Κόμπι Μπράιαντ: Οργή για tweet δημοσιογράφου μετά το δυστύχημα

Κόμπι Μπράιαντ: Οργή για tweet δημοσιογράφου μετά το δυστύχημα Facebook Twitter
EPA
2

Η Washington Post έθεσε σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο η οποία ανάρτησε άρθρο στο Twitter για παλιά υπόθεση βιασμού σε βάρος του μπασκεμπολίστα, Κόμπι Μπράιαντ, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που του στοίχισε τη ζωή.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος, Φελίσια Σόμνεζ, τέθηκε σε υποχρεωτική αργία καθώς δημοσίευσε έναν σύνδεσμό από άρθρο που αφορούσε τις κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του παίκτη των Lakers, με την ίδια την εφημερίδα να σχολιάζει πως η «φτωχή κρίση» που οδήγησε τη δημοσιογράφο να αναρτήσει το συγκεκριμένο άρθρο υποτιμά την δουλειά των συναδέλφων της.


Το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο δεν είχε γράψει η Σόμνεζ, είχε δημοσιευτεί το 2016 από τo «Daily Beast» με τον τίτλο «Κόμπι Μπράιαντ – Υπόθεση βιασμού: Τα αποδεικτικά στοιχεία DNA, η ιστορία της κατηγόρου και η σχεδόν ομολογία». Ακόμα, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν καλύπτει αθλητικά γεγονότα αλλά ανήκει στο τμήμα των πολιτικών ειδήσεων της Washington Post.


Η απόφαση της ωστόσο να μοιράσει ένα άρθρο που αφορούσε στις κατηγορίες που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση από παρελθόν του εκλιπόντος αθλητή – η οποία έκλεισε με τον οικονομικό συμβιβασμό των δύο μερών - δημιούργησε θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, και ειδικά από τους οπαδούς του παίκτη των Lakers. Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι το συγκεκριμένο tweet ήρθε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τον τραγικό θάνατο του Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του και άλλων επτά ανθρώπων.


Μεταξύ των επικριτικών σχολίων που δέχτηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν και εκείνο του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τζούνιορ Τραμπ ο οποίος έγραψε «Εσείς οι δημοσιογράφοι της Washington Post, δεν μπορείτε να κρατηθείτε καθόλου, έτσι;»

Η αρχική κατηγορία κατά του μπασκεμπολίστα είχε γίνει από μία 19χρονη ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο του Κολοράντο, η οποίος δήλωσε στην τοπική αστυνομία ότι βιάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από τον παίκτη, αλλά αργότερα αρνήθηκε να καταθέσει σε ποινική υπόθεση. Ο Μπράιαντ πάντοτε επέμενε ότι η συνεύρεσή τους ήταν συναινετική, αλλά αναγνώρισε ότι η ρεσεψιονίστ «δεν είδε και δεν βλέπει το συμβάν με τον ίδιο τρόπο που το είδα εγώ». Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για «τη συμπεριφορά μου εκείνη τη νύχτα και για τις συνέπειες που υπέστη».


Η δημοσιογράφος δικαιολόγησε αρχικά την απόφασή της να μοιραστεί το συγκεκριμένο άρθρο λέγοντας «στους (κυριολεκτικά) 10.000 ανθρώπους που σχολίασαν και μου έστειλαν email με απειλές ακόμα και κατά της ζωή μου, παρακαλώ πολύ διαβάστε την ιστορία - η οποία γράφτηκε πριν από 3 χρόνια και όχι από εμένα. Οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο αξίζει να μένει στη μνήμη για το σύνολο του βίου του ακόμα και αν αυτό το δημόσιο πρόσωπο είναι αγαπημένο αλλά υπάρχουν και κομμάτια της ζωή του που προκαλούν αναστάτωση. Το ότι μου απευθύνονται με οργή και απειλές εναντίον μου (σε εμένα που δεν έγραψα το συγκεκριμένο άρθρο αλλά το βρήκα καλά πληροφορημένο) λέει πολλά για την πίεση που δέχονται κάποιοι άνθρωποι για να παραμείνουν σιωπηλοί σε τέτοιες περιπτώσεις»

Με πληροφορίες από The Guardian 

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν μια γυναίκα καταγγέλει βιασμό/σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον επώνυμο άντρα, σκέφτομαι πόσο απαίσια θα νιώθει βλέποντας ολόκληρη την κοινωνία να θαυμάζει και να αποθεώνει έναν άνθρωπο που γι αυτήν είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Πόσο θυμό και αδικία θα αισθάνεται όταν τον βλέπει στα ΜΜΕ να δείνει συνεντεύξεις γεμάτος αυτοπεποίθηση και περηφάνεια για τον εαυτό του ενώ ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι του πλέκουν το εγκώμιο λέγοντας ότι, εκτός από σπουδαίος επαγγελματίας, είναι και σπουδαίος άνθρωπος.