ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.3.2020 | 11:36

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΛΟΙΠΟΝ

Σωστό το μέτρο - συμβουλή. Θα βοηθήσει σίγουρα. Η αποφυγή της επαφής με άλλους ανθρώπους, μας προστατεύει σε ατομικό επίπεδο, άρα κατ' επέκταση και σε συλλογικό επίπεδο.Αλλά, βρε παιδιά από την άλλη, δεν παλεύεται η όλη κατάσταση... Σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, internet, social media παντού μιλάνε για τον κορονοϊό. Παίρνεις έναν φίλο στο τηλέφωνο να πεις μια κουβέντα, να περάσει κάπως η ώρα, αρχίζει να σου λέει τα ίδια...Μπορείτε να μου πείτε πως να περάσει κάποιος τις ώρες του μέσα στο σπίτι;;; Δεν αντέχω να ακούω, να βλέπω και να διαβάζω ΣΥΝΕΧΩΣ για τον κορονοϊό…Πείτε και τίποτα άλλο βρε παιδιά...
34
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα από όλο το θέμα που έχει προκύψει.Πιστεύω ότι ΟΚ μπορεί να κυκλοφορεί μια ιωσουλα,οπως πάντα τέτοια εποχή ,αλλα αυτή τη φορα έχουν αποφασίσει για τους σκοπούς τους ...να κάνουν την τρίχα τριχιά,σπερνοντας τον πανικό.Καλο είναι να μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας πλασάρουν.Μην ξεχνάτε ότι η τηλεόραση και τα δελτία είναι ένα σώου με ψεμματα που εξυπηρετεί συμφέροντα...σου δείχνει πάντα τεχνηέντως τη πλευρά της "αληθειας" που εκείνη θέλει...και εγκέφαλος κάνοντας το "κολάζ" του υλικού που λαμβάνει,σχηματιζει την ανάλογη εντύπωση.(η οποια μπορεί να μην έχει καμια σχέση με την πραγματικότητα)Κατά τη γνώμη μου,καλο είναι να μην λαμβάνεις το περιεχόμενο τους...το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ένα "μηχάνημα " που μπορεί να εξουδετερώσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Ο τρόμος ,το στρες,ο φόβος ,και η πεπηθηση ότι μπορεί να αρρωστήσεις, είναι καταστάσεις που το αποδυναμώνουν πολύ με τις οποιες συνέπειες.(αυτό δεν μας το πε η τηλεόραση...)Τώρα δημιουργούν το πρόβλημα...σε λίγο έχουν (ήδη)έτοιμη και τη λύση...Ορίστε δες και ένα βιντεακι να γελάσεις...https://www.youtube.com/watch?v=rx6nFHm1do0&t=288s
Αρχικά ομολογώ μου πέρασε στιγμιαία από το μυαλό η πιθανότητα να νοσείς από κάτι και να μην το γνωρίζεις και να σωθούμε οι υπόλοιποι μέσω της φυσικής επιλογής, αλλά είμαι μεγαλόψυχη κι αναγνωρίζω ότι μπλέχτηκες, ξ σελίδα σχολιασμού που έψαχνες ήταν protothema.gr
Δεν αντέχω, θα το πω: η είδηση που περίμενα ήρθε. Κρίμα στο παλικάρι, 21 ετών παιδί νεκρό από κορωνοιό...https://m.lifo.gr/now/world/274037/ispania-nekros-apo-koronoio-21xronos-proponitis-podosfairoyΕπίσης, όσοι νοσήσουν και κάνουν πνευμονία χάνουν 20-30% της αναπνευστικής τους ικανότγτας και κορεσμού οξυγόνου....για πάντα. Δηλαδή αποκτούν ευαισθησία σε ΟΛΕΣ τις ιώσεις που θα ακολουθήσουν. Αλλά έλα μωρέ, μια ιωσούλα είναι, μας το κρύβουν το εμβόλιο....Αλί και τρισαλί.
Αφου δε θελεις να διαβάζεις για τον κορονοϊό, μην ανοίγεις τα σχετικα αρθρα. Κ οταν κπ σου ξεκιναει κουβεντα στο τηλ πες του σορι δε θελω να το συζητήσω. Ειναι απλο. Ε κατα τα αλλα τα γνωστα, ταινιες, βιβλια κ καθαριότητα. Ο, τι κανουμε ολοι βρε ανθρωπε.
Ενταξει εχει καταντήσει καπως ψυχαναγκαστικο (για να μην πω τπτ αλλο...) που καθε 3+ λιγο εξ για κορονοϊό (ενταξει, το εμπεδώσαμε). Κατα τ αλλα ναι, οι σπιτογατοι, αν εξαιρέσουμε το θεμα ανησυχίας για τον ιο, ειναι στον 7ο ουρανό.
Να δούμε τον συνδυασμό της μεγάλης εβδομάδας με τον κοροναιο, θα υπάρξει κάποια πρωτοτυπία φέτος; Έχουν και χρόνο να σκεφτούν.Ελπίζουμε τα μέτρα να έχουν νόημα πάντως, θα παρακολουθούμε με άγρυπνο μάτι και την στάση-πείραμα των Αγγλων.Υ. Γ. Εγώ δουλεύω ακόμη και ευτυχώς την ώρα της εργασίας πάει ο κοροναιος. Όπως τότε με το δημοψήφισμα-κολοτουμπα που έκανα την πρακτική μου άσκηση και δεν είχα επαφή με το άγχος των υπολοίπων. :)
Εγώ υποτίθεται πως έπρεπε να κάνω μια εργασία με το που θα έβρισκα χρόνο. Τόσες μέρες είμαι μέσα στο σπίτι και ακόμα δεν έχω γράψει ούτε πρόταση ή τεμπέλα. Τι να πεις!
Βαριέσαι πολύ και έχεις όρεξη για καυγάδες πάλι;Για το μεταπτυχιακό είναι η εργασία, το πτυχίο το έχω πάρει. Σχετικά με την ανεργία των νέων δικηγόρων δεν έχεις άδικο. Με 450 εισακτέους κάθε χρόνο δεν νομίζω ότι θα βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση. Θα έπρεπε να μειώσουν τους εισακτέους σε 120 και ας ανέβαιναν οι βάσεις στο Θεό.
Έχω την εντύπωση ότι το σωστό θα ήταν να γράψεις "ως επάγγελμα" και όχι "σαν επάγγελμα".Κατά τα άλλα, όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια, λέει ο σοφός λαός!
Προτίμηση λέγεται; Αν θέλουμε το πιστεύουμε. Υπάρχει και μια διαφορά στα μόρια ανάμεσα στις δύο σχολές βλέπεις. Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ήταν θέμα προτίμησης ή απλώς βάφτισες το αναγκαίο κακό προτίμηση.
Σιγα μην μπω στην διαδικασία να κάνω και έρευνα. Ακόμη και αν ήταν κοντά οι βάσεις, σίγουρα δεν ήταν ίδιες.Εκτός αυτού, εσύ συγκρίνεις τη διαφορά ανάμεσα σε παιδαγωγικό απθ και νομικη. Νομικές υπάρχουν όμως μόνο τρεις ενώ παιδαγωγικά περισσότερα. Και όπως ξέρουμε όλοι, υπάρχουν και οι μετεγγραφές.
Με όλο το σεβασμό,αλλά τα θέλει κι εσένα ο οργανισμός σου να παίρνεις τέτοιες απαντήσεις.Παραπονιεστε κάποιες κοπέλες εδώ μέσα για τον συγκεκριμένο,αλλά τον σιγονταρετε παράλληλα.Αυτή είναι η διαπίστωσή μου,και είναι καλόπιστη.
Σιγά τα θέματα των πανελλαδικών του 2008. Ηθικά Νικομάχεια, Λυσίας για άγνωστο, Βενιζελος, κι όλα τα πανευκολα κομμάτια των βιβλίων, με 2 πηγουλες 5 σειρών. Και με 1 μηνα διάβασμα έγραφε κάποιος 17000+.
Ρε παιδια τι σημασια εχουν τα μόρια κ οι σχολές? Σοβαρα τωρα. Το θεμα ειναι να αγαπάτε τη δουλειά σας κ να την κανετε με μεράκι. Απο κει κ επειτα ολα τα αλλα ειναι βερεσε. Καλη κ η νομική, καλο κ το παιδαγωγικό. Αρκει να τα γουστάρετε. Τελος, ενας βαθμός δε σε κάνει ανθρωπο. Φιλικα.
Serendi-pity, φυσικά και το σημαντικό είναι να μας αρέσει η δουλειά μας. Εγώ απλώς πειράζω τον Μακεδόνα που βρήκε για μια ακόμα φορά ευκαιρία να βγάλει το κόμπλεξ του για τη νομική.
Το αντίθετο συμβαίνει. Το 2008 ήταν πολύ σύνηθες το να γράφει κάποιος 19000+. Κι αυτό, επειδή είχατε λογοτεχνία κι ένα μάθημα γενικής παιδείας + πανευκολα θέματα. Ένα λάθος σ'ενα μάθημα δεν μετρούσε τόσο στα μόριά σας. Γι'αυτό και οι βάσεις σας ήταν Στον Θεό.Από το 2016 κι έπειτα, έπεσαν, γιατί τα θέματα έγιναν δυσκολότερα, και μ'ενα λαθάκι έπεφτες τόσα μόρια. Εμάς η Ιστορία δεν ήταν να γράψουμε παπαγαλία τα κομματάκια του βιβλίου και να πάρουμε 20. Εμάς ήταν κοπτοραπτικη, με 6-7 πηγές+πινακες+ συνδυαστικά θέματα από κάθε κεφάλαιο. Καμία σχέση με παπαγαλία.Αν έγραψες 18800 το 2008, το 2018 με το ζόρι θα έγραφες 16000.
Βρε Καραμελ. Απορια το χω. Για ποιο λογο εχουν τοσο μεγαλη σημασια αυτα για σενα? Σπουδάζεις αυτο που -απ οτι φαινεται - γουσταρεις κ μπραβο για το ζηλο προς το αντικείμενο σου, ειλικρινα. Από κει κ επειτα, απο που πηγαζει αυτη η αναγκη να δείξεις οτι πέτυχες κτ το σπουδαίο επειδη μπήκες στη σχολή σου μια χρονια με δυσκολα θεματα ή με υψηλές βάσεις ή επειδη εγραψες καλα ή δεν ξερω τί αλλο ισχυρίζεσαι δοθεισης ευκαιρίας. Γτ τετοια πρεμούρα, αληθεια? Ποιος νοιάζεται νομιζεις? Η ποιος θα θεωρήσει οτι εισαι κτ το σπουδαίο (ή ειμαι κτ το σπουδαίο, θεωρητικα κ σε αντίστοιχη περιπτωση) μονο κ μονο απο ενα καλο βαθμο ή μια σχολη με κύρος? Χωρις κμ κακή διαθεση, ελπιζω να το καταλαβαινεις αυτο.
Serendi-pity, τη δική μου άποψη για το θέμα των μορίων την ξέρεις. Δεν μπορώ όμως και αυτήν την απαξίωση της νομικής από τον Μακεδόνα. Γι'αυτό και απαντάω όπως απαντάω.
"Πίνω τον καφέ μου αυτή τη στιγμή. Παρ' όλα αυτά απαντώ."Ρε φιλε, σα να λες "παιδια καίγομαι στη δουλεια αλλα σας απαντάω". Χαχαχα! Νταξ μωρε, καφε πίνεις οπως κ γω! Ο, τι πρεπει η lifo δλδ! Στο μεταξυ φασκεις κ αντιφασκεις. Απ τη μια συμφωνείς μαζι μου αλλα απ την αλλη αμα η Καραμελ κανει PhD τοτε θα ξανασχοληθεις. Αυτο τωρα τι ειναι? Double standards? ΥΓ. Ας κανουμε όντως λιγο χαβαλέ να περασουν πιο ευχάριστα οι μερες.
Σερεντι, εγώ ξεκίνησα να αναφέρομαι σε μόρια και βάσεις; Ο Μακεδόνας το ξεκίνησε. Πήρε την απάντησή του.Δεν θυμάμαι να εκραξα ποτέ εγώ το Παιδαγωγικό ή την οποιαδήποτε σχολή.
Στο μεταξυ ρε παιδια, λυστε μου μια απορια. Αν εξαιρέσουμε κανα δυο χρονιές αφου εδωσα πανελληνιες, ουτε που ασχολήθηκα ξανα με τις βάσεις, τα μαθηματα, τη δυσκολία των θεμάτων κοκ. Ασχολήθηκε ξανα κανενας απο σας? ( I' m having a longggggg evening)
Καραμελ, δε μιλαω για τωρα, αλλα για ολες τις φορες που κανεις αυτο το πράγμα. Δλδ αν με ρωτούσαν "ποιος κανει αναφορα σε τετοια θεματα κ κομπαζει για βαθμους κ μόρια? " ε συγνωμη αλλα εσενα θα σκεφτόμουν, κ οχι το Μακεδόνα. Φιλικά κ παλι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon