ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.2.2020 | 19:46

ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ vs ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΕΣ

Και αναρωτιέμαι: Ποιοι είναι οι περισσότεροι; Είναι αυτοί/ες οι οποίοι δεν έχουν φίλους και κοινωνικό κύκλο και ζουν βυθισμένοι στην μοναξιά τους, παρέα με το p.c. τους, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα βιβλία ή αυτοί οι οποίοι έχουν φίλους, βγαίνουν έξω, έχουν σχέση (ή έστω βρίσκουν κάποια στιγμή και δεν είναι μόνοι/ες για ατελείωτα χρονικά διαστήματα);;; Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Και αυτό επειδή, από την μία ακούω πάρα πολλούς/ες να παραπονιούνται ότι δεν έχουν κανέναν να πάνε έστω και για έναν καφέ, με αποτέλεσμα να είναι κλεισμένοι/ες μέσα σε ένα σπίτι και η ζωή τους να περιορίζεται στο τρίπτυχο: σπίτι - δουλειά - ατελείωτες ώρες ύπνου και μοναξιάς τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες και από την άλλη, αν βγεις έξω και κάνεις μια βόλτα, θα δεις τις καφετέριες, τα fast foods, τα εστιατόρια, τα κλαμπάκια, τις κεντρικές δημοφιλείς πλατείες της Αθήνας (Σύνταγμα, Μοναστηράκι) καθώς και όλα τα μέρη στις διάφορες περιοχές της Αθήνας και των Προαστίων γεμάτες με παρέες, φίλους, φιλενάδες, ζευγαράκια, οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδάκια κλπ...Εντάξει, θα μου πεις, υπάρχουν και από τα δύο είδη. Και μοναχικοί και κοινωνικοί άνθρωποι. Μήπως όμως όλη αυτή η θεωρία περί πάρα μα πάρα πολλών μοναχικών ανθρώπων δεν ισχύει στον βαθμό που παρουσιάζεται; Αυτό τείνω να πιστέψω, με βάση την δική μου λογική και το πώς βλέπω και αντιλαμβάνομαι τα πράγματα... Εκτός αν είμαι λάθος και πράματι η μοναξιά είναι παντού και απλά είναι καλά κρυμμένη πίσω από τις κλειστές πόρτες των διαμερισμάτων και εξ αυτού του λόγου δεν γίνεται αντιληπτή... Τί να πω..
6
 
 
 
 
σχόλια
Οι απόλυτα μοναχικοί, που δεν έχουν ούτε σχέση ούτε μία παρέα για να βγούνε, είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) ελάχιστοι, δεν είναι τόσο πολλοί στο βαθμό που ενίοτε παρουσιάζονται. Καμία φορά κλαίγονται για μοναξιά κάποιοι που θα ήθελαν μία άλλη παρέα ή σχέση από αυτή που έχουν: αυτούς απόψε μπορεί να τους δεις να περνάνε ''τέλεια'' με την παρέα ή τη σχέση που δεν γουστάρουν κατά βάθος.
Τα μάτια σου δεν είναι πανταχού παρόντα ώστε να αμφιβάλλεις. Δεν ξέρω τι υπερισχύει, αλλά εσύ αναφέρεσαι σε μεγαλουπόλεις που λογικά βλέπεις πολύ κόσμο γύρω σου. Αν κάνεις μια βόλτα σε επαρχίες, νησάκια κτλ θα δεις πως ειδικά το χειμώνα είναι όλα μοναχικά και αν δεν έχεις παρέες, κύκλους, σχέση, αναγκαστικά ή βολτάρεις μόνος σου για να μην πνίγεσαι συνέχεια στο σπίτι, ή κάθεσαι σπίτι και βλέπεις τα ντουβάρια.
Τώρα με το ίντερνετ problem solved.Αν πέσει το ρεύμα έχουμε κατοικίδια και βιβλία.Σιγά μην κάτσω σε μεγαλούπολη να φάω τα σκατά του καθενός για να μη 'νιώθω μόνος".Ποτέ μη σώσω να βρω παρέα.
Μπορώ να σου απαντήσω εν μέρει. Ανήκω και στις 2 κατηγορίες που αναφέρεις, έχω παρέες, αλλά λατρεύω την απομόνωση και την μοναχικότητα. Όταν μπαίνω σε single mode είτε δεν θα βγω και ουσιαστικά θα χαθώ, όπως περιγράφεις, ειτε θα βγω μόνος. Οπότε μπορεί να βλέπεις κόσμο έξω που ουσιαστικά όμως είναι μόνοι.
Scroll to top icon