Απίστευτη ουρά σε τράπεζα στον Πειραιά - Εντάσεις μεταξύ ηλικιωμένων

Απίστευτη ουρά σε τράπεζα στον Πειραιά - Εντάσεις μεταξύ ηλικιωμένων Facebook Twitter
10

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα το πρωί έξω από υποκαταστήματα τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την κάμερα του ΣΚΑΙ να καταγράφει την εικόνα στον Πειραιά.

Όπως μπορεί να δει κανείς δεν τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας για τη μετάδοση κορωνοϊού καθώς όσοι θέλουν να μπουν στην τράπεζα είναι στριμωγμένοι στο πεζοδρόμιο καθώς περιμένουν να εισέλθουν ανά δύο.

Οι περισσότεροι ανέφεραν ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας ενώ στα βίντεο θα δείτε εντάσεις, ακόμη και τσακωμούς μεταξύ των πολιτών.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και έφτασε περιπολικό συνοδευόμενο από μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ για να κάνουν αυστηρές συστάσεις και έλεγχο για τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης. Το περιπολικό παραμένει στο σημείο και προσπαθεί να βάλει τάξη. Κατά πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ δόθηκε εντολή να σταλούν περιπολικά για έλεγχο σε πολλές τράπεζες.

 
 

Χαοτική ουρά και στην Καλλιθέα:

 
Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάρτα τραπέζης. Δε χρειάζεται καν να είναι εκεί. Απλά, το πρόβλημά τους είναι στη νοοτροπία τους: θέλουν να έχουν ''ενημερωμένο βιβλιάριο'' για να ξέρουν τι έχουν. Αυτό είναι όλο το ζήτημα και τίποτε άλλο.
Εντελώς πληροφοριακά, το "να ξέρουν τι έχουν" και "να πορεύονται με αυτό" είναι μια σώφρων συμπεριφορά. Ας θυμηθούμε λιγάκι που μας είχε οδηγήσει η χλιδάτη τάση του ξόδευε δίχως να σε νοιάζει, η πιστωτική κάρτα και τα δάνεια να είναι καλά...
Δεν είθισται σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση ( και οχι μόνο ) να κατηγορούμε τούς ηλικιωμένους και υπέργηρους για τη μη χρήση διαδυκτιακών εργασιών.Οι άνθρωποι αυτοι, οι γονείς μας, οι γιαγιάδες και οι παπούδες μας, χρειάζονται την βοήθειά και την κατανόηση μας και όχι την απαξίωση,περιφρόνηση ,αδιαφορία και τις κατηγορίες εναντίον τους λόγω μη χρήσεως των διαδικασιών απο το διαδύκτιο.Ας κατανοήσουμε επιτέλους την "παλιά γενιά" με όλες τις παραξενιές της και τις τυχόν ιδιοτροπίες της και ας βοηθήσουμε!! όπως πολύ σωστά εγραψε στο σχόλιο του ο κ.boo1 "δεν μπορουν καλα καλα να χειριστουν τις καινουριες τηλεορασεις ,σχεδον κανεις τους δεν εχει smartphone και υπολογιστη και ελαχιστοι εχουν ιντερνετ στο σπιτι".
Θέλω να δω όλους αυτούς που κατηγορούν τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους τι θα λένε σε μια ηλικία (όχι απαραίτητα υπερηλίκων) όταν θα τους έχει ξεπεράσει εντελώς εντελώς η φρενήρης ανάπτυξη των τεχνολογιών και θ αδυνατούν να την παρακολουθήσουν. Παρεμπιπτόντως, ενώ κάμποσοι άνω των 50 είναι κάπως εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, συχνά αποτυγχάνοντας, ξαναπροσπαθώντας, μπερδευόμενοι, κλπ, διστάζουν να προβούν στην ηλεκτρονική τραπεζική γιατί εκεί, το παραμικρό λάθος κλικ μπορεί να επιφέρει χάσιμο χρημάτων.
Συνέχεια του προηγουμένου: Ενα κράτος και μια κοινωνία μπορεί να απαιτήσει από τα μέλη της μονάχα όσα πράγματα για τα οποία τους έχει προετοιμάσει. Δηλαδή, έχοντάς σου προσφέρει σου δωρεάν παιδεία έως και λύκειο ή και το πανεπιστήμιο, έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να γνωρίζεις να συναλλάσσεσαι με τις δημόσιες υπηρεσίες. Την στιγμή που οι άνω των 45 δεν διδάχθηκαν στο σχολείο ούτε μια ώρα πληροφορικής και η πλειονότητά τους δεν έτυχε ποτέ να επιμορφωθεί στην πληροφορική με κρατική ή κοινοτική χρηματοδότηση, είναι απλά παράλογο να απαιτείς να επιδίδονται σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μάλιστα, αυτή η προχθεσινή γελοιότητα του κουπονιού των 600 ευρώ για επιμόρφωση πληροφορικής σε εξοντωτικά πληττόμενους κλάδους επιστημόνων θα είχε εντελώς άλλο νόημα αν είχε εφαρμοστεί πριν μερικά χρόνια σε μεγάλη κλίμακα, στοχεύοντας κυρίως αυτές τις κατηγορίες του πληθυσμού.
Ειναι αυτή η γενιά που καθεται και γκρινιαζει οτι το κρατος δε κανει κατι, αλλα οι ιδιοι δεν καθονται 10 λεπτα να δουν πως γινεται η διαδικασία από το ιντερνετ.
Αυτο ακριβως. Μιλαμε πρεπει να ειναι 1η φορα στα τελευταια 20 χρονια που η κυβερνηση κανει κινησεις που οι περισσοτεροι βλεπουν θετικα (ειδικα οταν συγκρινουμε με αλλες χωρες που μαστιζονται απο τον ιο), και κανουμε οτι μπορουμε να τη σαμποταρουμε.
Ρε φιλε 70 κσι 80 χρονων ανθρωποι ειναι που δεν μπορουν καλα καλα να χειριστουν τις καινουριες τηλεορασεις ,σχεδον κανεις τους δεν εχει smartphone και υπολογιστη και ελαχιστοι εχουν ιντερνετ στο σπιτι.Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι αμα δεν πανε στην τραπεζα να ενημερωσουν το βιβλιαριο θα χασουν την συνταξη.Γερικο σκυλι δεν μαθαινει νεα κολπα.
Ποιό ιντερνετ μου λές... Αυτοί δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους και πάνε να τους δώσουν τα λεφτά στο χέρι... Εντάξει, το καταλαβαίνω για τους υπέργηρους, αλλά δεν μου φαίνονται όλοι τόσο ηλικιωμένοι..Μιλάμε για γεροντικό πείσμα. Με ξεπερνά. Φυσικά οι μισοί από αυτούς έχουν κινητό και δεν έχουν πρόβλημα να το χρησιμοποιούν.
Εν τω μεταξύ, από τη στιγμή που έχουν χρεωστική κάρτα συνδεδεμένη στο λογαριασμό τους, δε χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα, ούτε να μάθουν κάτι καινούργιο. Ξέρουν συνήθως χρονικά πότε μπαίνει η σύνταξη, οπότε αφού κατατεθεί μπορούν να πάνε με την κάρτα στο σούπερ μάρκετ ή οπουδήποτε αλλού, ν' αγοράσουν ότι χρειάζονται. Τόσο απλό είναι. Ας τους το εξηγήσουν οι δικοί τους ή έστω τα κανάλια, αντί να εστιάζουν στο κακώς κείμενο, χωρίς να προτείνουν λύσεις.