Πάνω από 1,5 εκατομμύριο Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους Facebook Twitter
1

Η συριακή σύγκρουση συνεχίζει να έχει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές των πολιτών της χώρας, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν εγκαταλείψει τη Συρία πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η Αρμοστεία επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός είναι εκείνων των προσφύγων που ήρθαν σε επαφή με την οργάνωση, οπότε ο πραγματικός θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρατηρείται ένα ολοένα αυξανόμενο ρεύμα προσφύγων τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα του συνεχώς διευρυνόμενου χάσματος  μεταξύ των αναγκών και των διαθέσιμων πόρων. Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έχουν εγγραφεί στις υπηρεσίες του ΟΗΕ κοντά στο 1 εκατομμύριο άνθρωποι, περίπου 250 χιλιάδες κάθε μήνα.

Ένα άλλος λόγος που οι Σύροι εγκαταλείπουν τους τόπους τους είναι οι συνεχείς συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές,, καθώς η ένταση αυτών των συγκρούσεων κλιμακώνεται με τον καιρό.

Συνολικά στην αρωγή της Ύπατης Αρμοστείας βρίσκονται 860.000 εκτοπισμένοι Σύριοι από την αρχή του έτους.

Κάθε μέρα πάνω από 4.200 άνθρωποι πλησιάζουν τα γραφεία της Αρμοστείας για να ζητήσουν βοήθεια. Τον Απρίλιο, πάνω από 90.000 πρόσφυγες καταχωρήθηκαν στα κέντρα αρωγής, αριθμός που είναι δεκαπλάσιος σε σχέση  με τον ίδιο μήνα του 2012.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια