ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.2.2020 | 01:56

Πόσο λυπάμαι...

Υπάρχουν "άνθρωποι" ανάμεσα μας, που κάνουν μεγάλους σταυρούς, πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία και νηστεύουν, Τετάρτη Παρασκευή και σε κάθε άλλη νηστεία, κάνοντας και κήρυγμα στους υπόλοιπους που δεν ακολουθούν.Είχα την ατυχία στη ζωή μου να πέσω σε κάποιους τέτοιου είδους " πιστούς" . Το ψέμα και η υποκρισία, ψωμοτύρι τους. Έρχεται και καθαρά Δευτέρα. Μη ξεχάσετε να νηστέψετε και να εξομολογηθείτε..εννοείται μισή εξομολόγηση....το ψέμα άλλωστε στο αίμα σας, ενώ το ήθος, ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, η ενσυναίσθηση, λέξεις ακατανόητες για σας. Ποιον κοροϊδεύετε μωρέ;; Δεν ντρέπεστε λίγο;; "Πνεύμα και ηθική" που λέει κι ο Αυλωνίτης!!
5
 
 
 
 
σχόλια
την μεγαλύτερη υποκρισια εκει θα την βρεις ........................... κι εγω έχω δει πάρα πολλα τετοια ................ παπάδες που σου γυ7ρναν τα μουτρα ενο τους χαιρετας ................ κι χερεταν με ζεστασιά άλλους .................. διακρισεις κι τετοια ....................τους φτύνω στα μουτρα !!!!!!!!!!!!!!!!
Η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση.Ναι, υπάρχουν κι αυτοί, χωρίς να σημαίνει ότι όλοι οι πιστοί είναι έτσι. Η εξομολόγηση και η νηστεία που φέρουν το νόημα της κάθαρσης και της παράδοσης του εσωτερικού βάρους, πράγματι δεν αρκούν. Η ουσία -τουλάχιστον αυτή που διδάσκεται στις Χριστιανικές Γραφές- είναι η αγάπη προς το συνάνθρωπο. Τα εθιμοτυπικά υπολείπονται, χωρίς να απορρίπτονται.Επίσης, βασική αρχή των εν λόγω διδαχών είναι η απουσία κριτικής έναντι του συνανθρώπου. Του όποιου συνανθρώπου. "Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε..."
Μακριά... Συνήθως οι ακραίοι αυτοί άνθρωποι υποφέρουν πολύ και έστω υποσυνείδητα κάνουν και άλλους να υποφέρουν. Κατάλαβέ το αυτό και άστους στην άγνοια και την υποκρισία. Ό,τι λέει η LilyX.
Έχω ενα μοτο γιαυτό "Είναι πιο ηθικό να παραδέχεσαι την ανηθικοτητα σου,παρά να επιμένεις σε μια ανύπαρκτη ηθική". Απλα αυτά τα ατομα έχουν μια θρησκοληψία έντονη και είναι τόσο ευθυνοφοβοι απο τη μια που θεωρουν οτι η εκκλησία είναι γιαυτους "σωτήρας" και "δίχως λάθη". Δεν μιλώ για την ύπαρξη ανώτερης δύναμης, εκεί πιστεύω κι εγώ και αν κάποιος ψάξει τις θρησκείες ανα τον κοσμο θα βρει πολλά. Απλα αυτοί που περιγραφεις είναι δήθεν, θεωρουν οτι κανοντας όλα τα παραπάνω είναι κάποιοι ή έχουν και καμια λειτουργική σημασία στην καθημερινότητα τους. Θεωρείς ότι με τη νηστεία και την εξομολόγηση, φεύγει η σκατοψυχια και ο κωλοχαρακτηρας που έχει κάποιος? Αποκλείεται. Αυτό μένει μέσα του. Απλα όλα αυτά είναι για το κοινωνικό φαίνεσθαι. Και κάτι άλλο που παρατήρησα οπου γνώρισα ατομα τέτοια με παρωπιδες όχι μονο στην εκκλησία αλλά και αλλου όπως και άλλους με κολλημένα μυαλά, ένα ήταν το τιπ:δεν αλλάζουν και ούτε δέχονται κάτι εξω απο αυτό που πιστεύουν. Οποτε δεν ασχολεισαι απλά.
Scroll to top icon