ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.3.2020 | 10:47

O έρωτας στα χρόνια του κοροναιου.

Δεν ξέρω εσείς αλλά γενικά εγώ έχω φρικάρει πολύ με την όλη κατάσταση. Μου φαίνεται ανόητο το πώς κάποιοι δεν εκτιμούν τον κίνδυνο και θέλουν να κάνουν τις ζωές τους ανενόχλητοι, ενώ υπάρχουν γέροι άνθρωποι άνθρωποι με ήδη αναπνευστικά, καρκινοπαθείς και ότι άλλο. Με τον φίλο μου πλέον μένουμε μαζί τις μέρες και τις άλλες μισές μένω στο πατρικό μου για να μειώσω τις μετακινήσεις, δεν βγαίνουμε βόλτα σε μαγαζιά αλλά μόνο για περπάτημα που έχει σχετική ερημιά και γενικά προσέχουμε όσο πιο πολύ γίνεται την υγιεινή μας. Αυτά με δική μου προτροπή που του φάνηκε από την αρχή λογική. Επίσης ως τώρα παίζαμε κάποια επιτραπέζια με φίλους δύο φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για άτομα εσωστρεφή που ούτε βγαίνουν και πάνε από σπίτι σε σπίτι, αλλά και πάλι το θεωρώ ρίσκο. Είπα λοιπόν σε όλους να βάλουμε μάσκες και να αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παίζουμε για ένα διάστημα. Όλοι δέχτηκαν αμέσως εκτός από το αγόρι μου που είπε μέσες άκρες ότι τον καταπίεζω και ότι του έχω ζητήσει να κάνει ήδη τόσα πράγματα που είναι τα αυτονόητα κατά την γνώμη μου. Όπως αντισηπτικό , όχι χέρια στο πρόσωπο ,και καθαρά ρούχα μέσα στο σπίτι. Νευρίασα πολύ. Γιατί ήταν σαν να με βάζει στην διαδικασία να διαλέξω αν δεν θα τον βλέπω ή αν θα πάρω λιγότερα μέτρα προφύλαξης από ότι θεωρώ σωστό. Αυτός με το δίκιο του ένιωσε ότι τον βάζω να διαλέξει επίσης, αλλά δεν το κάνω εγώ, ο ιός το κάνει. Εγώ είμαι ο δυσάρεστος αγγελιαφόρος. Έλεγα λοιπόν ότι δεν μου αξίζε να κατηγορηθώ γιατί δεν φταίω εγώ. Τον έβαλα ήρεμα στην θέση του, του εξήγησα καλύτερα αλλά πήρε μια ώρα και να καταλάβει τι λέω. Τελοσπάντων μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε μπράβο που το τράβηξα γιατί είχα δίκιο να φοράμε μάσκα όταν μαζευόμαστε. Το θέμα είναι ότι είμαστε Πάτρα που γίνεται χαμός και ο πατέρας μου είναι 55 πρώην καπνιστής. Δεν ξέρω λοιπόν πως λες σε έναν άντρα "αγάπη μου μην πηγαίνεις στις φίλους σου αλλιώς δεν θα με δεις για δύο μήνες". Ακούγεται άσχημο. Αλλά στην ουσία δέχτηκε απλά να φοράμε μάσκα όταν είμαστε σπίτι του όχι όταν θα είναι αυτός άλλου που βρέξει χιονίσει θα θέλει λογικά να συνεχίσει να πηγαίνει στους φίλους του. Ειλικρινά δεν με νοιάζει τι κάνει, θα πέθαινα από στεναχώρια άμα πάθει κάτι, αλλά δεν έχω δικαιώματα πάνω του. Εμένα και τους δικούς μου πρέπει να προφυλάξω. Γενικά ενάμιση χρόνο που είμαστε μαζί διαφωνούμε σπάνια και αυτός είναι συνήθως ο ώριμος της υπόθεσης. Αλλά τώρα η ματαιοδοξία του ότι εμείς δεν θα πάθουμε τίποτα με εξοργίζει.
3
 
 
 
 
σχόλια
1. Η μάσκα δε σε προφυλάσσει από τίποτα απολύτως. Διάλεγε τις πηγές σου καλύτερα. 2. Οι απαιτήσεις σου είναι τωόντι παράλογες και καταπιεστικές. 3. Έχεις καταλάβει λάθος την έννοια της ματαιοδοξίας. 4. Αν θες να είσαι "σίγουρη" και "υπευθυνη" κλείσου σπίτι, μη βλέπεις κανέναν και βάλε το αγόρι σου να σου αγοράζει ό,τι χρειάζεσαι (και να στα σπρώχνει ένα ένα από ειδικά διαμορφωμένο πορτάκι). Ή αγόρασε biosecure ολόσωμη στολή και κυκλοφόρα, να έχουμε υλικό για memes.
Θεωρώ ότι η λύση είναι κάπου στη μέση.Δεν θέλει υστερία η όλη κατάσταση ούτε και φυσικά να γίνουμε υποχόνδριοι.Χρειάζεται όμως ωριμότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία και να τηρούμε τις οδηγίες και τους κανόνες επιτέλους για μία φορά στη ζωή μας όπως πρέπει.Δε γίνεται να χρειάζεται βούρδουλας για να τηρούμε το αυτονόητο κάθε φορά.Η κατάσταση είναι σοβαρή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα.Πρέπει δηλαδή να γεμίσουν οι ΜΕΘ για να θορυβηθούμε και να πράξουμε αναλόγως;
Έχετε πολύ υπεύθυνη στάση απέναντι στην υγεία του εαυτού σας, αλλά και των πιο ευπαθών ομάδων όπως είναι ο πατέρας σας. Μπράβο σας και μακάρι έτσι να σκέφτονταν οι περισσότεροι.Όσο για το σύντροφό σας, έχω να πω ότι το τι αποτελεί "καταπίεση" είναι μερικές φορές υποκειμενικό. Για παράδειγμα, το κινεζικό κράτος περιμάζεψε τους πολίτες του από τις μετακινήσεις και οι ίδιοι, με την πειθαρχία που τους διακρίνει, το δέχτηκαν γιατί ξέρουν ότι αυτό συμβάλλει στην ασφάλεια και ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Ενώ σε έναν Έλληνα μπορεί να του πείτε να μην καπνίζει σε κλειστό χώρο και να σας χαρακτηρίσει φασίστα. Άλλοι πάλι δεν πλένουν καν τα χέρια τους μόλις επιστρέφουν στο σπίτι τους, οπότε και μόνο να τους το ζητήσετε να το κάνουν συνήθεια, θα τους φανεί καταπίεση και υπερβολή. Οπότε, λοιπόν, είναι το πώς έχει μάθει ο καθένας και αν δεν ταιριάζετε, τότε "no hard feelings," αλλά για εσάς προέχει η ασφάλεια και η υγεία των αγαπημένων σας προσώπων.

ΚΙΝΗΣΗ

Scroll to top icon