ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.2.2020 | 23:14

Κακοποιηση

Ζητω τη γνωμη σας, καθως το παρακατω γεγονος με εχει προβληματισει απειρα, σε σημειο να κλαιω μονη μου. Μενω με τους γονεις μου σε μια πολυκατοικια, και το διαμερισμα απο κατω μας νοικιαζεται απο εναν αντρα γυρω στα 50. Ο ιδιος μενει στην απεναντι πολυκατοικια, αλλα νοικιαζει το διαμερισμα απο κατω μας για την μητερα του, η οποια ειναι βαρια αρρωστη με καποιο συνδρομο τυπου αλτσχαιμερ ή ανια, πραγμα το οποιο δεν γνωριζαμε, μεχρι αρχες του 2019. Εκ τοτε η γιαγια χτυπαει τους τοιχους, κοπαναει τα παραθυρα και πειραζει το πομολο μανιωδως στην προσπαθεια της να απεγκλωβιστει, αφου οπως καταλαβατε την κλειδωνει μεσα. Επισης, οπως ψιλιαζομαι παιζει και να εχει κλεισει τον γενικο του διαμερισματος στον φοβο οτι, λογω της ασθενειας, της θα βαλει καμια φωτια η κατι τετοιο. Και επειδη οι γονεις μου κανουν τα κοινοχρηστα ξερω με σιγπυρια οτι δεν βαζει πετρελαιο.Τελος παντων, η ολη κατασταση με κανει να νιωθω εξαιρετικα ασχημα, και οχι επειδη μας ενοχλει το μεσημερι η τα μεσανυχτα, αλλα επειδη ουσιαστικα συμβαλλω σε αυτη την κακοποιηση με το να σιωπαινω. Το θεμα ειναι πως οι γονεις μου, ναι μεν νιωθουν ασχημα για τους ιδιους λογους που νιωθω και γω, αλλα δεν τολμουν να κανουν κατι για αυτο, περα απο το να μιλησουν στον ιδιοκτητη του διαμερισματος και γιο της δυστυχης γυναικας, με τις δικαιολογιες «ποιος ξερει τι θα μας κανει αυτος μετα», «τι θα απογινει η γυναικα». Εχω σκεφτει πολλες φορες να κανω ανωνυμη καταγγελια αλλα πρωτον δεν ειμαι σιγουρη τι οριζει ο νομος πανω στη κατασταση, και δευτερον φοβαμαι την αντιδραση των γονιων μου.Σημερα η μαμα μου μιλησε με τον 50χρονο και αυτος της ειπε οτι οταν βγαζει εξω την γυναικα γινεται χειροτερα και για αυτο δεν το εχει επιχειρησει εδω και 2 χρονια. Επισης ισχυριζεται οτι δεν της δινει καθολου χαπια (πραγμα αδυνατον γιατι δεν υπαρχει αλλος τροπος να την ηρεμει για τοση ωρα). Ειναι πολυ ανατριχιαστικο οταν η κυρια αναταρασσεται, συμβαινει συχνα και με κανει να κλαιω. Ακουγονται ολα τοσο καθαρα, πολλες φορες τον ακουω να της φωναζει, αλλα δεν καταλαβαινω τι λενε γιατι μιλανε αλλη γλωσσα.
6
 
 
 
 
σχόλια
Υπάρχουν τόσες λύσεις πλέον και εμείς εξακολουθούμε να ζούμε εκατό χρόνια πίσω τότε που κλείδωναν τα προβλήματα στο σπίτι μαζί με τους ανθρώπους. Μιλάω για τον γιο της κυρίας.Πως γίνεται η γυναίκα να μην παίρνει κάποια αγωγή με τέτοιο πρόβλημα; Υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες μέριμνας και φροντίδας ηλικιωμένων που δωρεάν παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Επιχορηγούνται από το κράτος για αυτό τον σκοπό.Κι εγώ σε συμβουλεύω να κάνεις μία επαφή με κάποια τέτοια κοινωνική δομή και εξήγησε την κατάσταση.Εκεί θα ξέρουν και για τα νομικά θέματα που ενδεχομένως προκύπτουν σε παρόμοιες περιπτώσεις.Μην το αφήσεις πάντως όπως λένε οι γονείς σου.Καλή δύναμη και μπράβο για την ευαισθησία σου!
κοινωνική προνια η αστυνομία ................. αν δε μπορει να την φροντίζει ας αναλάβει η μερμινα του κράτους ................. αν κι σιγά μην ασχοληθει το κράτος .................
Γραμμή SOS για την Άνοια (210 33 03 678)Σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική Εταιρεία. Για επείγοντα συμβάντα και δύσκολες περιπτώσεις. Αν είσαι αποφασισμένη να αναμιχθείς, καλή τύχη!
Λοιπον θα πω τι έγινε απέναντι. Έμενε ενας γιος με τη μητέρα του στο απέναντι διαμέρισμα. Αυτη με προχωρημένη άνοια. Λοιπον η γυναικα άνοιγε την πόρτα και χτυπούσε τα κουδούνια και μιλούσε και έλεγε τα δικά της. Μια δυο τρεις κάποιος έκανε καταγγελία στο τμήμα ήρθαν οι μπάτσοι τους πήραν μεσα στο κρατητήριο, τη μανα στο νοσοκομειο, το γιο μετά σε κράτηση γιατι επιτέθηκε στους γιατρούς στο νοσοκομείο. Μετα οταν βγήκε αυτη γύρισε σπιτι και πέθανε μετα απο λίγο, ο γιος μένει μόνος. Δυσκολη κατασταση. Δεν ξερω αν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο στο Συλλογο ατόμων με άνοια/αλτσχάιμερ. Παρε ενα τηλέφωνο και ρωτα εκει να δουμε τι θα σου πουν.
Scroll to top icon