Κόμπι Μπράιαντ: Οργή για tweet δημοσιογράφου μετά το δυστύχημα

Κόμπι Μπράιαντ: Οργή για tweet δημοσιογράφου μετά το δυστύχημα Facebook Twitter
EPA
2

Η Washington Post έθεσε σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο η οποία ανάρτησε άρθρο στο Twitter για παλιά υπόθεση βιασμού σε βάρος του μπασκεμπολίστα, Κόμπι Μπράιαντ, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που του στοίχισε τη ζωή.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος, Φελίσια Σόμνεζ, τέθηκε σε υποχρεωτική αργία καθώς δημοσίευσε έναν σύνδεσμό από άρθρο που αφορούσε τις κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του παίκτη των Lakers, με την ίδια την εφημερίδα να σχολιάζει πως η «φτωχή κρίση» που οδήγησε τη δημοσιογράφο να αναρτήσει το συγκεκριμένο άρθρο υποτιμά την δουλειά των συναδέλφων της.


Το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο δεν είχε γράψει η Σόμνεζ, είχε δημοσιευτεί το 2016 από τo «Daily Beast» με τον τίτλο «Κόμπι Μπράιαντ – Υπόθεση βιασμού: Τα αποδεικτικά στοιχεία DNA, η ιστορία της κατηγόρου και η σχεδόν ομολογία». Ακόμα, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν καλύπτει αθλητικά γεγονότα αλλά ανήκει στο τμήμα των πολιτικών ειδήσεων της Washington Post.


Η απόφαση της ωστόσο να μοιράσει ένα άρθρο που αφορούσε στις κατηγορίες που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση από παρελθόν του εκλιπόντος αθλητή – η οποία έκλεισε με τον οικονομικό συμβιβασμό των δύο μερών - δημιούργησε θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, και ειδικά από τους οπαδούς του παίκτη των Lakers. Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι το συγκεκριμένο tweet ήρθε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τον τραγικό θάνατο του Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του και άλλων επτά ανθρώπων.


Μεταξύ των επικριτικών σχολίων που δέχτηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν και εκείνο του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τζούνιορ Τραμπ ο οποίος έγραψε «Εσείς οι δημοσιογράφοι της Washington Post, δεν μπορείτε να κρατηθείτε καθόλου, έτσι;»

Η αρχική κατηγορία κατά του μπασκεμπολίστα είχε γίνει από μία 19χρονη ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο του Κολοράντο, η οποίος δήλωσε στην τοπική αστυνομία ότι βιάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από τον παίκτη, αλλά αργότερα αρνήθηκε να καταθέσει σε ποινική υπόθεση. Ο Μπράιαντ πάντοτε επέμενε ότι η συνεύρεσή τους ήταν συναινετική, αλλά αναγνώρισε ότι η ρεσεψιονίστ «δεν είδε και δεν βλέπει το συμβάν με τον ίδιο τρόπο που το είδα εγώ». Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για «τη συμπεριφορά μου εκείνη τη νύχτα και για τις συνέπειες που υπέστη».


Η δημοσιογράφος δικαιολόγησε αρχικά την απόφασή της να μοιραστεί το συγκεκριμένο άρθρο λέγοντας «στους (κυριολεκτικά) 10.000 ανθρώπους που σχολίασαν και μου έστειλαν email με απειλές ακόμα και κατά της ζωή μου, παρακαλώ πολύ διαβάστε την ιστορία - η οποία γράφτηκε πριν από 3 χρόνια και όχι από εμένα. Οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο αξίζει να μένει στη μνήμη για το σύνολο του βίου του ακόμα και αν αυτό το δημόσιο πρόσωπο είναι αγαπημένο αλλά υπάρχουν και κομμάτια της ζωή του που προκαλούν αναστάτωση. Το ότι μου απευθύνονται με οργή και απειλές εναντίον μου (σε εμένα που δεν έγραψα το συγκεκριμένο άρθρο αλλά το βρήκα καλά πληροφορημένο) λέει πολλά για την πίεση που δέχονται κάποιοι άνθρωποι για να παραμείνουν σιωπηλοί σε τέτοιες περιπτώσεις»

Με πληροφορίες από The Guardian 

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όταν μια γυναίκα καταγγέλει βιασμό/σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον επώνυμο άντρα, σκέφτομαι πόσο απαίσια θα νιώθει βλέποντας ολόκληρη την κοινωνία να θαυμάζει και να αποθεώνει έναν άνθρωπο που γι αυτήν είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Πόσο θυμό και αδικία θα αισθάνεται όταν τον βλέπει στα ΜΜΕ να δείνει συνεντεύξεις γεμάτος αυτοπεποίθηση και περηφάνεια για τον εαυτό του ενώ ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι του πλέκουν το εγκώμιο λέγοντας ότι, εκτός από σπουδαίος επαγγελματίας, είναι και σπουδαίος άνθρωπος.