει κ το θράσος να κάνει όλα αυτά..Πραγματικά δεν τον αντέχω άλλο..Δεν θέλω να τον γνωρίσει ποτέ κανείς γιατί είναι σίγουρο ότι θα με ντροπιάσει όπως έκανε τόσα χρόνια κ λέει κιόλας καλά σας κάνω..Ντρέπομαι για την ηλικία του και τα μυαλά που κουβαλάει..Ας μείνει στο χωριό..
11
 
 
 
 
σχόλια
Αν η μητέρα σου ήταν πιο "άντρας" από τον πατέρα σου, θα τον είχε χωρίσει κορίτσι μου. Ξέρω ότι θα είχες να μου πεις πάρα πολλά για να την δικαιολογήσεις, η απομυθοποίηση των γονιών μας όσο την καθυστερούμε τόσο εξελίσσεται σε επώδυνη και δύσκολη υπόθεση. Και στην τελική μας εμποδίζει να ενηλικιωθούμε και να πάμε παρακάτω, παραμένουμε για πολύ καιρό έως για πάντα παιδιά των γονιών μας.
Και τι θα πει "πιο άνδρας" από αυτόν; Αυτή η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ποια χαρακτηριστικά; Τον δυναμισμό; την αποφασιστικοτητα; Από πότε και για ποιο λόγο συνδέονται αυτά με το φύλο των ανδρών;
Ναι, υποθέτω δυναμισμό και αποφασιστικότητα υποδηλώνει. Από πότε ΔΕΝ συνδέεται με το αντρικό φύλο να ρωτάς.(:Προσωπική μου άποψη είναι, ότι αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν κλασικά αντρικά για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο άντρας είχε το πορτοφόλι, εκείνος ήταν που εξασφάλιζε τα προς το ζην στην Οικογένεια. Η οικονομική εξάρτηση γεννούσε την γενικοτέρη. Από τον πιο ικανό μέχρι τον πιο ανάξιο άντρα, όλοι παντρευόταν και είχαν μέχρι να πεθάνουν μια γυναίκα στο πλευρό τους. Με μόνο διαπιστευτήριο το φύλο τους και δυο δεκάρες (ή δυο χιλιάδες) εισόδημα. Οι σύζυγοι ήταν στην πλειοψηφία τους υπάκουες (κάνανε την ανάγκη φιλότιμο) κι έτσι όλοι οι άντρες ανεξάρτητα από την προσωπική τους αξία νοιώθανε "κάποιοι", ότι περνούσε ο λόγος τους, η Οικογένεια ήταν δική "τους". Αυτό τους έκανε να είναι ή να φαίνονται δυναμικοί και αποφασιστικοί. Αυτός είναι ο λόγος γιατί λέμε (για πόσο ακόμη;) "αντρικά χαρακτηριστικά", και αυτός είναι επίσης ο λόγος γιατί σήμερα δεν συναντάμε πλέον τόσο συχνά δυναμικούς άντρες.
Ο δυναμισμός, η αποφασιστικοτητα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που υποδηλώνει συχνά η λέξη "άνδρας", "αντρίκια" και όλα τα συναφή, είναι άφυλα. Συναντώνται εξίσου συχνά σε άνδρες και γυναίκες. Σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με κάποιο από τα δύο φύλα.Πράγματι παλαιότερα οι συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στην οικογένεια ήταν αυτές που περιγράφεις. Αυτές οι εποχές, όμως, έχουν παρέλθει, θέλω να ελπίζω ανεπιστρεπτί. Όλες αυτές οι φράσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαιωνίζουν στερεότυπα που διαμορφώθηκαν σε άλλες εποχές και παρουσιάζουν τον άνδρα ως ένα πλάσμα ηθικά ανώτερο από τη γυναίκα. Για αυτό το λόγο και θα έπρεπε, κατά την άποψή μου πάντα, να εξαλειφθουν. Αν ακόμα και εμείς οι γυναίκες τα χρησιμοποιούμε, που εμάς τις ίδιες υποτιμούν, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα.Σχετικά με την τελευταία φράση του σχολίου σου, αν οι άνδρες χρειάζονται γυναίκες υπακουες και εξαρτημένες από τους αυτούς, για να είναι δυναμικοί, τότε ο δυναμισμός τους αυτός δεν είναι ουσιαστικός αλλά πλασματικός και κατά κάποιο τρόπο ετεροδιαμορφωμενος(αν υπάρχει αυτή η λέξη) . Σε κάθε περίπτωση δεν τους τιμά καθολου μια τέτοια παραδοχή και νομίζω πως ως σκέψη είναι σχεδόν επικίνδυνη.
Οι συνθήκες ευννοούσαν τους άντρες στο να δείχνουν δυναμικοί. Ανεξάρτητα αν ήταν πραγματικά ή όχι. Ε δεν είσαι δυναμικός λόγω του ότι ψωνίζεσαι επειδή εξαρτάται η Οικογένειά σου από εσένα (που δεν έχει καν επιλογή). Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω. Αν την οικονομική εξουσία την είχανε γυναίκες, σήμερα θα μιλούσαμε για κλασικά γυναικεία χαρακτηριστικά. Αν είχαν οι άντρες μήτρα, θα ήταν εκείνοι το εξαρτημένο φύλο. Αναφέρομαι στην πορεία της ανθρωπότητας. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ο δυναμισμός εκπροσωπείται και από τα δυο φύλα. Όχι ότι παλιά δεν υπήρχαν δυνατές γυναίκες, απλά πολλές θεωρούσαν εξυπνότερο να μην επιδεικνύουν την δύναμη τους για διάφορους λόγους. Αυτοί οι λόγοι εχουν πάψει προ πολλού να ισχύουν, αλλά βλέπεις Αριάδνη αυτή η νοοτροπία βρίσκει απήχηση ακομη σε πολλές γυναίκες. Αυτές οι εποχές πέρασαν, πολλά μυαλά όμως δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη στις αλλαγές. Δεν θα έλεγα ότι παλιά ο άντρας παρουσιαζόταν ως ηθικά ανώτερος. Έχει εξυμνηστεί κάποιος ρόλος περισσότερο από αυτόν της μητέρας; Πρόκειται φυσικά για τον ΟΡΙΣΜΟ του πατροναρίσματος και την πιο αποτελεσματική παγίδα όλων των εποχών. Έχουμε δρόμο ακόμη, και όσο για τους ξεπερασμένους ορισμούς που λες. Προσωπικά δεν με ενοχλούν όταν χρησιμοποιούνται σε εισαγωγικά, διευκολύνουν τον λόγο για να μην χρειάζεται να γράφουμε άλλα τόσα. Άλλωστε, το ότι βάζουμε εισαγωγικά από μόνο του χρησιμεύει ως επεξήγηση. Ακόμη και προφορικά θα πω "αντρικά", και θα κάνω τα "αυτάκια" στον αέρα.Ναι, πολλοί άντρες χρειαζόταν και χρειάζονται ακόμη πειθήνιες γυναίκες για να νοιώσουν δυνατοί. Φυσικά και δεν μιλάμε για ουσιαστικό δυναμισμό. Το έχω ξαναπεί, χρειάζεται χρόνος για να χωνέψουν όλοι οι άντρες τις αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών. Ξέρεις τι θα πει να γκρεμίζεται κάποιος από τον θρόνο του; Φυσικά υπάρχουν αρκετοί που ζούνε στο σήμερα και στο τώρα, και μάλιστα πολύ καλά. Υπάρχουν και άλλοι που τα έχουν παίξει, τέλος υπάρχουν όντως και οι επικίνδυνοι. Είναι όσοι "παραγγέλνουν" σύντροφο ζωής από το διαδίκτυο (επί πληρωμή, από θεόφτωχες χώρες) γιατί άλλον τρόπο δεν ξέρουν και δεν κατέχουν από την στιγμή που χάσανε τα "αιώνια προνόμια".Η κρίσιμη ερώτηση είναι: καλά, πολλοί άντρες "αντιστέκονται" στα νέα δεδομένα. Οι γυναίκες όμως που αντιστέκονται ενώ μόνο να κερδίσουν έχουν;
Άλλωστε το ρεύμα των Incels είναι ακριβώς η "απάντηση" ορισμένης κατηγορίας αντρών που ξεβολεύτηκαν πολύ βάναυσα για τα γούστα τους. Κι επειδή δεν έχουν λογικά επιχειρήματα + αποτυχαίνουν παταγωδώς στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, το έχουν ρίξει στις θεωρίες μίσους.
Εμένα πάλι αυτοί οι όροι με ενοχλούν και μάλιστα πολύ, για τους λόγους που μόλις περιέγραψα. Η μη ενόχληση συνιστά ανοχή, και η ανοχή δεν βοηθά ποτέ να επέλθει καμία αλλαγή προς το καλύτερο.Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το ότι οι ύμνοι για τη μητρότητα, αποσκοπούν κυρίως στο πατροναρισμα.
Scroll to top icon