ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.3.2020 | 11:10

Την γνώμη σας θα ήθελα.

Πριν 2,5 μήνες έχασα τη μητέρα μου. Νέα, πολύ νέα. Εγώ βρίσκομαι στα 23.Το κενό τεράστιο. Υποφέρω αλλά έβαλα ένα στοίχημα ότι θα τα καταφέρω και δε θα αφησω το χρόνο να τρέξει. Η ζωή συνεχίζεται, οσο και αν πονάω. Οι οικειοι μου ήδη από τα 40 μου είπαν, νεα κοπέλα είσαι μην φοράς μαύρα και σκοτεινιαζεις. Σιγά σιγά, φοράω και άλλα χρώματα κυρίως σκούρα η λευκό ή μπεζ. Οπότε πολύ βασικά χρώματα. Ο μπαμπάς μου με είδε μια μέρα και μου λέει σε φοράς μαύρα εσύ; Ένιωσα τουλάχιστον προσβεβλημενη. Τα ρούχα δείχνουν τη λύπη; Εγώ ξέρω πόσο πονάω, πόσο μου λείπει.Καταραμένα στερεότυπα.
9
 
 
 
 
σχόλια
Εγω φοραω μαυρα γιατι μου αρεσουν αλλα κρυβουν και τα πολλα πολλα αλλα γενικα το μαυρο ειναι απ τα πιο ωραια και κλασσικα...φυσικα το να φορας μαυρα δε σημαινει οτι τιμας τον αλλον...τιμας τον αλλον οταν τον σκεφτεσαι,τον επισκεπτεσαι και τον κρατας μεσα στην καρδια σου...φιλεναδα εγω εχασα πατερα και αλλους κοντινους συγγενεις και ολοι εχουν τον ισκιο του και κανεις ποτε δεν αναπληρωνει τη θεση που ειχαν στη ζωη μας...εμενα προσωπικα το πενθος κραταει υστερα απο 4 χρονια και το δειχνω με το να μη στολιζω Χριστουγεννιατικο δεντρο κτλ. Και νομιζω μονο οταν με αξιωσει ο Θεος να κανω παιδια θα θελησω να ξαναστολισω...αλλα απο μεσα μου δεν....καλη δυναμη καλη μου, ο χρονος βοηθαει...απλα δεν παυει ποτε να ειναι αισθητη η απωλεια...
Συλλυπητήρια :"(Πριν δύο χρόνια έχασα το μπαμπά μου στα 32 μου και επί ένα χρόνο φορούσα μαύρα. Δεν μου τα επέβαλλε κανείς, εγώ το ήθελα. Βασικά από τα χρώματα δεν φαίνεται αν σέβεσαι ή όχι τον αποθανόντα. Αν ζεις σε κλειστή κοινωνία φυσικά θα σχολιάσουν, αλλά μη δίνεις σημασία. Φόρα αυτό που θέλεις. Μετά το χρόνο, άρχισα να φοράω παστέλ αποχρώσεις, μπεζ, σιέλ και χρώματα γήινα. Το κόκκινο αποφεύγω και γενικά τα πολύ δυνατά χρώματα.
Συλλυπητήρια κορίτσι μου. Εγώ φοράω Μαύρα γιατί Μ αρέσει.Όμως μετά τα 40 είχα βάλει κ καφέ.Έχω φορέσει κ μωβ που είναι κι αυτό χρώμα πενθους.. Αλλά μετά τα 40 δε νομίζω ότι υπάρχει και μεγάλο προβλήμα να αλλαχτεί χρώμα.Από μέσα μας πως θα βγάλουμε κ πως θα διαχειριστουμε τον πόνο είναι το ουσιαστικό πρόβλημα.
Τα θερμά μου συλληπητηρια....!!! Ζωή σε εσάς, και ο Θεός να, σου δίνει δυναμη...!!! Θα προσευχομαι για σένα...!! Η ίδια έχω αδυναμία στο μαυρο χρώμα, ανεξάρτητα από τις περιστασεις...Αυτο που έχει σημασία είναι να κάνεις προσευχες, και δεησεις συμφωνα, με, τα, τελετουργικά της Εκκλησίας! Έχεις κάνει κάποια, δωρεά, όπου εσυ επιθυμείς για, την ψυχή της, μητέρα, σου; Θα βοηθούσε πολυ... Είναι μεγάλη απώλεια ο γονιός, για, το παιδι και ν είσαι μόνον 23 ετών... Κράτα, γερά, και προχωρα, Ο Θεός δεν αφήνει κανέναν.. Να, προσεχεις... Έχω χάσει τον πατερα μου και ξέρω τι θα, πει πονος....
αλλοι φορούν μαύρα κι δε πονουν για όσους έχασαν ......................... δε κανουν τα ρουχα τον άνθρωπο η τα συναισθήματα του ................... κανεις δε ξερει εσυ ποσο μπορει να πονας ............. να μην μιλουν ............
Συλλυπητήρια κι από μένα, έχω χάσει κι εγώ τη μαμά μου και σε καταλαβαίνω απόλυτα.Το πόσο πονάς δεν εκφράζεται ούτε με λόγια, πόσο μάλλον με ρούχα. Εγώ ούτε στην κηδεία της μητέρας μου δεν έβαλα μαύρα, γιατί τα απεχθανόταν. Κάνε κουράγιο. Με τον καιρό ο πόνος θα μαλακώσει και η ανάμνηση της μανουλας σου θα σου φέρνει χαμόγελο και παρηγοριά.
Τα συλλυπητήρια μου. Κι εμένα πέθανε ο πατέρας μου πριν τρεις μήνες. Εγώ προσωπικά ούτε στην κηδεία πήγα (για λόγους υγείας βέβαια). Δεν έβαλα καθόλου μαύρα. Τη θλίψη κατ εμέ δεν τη δείχνει το μαύρο ρούχο που θα φοράει η δε θα φοράει κάποιος. Μπορεί κάποιος να είναι μαυροντυμενος και μέσα του να γλενταει και μπορεί άλλος να φοράει χρωματιστά ρούχα και μέσα του να πονάει. Πέρα από αυτό όμως αν θέλεις να φορέσεις συγκεκριμένο χρώμα, το άσπρο χρώμα είναι πένθιμο και αφού η μαμά σου έφυγε νέα καλύτερα να βάλεις άσπρα ρούχα παρά μαύρα όπως ήθελα κι εγώ στον μπαμπά μου γιατί ήταν κι εμένα νέος. Σκέψου όμως και κάτι άλλο, η μαμά σου πως θα ήθελε να σε βλέπει; Φόρεσε αυτό που νιώθεις και να μη σε απασχολεί τι θα πει ο καθένας.
τα συλλυπητήρια μουδυστυχώς τέτοιες καταστάσεις ο εγκέφαλος μας δέν "ξέρει" πώς να τις διαχειριστεί. Κάποιοι αρκούνται στο να ασχολούνται με τους άλλους και πώς βιώνουν το δράμα, τι ρούχα φοράνε, άν χαμογέλασαν κάπου παρά να είναι δίπλα τους για να προσφέρουν στήριξηΟ ρόλος της μητέρας σε μία οικογένεια είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αναπληρωθεί και ο πατέρας σου θα κάνει σωστά και λάθη στην προσπάθεια του να κρατήσει την οικογένεια κοντά.Δώσε του κάποια ελαφρυντικά περνάει και εκείνος το δράμα του, δέν είναι ώρα για παρεξηγήσεις και προσβολές.
Scroll to top icon