Σταϊκούρας: Το σύστημα υγείας θα έχει όσους πόρους χρειάζεται για τον κορωνοϊό

Σταϊκούρας: Το σύστημα υγείας θα έχει όσους πόρους χρειάζεται για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Ο Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει την αναγκαία ευελιξία για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

H Ελλάδα διαθέτει- ισότιμα- σε δημοσιονομικό επίπεδο όλους τους αναγκαίους βαθμούς ευελιξίας, για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά το ECOFIN.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «Το σύστημα δημόσιας υγείας έχει και θα έχει όσους πόρους χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί με επάρκεια η πρωτόγνωρη κρίση».

Το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ αποφάσισε- σε συνέχεια των αποφάσεων του Eurougroup- να ενεργοποιήσει ένα ακόμη «όπλο», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. «Το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει: τη ρήτρα γενικής διαφυγής (general escape clause)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ρήτρα αυτή, που θεσπίστηκε το 2011, ενεργοποιείται για πρώτη φορά, σηματοδοτώντας την ισχυρή βούληση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των ΥΠΟΙΚ των κρατών-μελών της να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό κάθε διαθέσιμο εργαλείο, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και να διασφαλιστεί ότι αυτές θα είναι παροδικές, εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας.

«Με βάση τη ρήτρα γενικής διαφυγής, που ισχύει και για την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας, της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, αποκλίνοντας από τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Επομένως ισότιμα η χώρα μας διαθέτει σε δημοσιονομικό επίπεδο όλους τους αναγκαίους βαθμούς ευελιξίας ώστε να αντιμετωπίσει με σύνεση κ επιμέλεια έγκαιρα και αποτελεσματικά την πανδημία και η ζημιά στην οικονομία, η οποία θα είναι σημαντική, να είναι αναστρέψιμη, το συντομότερο δυνατόν», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας.

Οικονομία
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Οικονομία / Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Όσα επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κατά την κεντρική ομιλία του στη διάρκεια του συνεδρίου «Geopolitics, Connectivity and Energy Security: An Athens Conversation» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 31 Μαρτίου από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund of the United States
LIFO NEWSROOM
H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

Οικονομία / H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

«Είναι πιθανό να είναι από τις πιο ανατρεπτικές γενιές για τις οικονομίες, τις αγορές και τα κοινωνικά συστήματα», προβλέπουν οι ερευνητές, αν και επισημάνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι zoomers σήμερα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια