ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.1.2020 | 15:28

Θυμος

Οι πρώην καταλαβαίνουν ποτε τι κάναμε για αυτούς ή απλά το εκμεταλλεύονται και το ξεχνούν αργοτερα; Ο δικός μου παρά ειναι στα ουράνια εκανε τις βλακειες του και τώρα ειναι και υπεράνω..νωρις ειναι ακομη ..ρόδα ειναι και γυρίζει ..άντε γιατί πολλοί την καλοσύνη και το νοιαξιμο το παίρνουν σαν αδυναμία
15
 
 
 
 
σχόλια
Εμένα αυτή η λογική δεν μου αρέσει. Όταν ακολουθείς σε μια σχέση ορισμένη συμπεριφορά, το κάνεις γιατί αυτή σε εκφράζει, αυτήν θεωρείς σωστή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετανιώσεις γι'αυτήν, όποια και αν ήταν η στάση του άλλου. Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου στο πλαίσιο οποιασδήποτε σχέσης του αποκαλύπτει το δικό του χαρακτήρα, δεν προσδιορίζει την αξία του αποδέκτη της.
Μην τα κάνετε ρε παιδιά αν θεωρείτε ότι εκμεταλλευονται την καλοσύνη σας. :) Κατά τα λοιπά, το πρόβλημα είναι στην υπέρμετρη ανοχή που τελικά σε αφήνει εκτεθειμένο σε άσχημες συμπεριφορές.Υ. Γ. Αυτά περί ρόδας και δικαίωσης είναι χαζά. Κοιτάς να δεις τι έκανες λάθος ως προς εσένα, αντιλαμβάνεσαι καλύτερα κάποια μοτίβα συμπεριφοράς σε σένα και στους άλλους, την ερμηνεύει πιο γρήγορα και ορθοτερα και κοιτάς να έχεις εσωτερική γαλήνη. Αν τελικά ήσουν χαμένη σ' αυτή την υπόθεση, δεν θ' αλλάξει με το να γίνει χαμένος κι ο πρώην σου. Οι παρελθοντικές αδικίες δεν ανατρέπονται, πρέπει εσύ να βρεις τρόπο να μη νιώθεις πόνο και πικρία σε καθημερινή έστω βάση, να χαίρεσαι τη ζωή σου και αν εσύ γενικά σαν άτομο, ξέρεις να ζεις τη ζωή σου.
Όχι, κανείς δεν παίρνει την καλοσύνη σαν αδυναμία. Την αδυναμία παίρνουν σαν αδυναμία και την καλοσύνη σαν καλοσύνη και το νοιάξιμο σαν νοιάξιμο.
Κοίτα, μπορεί προσωπικά να μην ζηλεύω. Ξέρω όμως τι θα πει ζήλεια και μπορώ να την αναγνωρίσω. Το ίδιο αν κάποιος δεν είναι καλός, δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει τι εστί καλοσύνη. Δεν βλέπω γιατί να την μπερδέψει με άλλες έννοιες. Όπως δεν χρειάζεται να είμαστε κακοί για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την κακία κλπ..Το ζουμί κατά τα άλλα βρίσκεται στο τι κάναμε για τον άλλον κι αν μας ζητήθηκε. Πολλοί άνθρωποι δίνουν πάντα το ίδιο πράγμα (αυτό που διαθέτουν) σε όλους άσχετα αν εκείνοι το χρειάζονται.
Νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για εκμετάλλευση εαν το μέλος που δέχεται τις καλοσύνες δεν είναι ξεκάθαρο για το πως νοιώθει. Αν δηλαδή παραμένει σε μια κατάσταση που ναι μεν δεν τον καλύπτει αλλά ξεκάθαρα βολεύεται, μπορούμε να μιλάμε για εκμετάλλευση. Δύσκολο πεδίο οι διαπροσωπικές σχέσεις και πολύ θολό όταν δεν υπάρχει ειλκρίνεια.
Υπάρχει μια μορφή "ειλικρίνειας" εκ των υστέρων ΑΦΟΎ βολεύει να ειπωθούν κάποια πράγματα που είναι κομμάτι ενός επαγγελματια ψεύτη. Κρίμα που μπορεί να τους έχουμε αγκαλιάσει κάποτες.
Scroll to top icon