ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.3.2020 | 16:18

Πώς τα κατεφέρατε;

Δεν μπορώ να βγω στον έξω κόσμο. Φοβάμαι. Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι είμαι κακομαθημένη ή πριγκίπισσα, καθώς οι γονείς μου με μεγάλωσαν χωρίς να μου λείψει τίποτα. Κοινώς σε μια φούσκα. Αυτή η φούσκα εδώ και ένα χρόνο που ''βγήκα'' έξω έσπασε, αλλά εγώ μαζεύω τα κομμάτια της και προσπαθώ να τα κολλήσω. Έφυγα από δυο δουλειές γιατί δεν την πάλεψα, ενώ δεν θεωρούνταν καν από τις βαριές δουλειές. Τώρα με όλα αυτά που ακούω και διαβάζω νιώθω ότι απλά δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ό, τι και να μου συμβεί θα σπάσω. Δεν αντέχω τόση κακία, τόση εκμετάλλευση. Ούτε τηλέφωνο δεν τολμάω να πάρω για πληροφορίες, τρέμω στην ιδέα. Απλά ό, τι έχει να κάνει με δουλειά -η καλύτερα δουλεία- μού φαίνεται πέρα από τις δυνάμεις μου.
12
 
 
 
 
σχόλια
Νομιζω οτι το εχεις γραψει και αλλες φορες αυτο το προβλημα σου...ολοι εχουμε φοβο με το αγνωστο δεν εισαι η μονη...ηρεμησε και προσπαθησε!η ζωη δεν ειναι με ροδοπεταλα στρωμενη και μην το βαζεις στα ππδια με την πρωτη δυσκολια...κατσε και παλεψε και πεισμωσε! Δεν ειναι κανεις τελειος αλλα αν θελει μια δουλεια θα την κρατηση παση θυσια...το προβλημα σου ειναι οτι εχεις την ασφαλεια των δικων σου οποτε δε χρειαζεται να κατσεις και να ανεχεσαι ο.τι δε σου αρεσει! Λαθος! Σου ξαναειπα οτι οι γονεις σου δε θα ειναι εκει να σε στηριζουν για παντα!παρε τη ζωη στα χσρια και μην τη φοβασαι!ολοι τα περασαμε αυτα και τα περναμε!νομιζεις οτι εμεις εδω δεν κλαψαμε η δεν ανεχτηκαμε ασχημες συμπεριφορες με λιγες αποδοχες?ναι κανεις μας δεν το ηθελε ομως η αναγκη μας το επεβαλλε! Αν ειχαμε ολοι πλατες θα φευγαμε!το θεμα δεν ειναι να φευγεις αλλα να αντιμετωπιζεις καταστασεις! Ετσι ωριμαζεις και αποκτας αυτοπεποιθηση και στεκεσαι στα ποδια σου! Αν ειναι να σου απανταμε και να μη διαβαζεις αυτα που σου λεμσ και να γραφεις τα ιδια μετα δεν εχει νοημα! Εσυ ψαχνεις την τελεια δουλεια..μαντεψε και μεια ολοι την ψαχνουμε αλλα δεν τη βρισκουμε!δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα δυστυχως..αλλα για να επιβιωσουμε τα φαγαμε στη μαπα
Τα καταφέραμε γιατί έπρεπε να φάμε.Αν δε δουλέψουμε δεν τρώμε, δεν πληρώνουμε ενοίκια, δάνεια , ΕΝΦΙΑ κλπ.Δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια πράγματα αλήθεια..Νευριάζω και βαριέμαι να κάτσω να γράψω το γιατί..
Το γεγονός ότι το αναγνωρίζεις, από μόνο του δείχνει ωριμότητα και επίγνωση της κατάστασης. Τους περισσότερους οι γονείς μας έτσι μας μεγάλωσαν επειδή ακριβώς οι ίδιοι έζησαν σε δύσκολες εποχές. Λάθος φυσικά γιατί η ζωή κάνει κύκλους και δεν είναι όλα ρόδινα. Όπως και να έχει δούλεψε πάνω σε αυτό και με τον καιρό θα προσαρμοστείς στην πραγματικότητα.
Ξέρεις τι; Είναι λογικό να μην αντέχεις και είναι λογικό να κάνεις δοκιμές μέχρι να βρεις αυτό που σου αρέσει, γιατί υπάρχει σίγουρα εκεί έξω. Να πάρεις και τηλέφωνο για πληροφορίες και να πας και σε συνεντεύξεις δοκιμαστικά, σε δουλειές που δε σε ενδιαφέρουν και τόσο για να πάρεις το κολάι. Στην επόμενη δουλειά βάλτο πείσμα να αντέξεις. Ξέρεις πόσες φορές έχω πει ότι θα φύγω και δεν αντέχω άλλο; Πολλές. Αλλά κάθε τι, όλο και κάτι μου μαθαίνει και αργότερα θα μου είναι χρήσιμο! Καμιά φορά, αν δεν μπαζώσεις δε χτίζεις.
Έτσι σαν εσένα ήμουν κι εγώ. Μην αφήνεις άλλο την ζωή σου να περνάει έτσι. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις μόνη τον εαυτό σου μήλα σε ψυχολόγο υπάρχουν και συνεδρίες μέσω ίντερνετ. Να είσαι δυνατή, δύσκολο το ξέρω, ειδικά όταν μεγαλώνεις με υπερπροστατευτικους γονείς. Όμως πρέπει να το δεις σαν μονόδρομο με πείσμα και θα τα καταφέρεις μην επιτρέπεις με ευκολία στον εαυτό σου να λυγίζει.
Το θέμα δεν είναι να συνηθίσεις νομίζω. Αλλά να μάθεις να είσαι δυνατός και κύριος του εαυτού σου. Να μην σε αγγίζουν εύκολα ο αρνητικός και η κακία τον άλλον και στην καλύτερη να τους βάζεις στην θέση τους όχι με λόγια αλλά μην την στάση σου απέναντι στην συμπεριφορά τους.
Μην πανικοβαλλεσαι.... Κάποια στιγμή θα, πρεπει να παρεις την ζωή στα χέρια σου... Κάνε βηματακια, και δεν είναι κακό να μιλήσεις με δωρεάν γραμμή ψυχολογιας
Scroll to top icon