ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.2.2020 | 20:38

Αν γινόταν

Να μπορούσε να σταματήσει για λίγο ο χρόνος....να ηρεμήσουμε..να χαλαρώσουμε..
19
 
 
 
 
σχόλια
ποσο μαρεσει αυτο που τα βλεπεις ολα τοσο χαλαρα ρε συ, δεν αγχωνεσαι, δεν τρελαινεσαι, παρα κανεις ενα ενα τα τσιγαρα χαλαρα. Και ας σε γκρινιαζω πως δεν σου κανει καλο. ξερεις πως με αναστατωνει ομως, οποτε συνεχιζεις ακαθεκτα, παιρνεις μια τζουρα και χαμογελας....so glad I’ve got a friend like you :’)
Κι επειδή όμως ο χρόνος δεν μας κάνει την χάρη, πρέπει οι ίδιοι να φροντίζουμε γι' αυτό. Κάπου κάπου πρέπει να κατεβάζουμε ρολά και να είμαστε μόνο για εμάς (ή και για τους δικούς μας). Γίνεται, θέλει προγραμματισμό και μια γερή δόση εγωισμού (και αναισθησίας μην σου πω).
Ακόμη καλύτερα αν υπάρχουν και χρήματα (έχει κανείς περισσότερες εναλλακτικές). Αλλά Ανία μου επειδή έχω περάσει από όλα τα κύματα με τα ανάλογα οικονομικά σκαμπανεβάσματα (που μοιραία επιφέρουν οι αποφάσεις .. ξεβολέματος) μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπάρχουν και δωρεάν τρόποι χαλάρωσης (: Είτε στο σπίτι (σπιτίσιο Σπα με υλικά από την κουζίνα μας, μουσικούλα και κεράκια) είτε έξω στη φύση όταν το επιτρέπει ο καιρός. Σχεδόν παντού υπάρχει ένα κομμάτι πράσινο να αράξουμε. Έχεις ξαπλώσει πάνω σε μια κουβερτούλα με ανοιξιάτικο καιρό παρακολουθώντας τα σύννεφα να βoλτάρουν; Παίρνει ανάσα το μυαλό σου! Πεθαίνω για πικ νικ σε δάσος, δεν στοιχίζει τίποτε το προτιμώ πολλές φορές και ας μπορούσα να κάνω κάτι πιο "ακριβό". Είμαι κολλητή με τα δέντρα από μικρή έχουν γερές βάσεις οι σχέσεις μας (: Ή να περπατάς ξυπόλητη πάνω σε γρασίδι! Ή αν έχουμε μπαλκόνι να φτιάξουμε μια μικρή όαση για να χαλαρώνουμε. Φυσικά ωραία είναι και τα πληρωμένα καμιά φορά, να στα φέρνουν όλα έτοιμα για μερικές ημέρες και να μην χρειάζεται να νοιαστείς για τίποτε, δεν λέω. Να αλλάζουμε κάπου κάπου παραστάσεις, χρειάζονται και τέτοιες αποδράσεις και τότε ναι είναι απαραίτητο να έχεις χρήματα.
Φυσικά δεν υποτιμώ την αξία του χρήματος, θα ήταν εντελώς ανόητο. Αλλά όταν μιλάμε για χαλάρωση, ναι Μαρία το μυαλό μου πάει στη φύση. Εδώ πας να σου κάνουν ένα χαλαρωτικό μασάζ και τι βάζουν να παίζει; Ήχους της φύσης! Παφλασμό κυμάτων, βροχή, τέτοια πράγματα. Πάντως λύσσαξα τώρα, μου έχει λείψει το δάσος. Με τέτοιον καιρό θα κάνεις μια μικρή βόλτα μόνο, δεν μπορείς να αράξεις όπως την άνοιξη μέχρι νωρίς το φθινόπωρο. Χαλαρώνω τόσο πολύ κάτω από τα δέντρα που έχω αποκοιμηθεί, εγώ που δεν είμαι και η ευκολότερη με τον ύπνο. Είχα ξαπλώσει χάζευα τα δέντρα και ξαφνικά σβουπς είχα αποκοιμηθεί. Καλά που δεν ξύπνησα μεσάνυχτα (:
Α ρε Snoopy, μου αρέσει το χόμπι και έχω παρατηρήσει ότι ο ύπνος/χαλάρωση είναι διαφορετικής ποιότητας ανάλογα με το είδος του δέντρου που κάθεσαι από κάτω. (χαμηλό, ψηλό, συκιά, έλατο, πεύκο, πλάτανος κ.α...)Μου έβαλες κι εμένα την ιδέα, εύχομαι σύντομα να πάμε στο δάσος λοιπόν :))
Ναι ναι δεν είναι το ίδιο. Το κάθε δέντρο έχει τον χαρακτήρα του το πιστεύω ακράδαντα. Προσωπικά για να χαλαρώσω θέλω πολλά πανύψηλα δέντρα, να είναι δάσος έστω και μικρό. Μου αρέσει να βλέπω πράσινο έτσι κι αλλοιώς, νοιώθω στο σπίτι μου κοντά στην φύση. Θα καθίσω κάτω από ένα δέντρο να πιω καφέ ή να διαβάσω, αλλά για χαλάρωση/χαλάρωση θέλω δάσος βουνό ή νερό (ποτάμι/θάλασσα). Και ησυχία φυσικά, γι' αυτό πάω νωρίς νωρίς που ξέρω ότι δεν είναι κανένας ή σε μέρη που δεν πάνε άλλοι έτσι κι αλλοιώς. Για τις συκιές λένε ότι αν κοιμηθείς από κάτω θα σε πονέσει το κεφάλι, γιατί έχουν "βαρύ" ίσκιο. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Εκείνο που ξέρω είναι ότι το δάσος έχει απίστευτη ενέργεια και τις επόμενες μέρες θα πάω να δω ένα Doku που αναφέρεται ακριβώς πάνω σε αυτό. Και ναι, θα πάμε σύντομα ο αέρας ήδη μυρίζει άνοιξη. (:
Ταυτίστηκα απόλυτα με όσα έγραψες! Έχεις βρει και τα καλά ωράρια και μέρη, εύγε.Και ναι ο ίσκιος της συκιάς (και όποιου δέντρου με παρόμοιο σχήμα και πυκνότητα φυλλώματος) σαν να φέρνει κάποια ένταση, ειδικά μετά από ύπνο, πιστεύω θα υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση για αυτό.Βεβαίως έχει ενέργεια το δάσος, αποτυπωμένη στο συλλογικό ασυνείδητο. Είναι το σπίτι μας η φύση, από εκεί ξεκινήσαμε, φτάσαμε εδώ και ακόμα προχωράμε, αλλά οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται...Καληνυχτίζω με πολλές ευχές για όμορφες στιγμές. Αν θυμηθείς γράψε μου σε ποιο docu αναφέρεσαι :)
Ο χρόνος είναι σχετικός, προσπάθησε να βρίσκεις την ηρεμία και την χαλάρωση σε κάθε στιγμή που αναπνέεις. Όσο μπορείς. Το χθες πέρασε και το αύριο δεν έχει έρθει. Έγινα γραφική αλλά δεν πειράζει, να είσαι πάντα καλά και εύχομαι να βρεις σύντομα γαλήνη στην ζωή :)
Θέλω να πω ότι δεν είναι εφικτό πάντοτε να κρατάς την ψυχραιμία σου και δεν μπορείς επίσης να κάνεις αλλαγές όσο άμεσα θες που εντέλει να μην είναι τα ίδια ή χειρότερα. Δυστυχώς δεν είναι σε απόλυτο βαθμό στο χέρι μας να κατεβάζουμε ρολά, ειδικά αν έχεις κουραστική καθημερινότητα και απαιτητική, ακόμη πιο δύσκολα.
Scroll to top icon