ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.2.2020 | 16:41

Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει...

Είμαι μονος μου ,επειδη έτσι μου αρέσει,είναι δικαίωμα μου,δεν ενοχλώ και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα γιατί προσωπική μου ζωη.Καμια φορα όμως σε κοινωνικές συγκετρωσεις συγγενών πετάγονται κάποιοι πονηροί...με διαφορες "σπόντες",του τυπου: Πχ φτάνεις στη συγκεντωση και σου λέει κάποιος "σε αγαπάει η πεθερά σου",και ο "φθονερός"από πίσω συμπληρώνει τη σπόντα του .-Πουντη...(και καλα η πεθερά του ,αφου είναι single)Συνήθως δεν αντιδρώ και το παίζω ότι δεν άκουσα, γιατί αφενός μεν πιστεύω θα "γυρίσει πάνω μου"και θα φανεί ότι με πειράζει...η οποια κατάσταση μου,αφετερου γιατί πραγματικά τους γραφω ,και γενικά δεν με ενδιαφέρει τι νομίζουν για εμενα.(Είναι αυτό που λένε: "ότι για να με προσβάλεις ,θα πρέπει πρώτα να σέβομαι τη γνώμη σου..."Όμως με τσαντίζει το θρασσος και το θάρρος που παίρνουν από μονοι τους ,χωρις να τους δίνω το δικαίωμα.Και καμια μερα δεν ξέρω ,δεν θα κρατηθώ θα τον πάρει τον "τυχερο"και θα τον σηκώσει...
17
 
 
 
 
σχόλια
Δεν υπαρχει λογος να ασχολεισαι...μπορεις να αποφυγεις αυτες τις βλακειες αποφευγοντας τους συγγενεις σου..αν δε μπορεις να τους αποφυγεις κοψε την κουβεντα..το γεγονος οτι τους τρως στη μαπα και δε μιλας τους δινει περιθωριο...αν θες να σαι ευγενικος απλα πες 'θεια σε παρακαλω' και αν συνεχισει τοτε πετα και συ ενα υπονοουμενο για κατι που ειναι αγκαθι για την ιδια...θα το πιασει το μηνυμα...δεν εισαι υποχρεωμενος να ανεχεσαι τιποτα απο κανεναν ουτε καν απο τις υποκριτικες συναντησεις συγγενων που προσπαθουν να σε μειωσουν για να ννιωσουν οι ιδιοι καλυτερα η γιατι η διακριτικοτητα δεν ειναι το ατου τους...
Βρε μην ασχολείσαι με τη μαλακια του καθενός! Κάνε εσυ οτι θέλεις και οτι σου αρέσει στην προσωπική σου ζωή, και μη δίνεις σημασία οτι και πουν! Γραφτους! Μη μασάς και γραφτους όλους στην καραπουτσακλάρα σου. Θα είμαστε όπως θέλουμε ψηλοί, κοντοί, χοντροί, αδύνατοι, μελαχροινοι, ξανθοί, μαλλιαροι, φαλακροί, με μούσια, ξυρισμένοι, με μεγάλο κωλο, με μικρό κωλο και ούτω καθεξής.. Μόνοι ή με παρέα... Μονο έτσι επιβιώνεις. Καν'το να ησυχάσεις.
Απλώς, κάποια άτομα είναι κακοπροαίρετα. Έχουν την προδιάθεση να μειώνουν και να προσβάλλουν κόσμο σύμφωνα με τις νόρμες τους. Από εκεί και πέρα ο,τι και να κάνεις, χειροπιαστές αποδείξεις να τους δώσεις πως είσαι καλά με τον εαυτό σου ή ότι δεν σε νοιάζει, πάλι θα βρουν άκρη να πιαστούν και να χλευάσουν. Προφανώς, θα έχουν τα δικά τους θέματα και κόμπλεξ. Το πρόβλημα είναι σε εκείνους, όχι σε αυτούς που ζουν τη ζωή τους όπως επιλέγουν.
Ξέρω ξέρω. Αυτό το "γράψιμο" το εφαρμοζω κατα συρροή σε όσους πετάνε αρνητικά, μειώνουν, λένε κακεντρεχειες, γενικά βρε παιδι μου σου χαλάνε την ψυχολογία καταλαβες. Οποτε γράψιμο, mute για την ακρίβεια ουτε να κάτσω να ασχοληθω ουτε να εξηγω ουτε τίποτα. Πίστεψε το συγγενείς δεν έχω επαφες θείες ξαδέρφια γραμμένοι όλοι γιατί ειναι αδιάφοροι απλα απομακροι, γιατί να τρέχω εγώ μια ζωή πίσω απο τους αλλους? Αρα ο κύκλος μου εχει τους γονεις κι αυτοι ειναι μακρια οκ μιλάμε τα τυπικά, και φιλους /φίλες κολλητους που άντεξαν εννοώ και νέες γνωριμίες. Πρωην απλά κάποιοι που θέλησαν να κρατήσουν μια επαφη στο mute κι αυτοι γιατί τώρα αν δεν φέρθηκαν τοτε που έπρεπε οκ τώρα έχω ξενερωσει καταλαβες. Και είμαι μια χαρά. Κάνω αυτό που θέλω, την καθημερινότητα μου εννοώ και ολα αυτά αρνητικοτητες σχόλια μαλακιες κλπ ειναι εκτός του κύκλου. Κι έχω βρει την ησυχία μου και ηρεμία μου. ;)
Εφαγες για βράδυ? Εγώ πήρα δυο σουβλάκια, λεω κάτσε να φάω τώρα γιατί αμα ερθει ο κορονοιος θα κλειδωθουμε όλοι μέσα και πάνε και τα σουβλάκια. ;)
Καλό είναι να κρατάς τις αποστάσεις σου από τέτοια άτομα. Ακόμη και να αλλάξεις για εκείνους, πιστεύω πάλι ελαττωματικό θα σε βρουν. Ούτως ή άλλως δεν προορίζονται όλοι για να είναι δίπλα μας. Μερικοί, καλό είναι να βρίσκονται στο αραιά και που έως καθόλου.Καλή όρεξη για τα σουβλάκια! Εγώ ακόμα το σκέφτομαι!
Ή δεν σε πειράζει ή τσαντίζεσαι, και τα δυο μαζί δεν γίνεται. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είναι κανείς μόνος από επιλογή και να εκνευρίζεται τόσο πολύ από ανοησίες που πετάνε τρίτοι. Συνήθως μας αφήνουν αδιάφορους τέτοιου είδους πειράγματα αν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Και όσο περισσότερο ισχύει το τελευταίο, τόσο πιθανότερο είναι να μην στα λένε καθόλου. Αν και προσωπικά αυτά που αναφέρεις μου φαίνονται ανώδυνα και δεν θα με ενοχλούσαν αν ήμουν στη θέση σου, ο καθένας όμως έχει τα δικά του όρια. Μπορείς να απαντήσεις με κάτι σαν "ευελπιστώ να μην υπάρχει πεθερά γι' αυτό το καθυστερώ κιόλας,ο χρόνος δουλεύει υπέρ μου".(:Έχω έναν γνωστό μου είναι εργένης, όποτε τον ρωτάει κάποιος αν γνώρισε καμιά γυναίκα λέει "σοβαρέψου", ότι δηλαδή δεν παίζει να βρει ποτέ σύντροφο (: Μου αρέσει ο αυτοσαρκασμός του και επειδή έχει αυτήν την τάση το μόνο "πείραγμα" που δέχεται είναι η ερώτηση που προανέφερα. Υ.Γ.: Προσωπικά θα μου φαινόταν πολύ υπερβολικό αν αντιδρούσες όπως λες, και θα σκεφτόμουν ότι σε ενοχλεί πάρα πολύ που είσαι Single.
Αυτή η συγκεκριμένη ατάκα είναι από τις πολύ συνηθισμένες για να την πάρουμε στα σοβαρά. Εγώ έτσι το βλέπω, από συνήθεια λέγεται περισσότερο όταν μας "πιάνει" κάποιος πάνω στο φαγητό. Μπορεί να είμαι κι εγώ η αναίσθητη το αφήνω ανοιχτό, αλήθεια δεν κάνω πλάκα. Όσο θυμώνω με άλλα πράγματα άλλο τόσο υπάρχουν κι εκείνα που δεν με αγγίζουν καθόλου. Θα μου πεις, τον Εξ τον αγγίζουν. Εντάξει, ο καθένας σχολιάζει μέσα από τα μάτια τα δικά του και θα του έλεγα να το ρίξει λίγο στο αστείο και να μην τα παίρνει τόσο σοβαρά κάτι τέτοια γιατί θα υποφέρει στη ζωή του.
Προσωπικά με συγγενείς που δεν τα βρίσκω έχω ξεκόψει κι έχουμε μια τυπική Καλημέρα. Ας κάνει και αυτός το ίδιο,το να σαλτάρει και να τους διαολοστείλει μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα. Ίσως να μην τον πάρουν στα σοβαρά και να κάνουν χειρότερα και μετά τι, θα βγάλει όπλο; Θέλει σοβαρότητα και ψυχραιμία. Όσο πιο ήρεμα τους αντιμετωπίσει τόσο το καλύτερο, και επίσης να ξαναπώ ότι ποτέ δεν βγαίνει σε καλό όταν καθόμαστε και τα μαζεύουμε μέσα μας.
Για μένα έχει σημασία γιατί λένε κάτι άτομα που υποτίθεται θα έπρεπε να έχουμε μια όμορφη σχέση αγάπης, αν γίνεται για τα τυπικά και δε θέλουν να τον πληγωσουν, θα μαζευτούν απλά με το να το ζητήσει αλλιώς μπορεί ν' αποφύγει τις τυπικές σχέσεις. Βέβαια εγώ μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί έχω μεγάλο σόι κι έτσι ακόμη κι απ' αυτό μου έχουν μείνει αρκετοί συγγενείς να έχουμε καλές επαφές από καρδιάς κι ας είναι άλλοι τόσοι που δεν λέω ουτε τα τυπικά.
Scroll to top icon