ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.2.2020 | 12:10

Καλύτερα η αξιοπρέπεια και το γνώθι σαυτόν

Αν εξαιρέσουμε λίγες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν περιορισμένη ικανότητα αντίληψης (λόγω εξωγενών παραγόντων) του πού σταματάνε τα όρια του άλλου και ότι καταπατούν την ελευθερία κάποιου όταν του ζητούν να ανταποκριθεί σε πράγματα που υπάρχουν μόνο στο κεφάλι του, σε φαντασίες και εικασίες δηλαδή, τα υπόλοιπα είναι θέμα αξιοπρέπειας και γνώθι σαυτόν. Γι' αυτούς δηλαδή που έχουν στοιχειώδη λογική κι όχι κάποια βλάβη.Δηλαδή όταν ξέρεις ότι δεν έχεις πέραση σε κάτι, δεν επιμένεις σώνει και καλά ότι μπορείς να το καταφέρεις.Είτε πρόκειται για επαγγελματικό, φιλικό ή ερωτικό τομέα.Προσωπικά χαίρομαι που έχω γνώθι σαυτόν και δεν έχω ''ξεφτιλιστεί'' ποτέ σε κανέναν από τους παραπάνω τομείς διεκδικώντας κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί (ή δεν μπορεί) να μου δοθεί.Αν το τίμημα είναι η μοναξιά ή οποιοδήποτε άλλο ας το πληρώσω.Είμαστε αρκετοί άνθρωποι που έχουμε αυτό τον τρόπο σκέψης.Ευτυχώς.
6
 
 
 
 
σχόλια
Κοίτα, λόγω του ότι δεν εξαρτάται μόνο από σένα η ήττα ναι μπορεί σε κάποια φάση να φρενάρεις να δεις τι μπορείς να βελτιώσεις στο χαρακτήρα σου ίσως για να κερδίσεις κάτι και έφοσον έχεις κανει προσπάθεια η ήττα δεν είναι τόσο μεγάλη.
Όποιος διεκδικεί με όμορφο τρόπο κάτι καλύτερο, δεν ξεφτιλίζεται. Το να δέχεσαι την ήττα και να την διαχειρίζεσαι αξιοπρεπώς δεν είναι το ίδιο με το να μην προσπαθείς καν, για μένα που και που καλύτερα να τρως τα μούτρα σου γι αυτό που θες και να φτύνεις αίμα για να γίνεις αντάξιος, παρά να κάθεσαι ήσυχα στη γωνίτσα σου. Ζωή είναι και θα τελειώσει, να ζήσουμε και στο ενδιάμεσο λίγο. Λίγο όμως ε; :Ρ
Συμφωνώ! Γενικότερα το να ξέρεις πού να σταματάς, μέχρι πού σε παίρνει και μέχρι πού και τι μπορείς να κάνεις, είναι ένα χαρακτηριστικούλι που οι περισσότεροι το έχουν κλειδώσει στο συρτάρι του κομοδίνου τους, έτσι εκεί αφημένο, πριν βγουν κάθε πρωί από το σπιτάκι τους! Καλά και όταν είναι μέσα στο σπίτι τους υπάρχει πολλή υπερεκτίμηση των ικανοτήτων τους!
Εμένα μου φαίνεσαι για ένα συμβιβασμένο άτομο, που για να νιώσει καλύτερα με τους συμβιβασμούς που έχει επιλέξει, έχει κάτσει κι έχει γενικοποιήσει και ωραιοποιήσει κάτι φιλοσοφίες, ώστε να ταυτιστούν κάποιοι μαζί του, και να νιώσει καλύτερα με τον εαυτούλη του. Αυτά.
Scroll to top icon