ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.3.2020 | 11:44

Όταν είσαι ειλικρινής άνθρωπος...

γενικά, την πατάς. Διότι νομίζεις οτι αυτός που βρίσκεταιαπέναντί σου είναι εξίσου ειλικρινής. Εσύ ξεκαθαρίζεις για παράδειγματο τι νιώθεις, λες μια μεγάλη κουβέντα ίσως, αλλά την εννοείς 100%, έχεις τα κότσια να τη στηρίξεις.Έρχεται ο άλλος και σε λούζει με χιλιάδες από τέτοιες μεγάλες κουβέντες.Τότε συμπεραίνεις οτι, αν μη τι άλλο, είστε στο ίδιο μήκος κύματος,απλά ο καθένας εκφράζεται διαφορετικά.Έρχεται λοιπόν η ώρα που μετανιώνεις. Όχι γιατί ένιωσες, αλλά γιατί πίστεψες.Η χαζομάρα σου είναι αυτή που σε πονάει περισσότερο.Θα μου το συγχωρήσω όμως. Θα με αγκαλιάσω και θα με φροντίσω, γιατί μόνο εμένα έχω. Θα μου πάρω και κρασάκι από το σούπερ, θα μου μαγειρέψω κάτι αγαπημένο.Απόψε θα μου επιτρέψω ένα δάκρυ, αλλά αύριο ξημερώνει άλλη μέρα κι ανγουστάρω θα ξαναγαπήσω, έτσι γιατί μπορώ, έτσι γιατί αντέχω.
19
 
 
 
 
σχόλια
Πω... αυτά δεν είναι να τα φιλοσοφείς με νηφαλιότητα... Από κει και πέρα εύχομαι να έχουμε άτομα στη ζωή μας που ταυτίζονται. Που δεν θεωρούν την ειλικρίνεια αδυναμία, που αντέχουν και γουστάρουν, που απαιτούν την αλήθεια-δεν ζητιανεύουν ψήγματά της.
Μην μετανιώνεις που ήσουν ειλικρινής, μην μετανιώνεις που ένιωσες, μην μετανιώνεις που πίστεψες!...Ακόμα και αν δεν το κατάλαβε/εκτίμησε/ανταπόδωσε, σκέψου οτι εσύ το έκανες γιατί το ήθελες!Και οι άνθρωποι που έχουμε κότσια, το ίδιο θα κάνουμε και την επόμενη φορά.Θέλει δύναμη και ''μπαλάκια" για να δίνεις ακόμα και αν ξέρεις οτι υπάρχει πιθανότητα να μην πάρεις. Εμείς όμως θα είμαστε ειλικρινείς, πρωτίστως, στον ευατό μας.Να τον προσέχεις τον εαυτό σου, στο τέλος της ημέρας και της νύχτας, μπορεί να έχουμε μόνο αυτόν.
Πως μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον να είναι ειλικρινής;; Απορία το έχω! Ο άλλος, μπορεί εύκολα να σε κοιτάζει στα μάτια κ να σε φλομώνει στο ψέμα κ την κοροϊδία. Κατά την γνώμη μου, θέμα προσδοκίας είναι καθαρά!
Το έφερα λίγο πιο γενικά στο μυαλό μου. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βαφτίζουν προσδοκία την οποιαδήποτε απαίτησή τους. Δημιουργούν μια εικόνα για τον άλλον, με γνώμονα το εγώ τους κ οδηγούν τον άλλον με τη συμπεριφορά τους στο να ανταποκριθεί σ αυτήν.Παρ' όλα αυτά, αν κάποιος ελεγε κάτι κάποια στιγμή κ στην πορεία άλλαξε, δεν καταλαβαίνω γιατί τον χαρακτηρίζουμε κατευθείαν ψευτη.Μπορεί όταν το ελεγε να το εννοούσε (ή να πίστευε ότι το εννοούσε) 100%.Είναι τόσο ρευστο το θέμα των σχέσεων κ των χαρακτήρων των ανθρώπων.Ή μπορεί να το εννοούσε 100% κ να τον οδήγησε ο άλλος στην πορεία να μην το εννοεί πια. Με τον οποιονδήποτε τρόπο/για τον οποιονδήποτε λόγο.Κ επίσης (κατά τη γνώμη μου) οι άνθρωποι που προβάλλουν την ειλικρίνειά τους, την υπέρμετρη εκτίμησή τους σ αυτήν κ δηλώνουν το ποσο μισούν τα ψέμματα, συνήθως είναι κ οι μεγαλύτεροι ψεύτες.
Έτσι όπως το θέτεις τώρα, δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω..Με μία μικρή ένσταση στο: " μπορεί να το εννοούσε 100% κ να τον οδήγησε ο άλλος στην πορεία να μην το εννοεί πια. Με τον οποιονδήποτε τρόπο/για τον οποιονδήποτε λόγο." Γιατί απαραίτητα να φταίει ο άλλος κ όχι οι επιλογές/αποφάσεις του ίδιου του ατόμου;;! Είναι πιο εύκολο κ ανώδυνο να φταίνε οι άλλοι πάντα, εε;Μερικοί, επίσης, είναι αλήθεια πως δεν μπορούν να διαχειριστούν την ειλικρίνεια κατάλληλα.. προτιμώντας να βγάζουν τους άλλους ανειλικρινείς, για να καλύψουν τα δικά τους κενά.. Έτσι έχουν μάθει όμως. Ένα είδους άμυνα είναι κ αυτό.. Κατά τα λοιπά συμφωνώ, πως αυτοί που είναι υπέρμετρα "σύμμαχοι" κ υποστηρικτές της αλήθειας, αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι ψεύτες after all!
Ρωτάς γιατί απαραίτητα να φταίει ο άλλος κλπ ενώ, αν διάβαζες πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα, θα καταλάβαινες ότι έχω θέσει δυο ενδεχόμενα (από τα πολλά που υπάρχουν φυσικά). Μπορεί κάτι στην πορεία να άλλαξε ή μπορεί να τον οδήγησε ο άλλος.Κ το λέω αυτό, γιατί δεν θέλω να σκεφτώ ότι σκοπίμως παρέβλεψες το ένα ενδεχόμενό μου.*ένα είδος άμυνας ή ενός είδους άμυνα.Παρ' όλα αυτά συμφωνώ μ' αυτό που λες. Ο καθένας με τον χαρακτήρα του.
Λεμόνι, όχι πως ο ειλικρινής είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης, αλλά "αυτός που προβάλλει την ειλικρίνειά του" περιαυτολογώντας κ παρουσιάζοντας τον εαυτό του έτσι, λέγοντας σε κάθε ευκαιρία ποσο εκτιμά την ειλικρίνεια.Θα κάνω έναν παραλληλισμό, με κίνδυνο να είναι λίγο άστοχος, απλώς για να σου δώσω να καταλάβεις πως το εννοώ.Όπως είναι οι άνθρωποι που παινεύονται διαρκώς πως τα λένε όλα στα ίσια κ μισούν τα μισόλογα κλπ, ενώ συνήθως προφασιζόμενοι αυτήν την ευθύτητα, είναι στην ουσία αγενείς.Χρησιμοποιώντας δηλαδή την υποτιθέμενη ευθύτητα, δικαιολογούν την αγένειά τους, την κακία τους κ τα πικρόχολα πράγματα που λένε.Κάπως έτσι κ αυτοί που "υποστηρίζουν" σθεναρά την ειλικρίνεια, είναι συνήθως άνθρωποι που οι ίδιοι τους είναι καταβαθος ψεύτες, αλλά κ μόνο που λένε το αντίθετο φτάνει.
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, συμφωνώ κάπως με το παράδειγμα, αλλά σωστά υπέθεσες οτι δεν κολλάει σε αυτή την περίπτωση. Επειδή κι εγώ ταυτίζομαι στο θέμα της ειλικρίνειας, να σου πω οτι νιώθω εξαιρετικά άβολα αν "χρειαστεί" να πω ψέμα. Τόσο που προτιμώ να μην αρθρώσω λέξη.Γι 'αυτό με εκπλήττει η άποψή σας (δύο σχολιαστές το είπατε).
Την πατάς όταν έχεις προσδοκίες ότι επειδή εσύ αγάπησες, θα αγαπήσει κι ο άλλος. Αυτό συνέβη εδώ σε αυτό που μας περιγράφει: Εσύ ξεκαθαρίζεις για παράδειγμα το τι νιώθεις, λες μια μεγάλη κουβέντα ίσως, αλλά την εννοείς 100%, έχεις τα κότσια να τη στηρίξεις. Έρχεται ο άλλος και σε λούζει με χιλιάδες από τέτοιες μεγάλες κουβέντες. Τότε συμπεραίνεις οτι, αν μη τι άλλο, είστε στο ίδιο μήκος κύματος, απλά ο καθένας εκφράζεται διαφορετικά. Πηγή: www.lifo.gr"Καμμιά φορά οι δηλώσεις δημιουργούν ένα ανταποδωτικό τέλος στον άλλον, όπου "εξαναγκάζεται" να πει μεγάλες κουβέντες ώστε να "ισοφαρίσει". Όμως οι πράξεις δείχνουν ότι οι κουβέντες είχαν "εκβιαστεί" τρόπον τινά. "Εκφράζεται διαφορετικά" σημαίνει οι πράξεις δεν ακολουθούσαν τα λόγια...
Δεν την πατάς όταν είσαι ειλικρινής Την πατάς όταν τσουβαλιαζεις τους ανθρώπους "όλοι καλοί" , "όλοι κακοί".Επίσης την πατάς όταν έχεις απωθημένα και λειτουργείς με προκαταλήψεις.Στην υγειά σου!
Έτσι είναι οι σχέσεις. Αρχίζουν όμορφα και τελειώνουν συνήθως άσχημα. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου τώρα και φρόντιζέ τον χωρίς δάκρυα και δράματα. Λες και χάθηκαν οι γκόμενοι και οι γκόμενες. Κόκκινο κρασί με λίγο κρέας και πατάτες θα σου έκανα άνετα παρέα.
Ξέρεις κάτι; To πιο δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας που πιστέψαμε, που εμπιστευτήκαμε, που αφιερώσαμε άπειρο χρόνο που δεν εκτιμήθηκε, που δεν κρίναμε σωστά αυτόν/ην που είχαμε απέναντί μας. Τελικά όμως μπορεί να χάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο, προσπαθώντας να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Όμως δεν μπορούμε να στήνουμε τον εαυτό μας στον τοίχο που αγάπησε. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Ελπίζω ότι καθώς περνάει ο καιρός θα νιώθεις καλύτερα.
Scroll to top icon