ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.1.2020 | 01:44

Δεν ξέρω

Πως να αρχίσω να διατυπώνω αυτο που θέλω να πω ακριβώς..απλα θέλω να εξομολογηθώ κάποια διαφωνία που είχα με τον σύντροφό μου. Λοιπόν εγώ σαν άνθρωπος είμαι πολύ πιστός στον θεό γενικά και η οικογένεια μου το ίδιο και έχουμε ζήσει και πολλά θαύματα δηλαδή σε δύσκολες καταστάσεις υγείας. Όμως ο σύντροφος μου δεν με πιστεύει επειδή δεν έχει βιώσει κάποιο θαύμα η δεν έχει δει πχ κάποιον άγιο. Προσωπικά έχω δει κάποια πράγματα όπως και οι δικοι μου και δεν μου αλλάζει κανείς την πίστη μου διότι πέρασα κι εγώ ένα δύσκολο κομμάτι σε θέμα υγείας και αν δεν γινόταν το θαύμα τότε... Τώρα δεν θα είχα το πόδι μου..Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν με πιστεύει ότι με θεωρεί φαντασμένη εμένα και όσους έχουν δει η ζήσει κάτι παρόμοιο.. Επειδή δεν το έχει δει ο ίδιος. Να σημειώσω ότι πιστεύει λέει γενικά στον θεό αλλά δεν πιστεύει αν δεν δει στα θαύματα δεν λέω εγώ να πιστέψει ντε και καλά.. Αλλά δεν δέχομαι να με βγάζουν τρελή εμένα και άλλους που πιστεύουν το ίδιο.
9
 
 
 
 
σχόλια
Ακου. Μην προσπαθεις να πείσεις κανεναν...Το θαυμα που εζησες ειναι μια προσωπική σου εμπειρία.. Κι εμενα καποτε τρελη με ελεγαν οταν ελεγα ενα θαυμα που εζησα...Ο καθε άνθρωπος απο μας θα πιστέψει οταν ερθει η ωρα του να πιστέψει...Μην πιέζεις και μην επιμενεις εαν δε το δέχεται...Εσυ είπες αυτο που έπρεπε να πεις.Το να δεις εναν άγιο για κάποιους φαινεται ακατόρθωτο. Και για μενα ήταν πριν δω. Δε με θεωρουσα αξια.. ειδα ομως ...Και μη ξεχνας ουτε τον Χριστο πιστεψαν και τον Σταυρωσαν..Καλη συνεχεια!!
ο θεος η πίστη μας ειναι κατι ζωντανό ουσιαστικο ..................... ειναι βίωμα που αν το δεις μεσα σου αλλοι κόσμοι ανοίγονται μπρος σου .......................... μάτια ψυχής ανικτα κι θέληση για πνευματική καλυτερέψει .................... τα κλιδια για να βλεπουμε τον θεο που αυτος ειναι μεν πάντα κοντά μας ................... εμεις δε το βλεπουμε απλα ..................
Εσύ πιστεύεις στον θεό και έχεις δει αγίους και θαύματα,ας πούμε οτί το δεχόμαστε,και έρχεται ένας ινδουιστής και σου λέει είδα τον θεό Κρίσνα και τον Σίβα και έχω δει και θαύματά τους,τι θα έλεγες?
Το να πιστεύει ή να μην πιστεύει κάποιος είναι προσωπική του υπόθεση. Εάν πάντως ένας είναι θρήσκος και ο άλλος ενσυνείδητα δεν πιστεύει και τα θεωρεί φαιδρότητες, είναι δύσκολο έως αδύνατο να συνυπάρξουν.
Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου αυτές με άτομα που δεν σε πιστεύουν.Δεν πρόκειται να τους αλλάξεις τη γνώμη και στο τέλος εσύ καταλήγεις εκνευρισμένη και στεναχωρημένη.
Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση. Κάποιοι πιστεύουν στο Θεό και κάποιοι όχι. Για να συνυπάρξουν δυο άνθρωποι που ο ένας πιστεύει και ο άλλος και ο άλλος όχι, πρέπει να μάθει ο ένας να σέβεται τις πεποιθήσεις του άλλου και να μην προσπαθεί να τις αλλάξει ούτε να τις κατακρίνει. Αλλιώς είναι δύσκολο να συνυπάρξουν και θα υπάρχουν συνεχείς καυγάδες. Βέβαια πόσο εύκολο είναι ένας άθεος να συνυπάρξει με κάποιο πολύ θρήσκο είναι μεγάλη συζήτηση. Δύσκολο θα έλεγα.
Αν για τα θέματα υγείας σας φρόντισε κατάλληλα ο γιατρός ή σας χειρουργησε ή το οτιδήποτε που σας έκανε καλά τότε ευθύνεται αυτός και κανενα θαύμα. Αν ήσασταν ετοιμοθανατη και ξαφνικά ιαστηκατε , το ναι ήταν θαύμα!! Καλά κάνετε και πιστεύετε όπου θέλετε και όποιον θέλετε αλλά μερικά πράγματα είναι ξεκάθαρη λογική. Ο γιατρός με τις γνώσεις του με κάνει καλά και οχι κάποιο πνεύμα που είδα στον ύπνο μου.
Φαντασμένη σημαίνει να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της και αυτό να φαίνεται από τα υλικά αποκτήματα της, πχ ρούχα αυτοκίνητα κτλπ. Μια; Φαντασμένη θα μπορούσες να την πεις και ψωνισμενη, ή ψώνιο.Μάλλον η λέξη που ψάχνεις είναι φαντασιοπληκτη.
Scroll to top icon