Κορωνοϊός: 13 δεν τήρησαν την καραντίνα- Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα

Κορωνοϊός: 13 δεν τήρησαν την καραντίνα- Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα Facebook Twitter
Σε καραντίνα 14 ημερών μπαίνουν όσοι φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
3

Έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες» σε αυτούς που δεν τηρούν την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών που ισχύει ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό για όσους φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς.

Συνολικά, έγιναν 217 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε «13 περιπτώσεις βρέθηκαν εκτός ή πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ ασκήθηκαν και οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις, επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, που τόνισε ότι οι έλεγχοι για αυτό το ζήτημα θα ενταθούν.

Το μέτρο της καραντίνας 14 ημερών, σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, τέθηκε σε εφαρμογή από το μεσημέρι της Παρασκευής. Την τήρηση αυτού του μέτρου έχει αναλάβει η αστυνομία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αστυνομικοί θα ελέγχουν αν οι επιβάτες των πτήσεων τηρούν την κατ' οίκον καραντίνα, είτε κάνοντας συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα, είτε με επιτόπιο έλεγχο.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Ελλάδα / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο κύκλωμα που εμπλεκόταν τόσο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων όσο και στην παραποίηση των μετρήσεων στις αντλίες πρατηρίων
LIFO NEWSROOM