H Apple απαντά στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

H Apple απαντά στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή Facebook Twitter
4

«Άφωνη» η Αμερική μπροστά στην υπόθεση φοροδιαφυγής της Apple.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε αμερικανική εταιρεία και εξίσου περήφανοι για τη συμβολή μας στην αμερικανική οικονομία», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, που αντιμετώπισε με ψυχραιμία τις κατηγορίες της Γερουσίας ότι η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τιμ Κουκ απάντησε στους Αμερικανούς Γερουσιαστές ότι χρειάζεται αλλαγή του φορολογικού συστήματος: «Προτείνουμε μία δραστική απλοποίηση του φορολογικού κώδικα για τις επιχειρήσεις. Ανεξάρτητα από τα έσοδα, να μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας εταιρικών κερδών και να εισαχθεί ένας λογικός φόρος για τα κέρδη στο εξωτερικό, που θα ενθαρρύνει την επιστροφή κεφαλαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής της Γερουσίας, η Apple, αξιοποιώντας θυγατρικές της στην Ιρλανδία, κατάφερε να μειώσει κατά δεκάδες δισεκατομμύρια τα έσοδα πάνω στα οποία φορολογείται στις ΗΠΑ.
Μόνο για το 2012, κατηγορείται ότι απέφυγε φόρους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Το πόρισμα χαρακτηρίζει την Apple «έναν από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες στην Αμερική». Η εταιρεία, από την πλευρά της, επιμένει ότι τα κέρδη που εμφανίζουν οι θυγατρικές στην Ιρλανδία δεν αφορούν πωλήσεις στην Αμερική, αλλά στο εξωτερικό.

Πηγή: Euronews

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
H Apple δεν κατηγορείται για φοροδιαφυγή αλλά για φοροαποφυγή!!! Η διαφορά από την φοροδιαφυγή είναι ότι αυτό που κάνει δεν είναι ουσιαστικά παράνομο...απλά εκμεταλλεύεται νόμους και παραθυράκια...σίγουρα δεν είναι ηθικά σωστό αλλά και οι περισσότερες εταιρίες το κάνουν και φαντάζομαι και οι περισσότερες αυτό θα κάνανε αν ήταν στη θέση στη Θέση της Apple!!!
Πως το είχε πει ο Λάκης Γαβαλάς, μπορεί να χρωστά σε φόρους ή στο δημόσιο αλλά έχει επιτελέσει έργο για την ανάδειξη της χώρας (και επειδή φέρνει μόδιστρους του εξωτερικού στα μπουζούκια). Ε, μια παρόμοια δήλωση και αυτή: Ναι μεν φοροδιαφεύγουμε αλλά με τους φόρους που έχουμε πληρώσει βοηθούμε την αμερικανική οικονομία.